Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
holčinky, všem moc gratuluji k ultrazvukům a zdravým miminkům, já si ještě chvíli počkám, jdeme až za měsíc, tady v Anglii je dělají jenom ve 12. týdnu a potom ve 20. týdnu. Ale už se moc těším, ještě mě žádný doktor neviděl, tady se chodí k porodní asistentce a ta mě neprohlížela. Snad bude všechno v pořádku.
Ještě jsem chtěla k věku, asi jsem zatím nejstarší, v září mi bude 31. Ale staře si nepřipadám.
Chtěla jsem toho napsat ještě víc, ale už se mi klíží očka a čeká mě náročný konec týdne v práci a oslala 3. narozenin naší princezny, raději to půjdu zalomit.
Mějte se krásně, pohlaďte bříška.
Jana
Ahoj hezký pátek ![]()
tak já jsem se taky ještě nepochlubila s věkem, v lednu mi bylo 24 takže docela čerstvě
![]()
Jinak včera jsem vám taky chtěla napsat, že jsem dostala těhu průkazku. To je paráda mít takovou knížečku. Jen doufám, že mi jí příště třeba nevemou
Jo jo se mnou si tu užijete, jsem od miulé špatné zkušenosti strašněj strašpytlík…
Nevolnosti se ještě nevzdávaj a drží se mě, včera jsem dokonce zvracela jinak to většinou ustojím. Ale na nic nemám hlad ani chuť jen na ovoce a takový lehký jídla…
Holky ještě jsem se chtěla zeptat jestli vás třeba napadá že o toho svího broučka třeba můžete přijít nebo jsem tak ustrašená sama. Nějak divně mě píchne v břiše a já se hned bojím, pořád zkoumám jestli mě ještě bolí prsa (minule to přestalo a bylo to špatný znamení) když mě jeden den víc bolí břicho, tak pořád lítám na záchod a nejvíc mě straší to špinění. Mám pocit, že si to vůbec nedokážu užívat a pořád se jen bojím…
Někde jsem četla, že nějaká holka měla zamlklé těhu a od začátku bylo doprovázené špiněním, tak to víte, to bylo něco pro mě
A teď na to pořád myslím a bojím se aby při příští KO za 14 dní ještě to srdíčko bilo…
No tak už končim s těma svýma strachama, budu držet palečky Capince a jestli jde ještě někdo dneska na KO tak tomu taky ![]()
Tak papa
Letadlo, takhle ponocovat, to já tedy absolutně nezvládám, i když si ráno přispím třeba do 10, tak nejpozději kolem 23 usínám, v úterý jsem to přetáhla, byla jsem s kamarádkou a pak jsem ještě jela za manžou do práce, domů jsme přijeli kolem půl jedný v noci a já myslela, že cestou asi umřu, jak jsem byla vyřízená.
Leilo, tvůj strach je pochopitelný, taky se bojím, ale ne tolik jako ty, špatnou zkušenost nemám. Ve středu mě ale najednou začalo strašně bolet břicho, jako kdybych to měla dostat, to jsem si vždy užívala, bez Ibalginu jsem nefungovala, tak mě to vyděsilo, ale abych pravdu řekla, manžu to vyděsilo víc, já jsem stále věřila, že to nic není, ustalo to asi za 10 minut a od té doby zas pohoda, občas sice břicho bolí, ale už ne tak intenzivně, bolí jako od žačátku těhu. Na UTZ jdu až příští týden ve čtvrtek, tak doufám, že bude vše OK a já uvidím krásně bijící srdíčko. Kdyby se tvému Dr něco nezdálo, tak by ti těhu průkazku nedal, nvše bude OK.
Klára
Ahoj holky,
Leili, já se taky bojím. Ne teda u každýho píchnutí, ale tak vůbec. Hlavně když jdu k doktorovi, protože se bojím, že koukne…pak bude chvilku ticho…a pak to začne…Minule koukal do toho ultrazvuku a nic neříkal, že už jsem si říkala - tak, a je to tady. Na druhou stranu si říkám, sakra, mohlo by to být v pořádku, už jsem se dostala o moc dál, než minule, minule se vývoj k srdíčku vůbec nedostal.
Pravda je, že si to těhotenství asi tak neužívám, jako Vy ostatní. Jo, poprvé, to bylo něco jinýho, byli jsme s manželem (tenkrát ještě přítelem) jak když se vznášíme v nebi. Měla jsem pocit, že nad nás není a že všechno zvládáme atd. A pak přišel dopad do reality. Takže teď už jsem opatrnější.
Nevolnosti se mi, holky, tento týden už trochu zlepšily, občas se mi žaludek obrátí, ale už to nic není proti dřívějšku. Zato mám úplně šílené sny, jeden za druhým, střílím s partyzánama na Němce a tak. Nevím, jestli je to těhotenstvím:-)
Amynko, jak jsi psala o té knížce, v létě jí na internetu hodně chválili, a tak ji mám doma taky. Ale upřímně řečeno, některý věci se mi zdají napsaný líp třeba někde na internetu. Stejně vždycky hledám, kde můžu a je to docela sranda, jak někde doporučujou cvičit, jinde necvičit, někde něco nejíst a jinde zas jíst atkdál. Pak si člověk může vybrat.
Dneska pracuju z domu, a přemýšlím, jestli bych si takhle jeden den v týdnu neměla domluvit. Ráno jsem vstala, uklidila celej byt, už peru druhou pračku prádla, kočku mám nakrmenou a obstaranou a od 8 už tady činorodě pracuju (no, výsledek zatím není moc vidět a nevím, jak moc se dokopu)
Ale doporučuju!
Ahoj, nepřihlášená Majdina
Jé, já jsem přihlášená. To jsem netušila, že jsem se už z domu někdy přihlašovala:-)))
Majdi, pracovat z domova je asi dobrá věc, ale u mého zaměstnání to nelze.
Holky, mě zase sere tchýně, ale to je dost často, pro změnu je asi uražená, měli tu přes noc 3 letého vnoučka, je jasné, že takové dítko nejde moc utišit, tak se alespoň mohli zavřít do pokoje, ale to ne, nechá ho lítat po celém bytě a ani ona neztiší hlas, když je za dveřma naší ložnice, proč, oni se nemůžou vyspat, tak mi asi taky ne, po chvíli jsem nevydržela a zavřela je tam, chtěla jsem ještě spát, bohužel jsem to udělala pozdě, už jsem neusla, byla jsem dostatečně probraná, vstávala jsem už před delší dobou, švagrová už si Martínka odvedla a tchýně se stále zavírá, holt jsem si asi dovolila. No nic s tím nesvedu, jen mě to vždy překvapí a nevím proč, vždyť je to každou chvíli, že se urazí kvůli každý kravině.
Klára
Ajajaj, Klárko, to je těžký. Na druhou stranu si můžeš skodolibě říkat, že až si přinesete mímo z porodnice, zase se nevyspí ona…ale to asi moc nepomůže, co? Na tohle já radu nemám.
My to měli vyřešený odjakživa, oba jsme s manželem předpokládali, že nebudem žít ani s jedněma rodičema, i kvůli práci jsme museli do města. A to by se u obou rodičů bydlet dalo, znáte to, velkej barák na vesnici. Ale nějak úplně přirozeně jsme nejdřív bydleli v pronajatým 1+1 a když jsme sehnali dostatečné úvěry, koupili jsme 3+1 a jsme za vodou.
Ahojky holčiny,
chci Vám všem moc pogratulovat k báječným výsledků.
Leili, když už dají průkazku tak je vše v pořádku a nikdo ti nic nevezme! Musíš být optimista, stres je úplně zbytečnej. Říjen 2006 je ten nejjj nejzravější, nejplodnější (že, dvojčátkovky) a bude nejštěstnější! Vše bude v pořádku.
Majdi, i když máš špatnou zkušenost, tak teď to vyjde a užívej si to, nenervuj se! Práce z domova by byl určitě dobrý nápad, doktor tě určitě podpoří. Nenech se vytáčet, nestojí to za to. Někdy úplně chápu, že mít rodiče (oboje) někde hodně daleko musí být super
.
JaniRed, taky velká gratulace výsledku. Cysty určitě zmizí, myslím, že se to stává často. A fotečku závidím, ale taky se dočkám
.
Jéééé já se tak těším na úterý, až mi taky řeknou, jak miminku krásně bije srdíčko, a jakej je to velkej kapřík
.
Capinko, hned jak budeš znát výsledky, tak napiš. Jsme napnutý jak kšandy!
Letadlo-Jani, velmi by mě zajímalo jak tohle všechno funguje v Anglii. Až budeš mít víc času, popiš nám Váš systém. Téda oslava 3. narozenin, tak to už bude velká párty! Užijte si to.
Klárko, seznámek je dobrý nápad. Když budou všechny info hezky pohromadě. A pokud se toho chceš ujmout, tak to je ideální
. Až se dohodnete jaké údaje by měl obsahovat, tak je samo napíšu.
Amynko, s fenkou jsme včera opět byli na infuzi (tedy manžel), jdeme ještě dneska a snad to bude v pořádku. Bohužel nevíme z čeho to může mít, ale zřejmě to byla nějaká viroza. Zase nás to stálo spoustu času, peněz. Ta zvířátka… ale co by pro ně člověk neudělal
.
Jinak s mým výtvarnám nadáním to rozhodně není žádná sláva. Sice navštěvuji tento kurz, ale že by z toho vznikly výstavní kousky, to teda ne. Ale opravdu mě to baví, paní, která vede tento kurz je velmi milá a inspirativní a schází se tam velmi příjemná společnost. Takový babinec
. Dnes jsem se nechala ukecat koleginěma a poprve jsem jim přinesla ukázat svou práci, tak jsem zvědavá na rakci. Očekávám dlouhé ticho a pak hmmmm hezké
. Taky mám velmi ráda kytičky, dokonce jsem si udělala VOŠ zahradnickou, jen tak pro potěchu
. Už aby bylo jaro a můžu se začíst hrabošit v půdě. Tedy musím se přiznat, v kanceláři už pěstuju papriky a rajčata a na konci tohoto měsíce budu vysévat kytičky. Na co nemůže sloužit světlá, teplá kancelář ![]()
S prací si hlavu nelam! Jé já tu taky zůstávám čistě z pohodlnosti, ale já mám jiné podmínky. Příjemné kolegině, celkem klidná (mno, jak kdy) práce. I když se musím přiznat, že týden před tím, než jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem byla na pracovním pohovoru. No ale to už je pasé.
Teď si tak vzpomínám, že jsem včera psala, že kalhoty se odsrazily, dnes jsem s hrůzou zjistila, že jsou zase sražený
. Dneska je mi fakt mizerně, chjo žaludeční nevolnosti mě už nebaví
. Téda já se tak těším až si budu moct koupit svoje první těhotenské kalhoty. Už jsem je byla okouknou v C and A a maličko mě ten střih vyděsil, ale už se na ně stejně těším.
Holky opatrujte se, pohlaďte bříška a užijte si krásný, klidný víkend,
pa Soňa
Ahojky,
Klárko, to je těžký, malý děti jsou hlučnější, ale tchýně by mohla být trošku ohleduplnější. Ale neboj, ona časem pochopí.
S tím ponocováním, já chodím z práce domů kolem 23 hod, to je 24 hod. českého času a pak prostě nejsem schopná jít hned do postele. Ještě tu poklízím, co manžel s malou nezvládli a relaxuju. To nutně potřebuju, než jdu spát. Kája je naštěstí spáč, tak mě před 8. hodinou z postele netahá. To jsem moc ráda, ale i tak jsem odpoledne vyřízená. Dneska mám chuť jí dát do školky a jít to zalomit domů, ale musím do školy. Ani se mi nechce.
Leilo, já Tě chápu, že máš strach. ale zkus na to všechno nemyslet. Musíš myslet pozitivně, strachem tomu malému broučkovi nepřidáš. A nemáš šanci to nějak ovlivnit, příroda je mocná........Ale neboj, tentokrát to určitě vyjde a všechno budu v pořádku. Mě taky napadá, zda vůbec těhotná jsem, zda to není mimoděložní, kolik jich tam je, jestli to není zamlklé těhu atd. atd. Ale to je jenom proto, že jsem nebyla u doktora a vlastně kromě mých nevolností a rostoucího břicha nemám žádná jiná potvzení o mém těhu.
Tak hlavu vzhůru, v říjnu budeme mít krásné dětičky.
Věř tomu.
![]()
Jana
Leili, jak Ti napsala Soník, když máš průkazky, tak už je to na tuty:-)Aspoň si myslím, co se týká potratu toho, co bývá takhle na začátku. Jinak by Ti ji doktor nedal! Proč myslíš, že já ji ještě nemám?
Seznámek taky podporuju, porotože holky, omlouvám se, ale strašně zapomínám, co jste sem která napsala a pletete se mi. já vím, že kromě toho, že jsem druhá nejstarší, jsem taky největší ostuda ![]()
Soníku, držím pěsti i pejskovi a i když to stojí peníze, určitě nejsou vyhozené. My dali před dvěma roky operovat fenku (no spíš takové menší telátko) našich, když naši byli na dovče, nejdřív musela jíst měsíc antibiotika a pak zas, operace byla hrozná, a po ní to vypadalo mocmoc zle, ale nelitujem a zrovna jsem si říkala, že se to podařilo, že je ještě tady…že to za ty dva roky stálo. Ale já mám vůbec k penězům takovej zvláštní vztah, i když jsem nikdy nebyla extra bohatá, pořád si říkáme, že máme dost:-)
Holky, pádím se osprchovat a naleštit a na prohlídku k panu doktorovi. Držte mi, prosím, taky trochu pěstičky, mám strach ![]()
Holky, díky za podporu, vím, že s tím nic nenadělám, ale muselo to ze mě ven, manža to moc nechápe, je to jeho máma a hlavně je zvyklý na to, že na nás ohledy nikdo nebere, ale jakmile se neberou na ni, tak je zle, občas ho to taky vytočí, ale daleko míň než mně.
Holky taky mám ve vás zatím trochu zmatek, ale to se časem snad zlomí a ten seznámek jen pomůže. Každá napište, co chcete, aby v seznámku bylo, zaleží jen na každé z nás, co chce, aby se vědělo.
TP 20.10. KlaraM/1979/Praha/UTZ 9.3.
Klára
Ahoj Holky…a asi naposled.
Jak vidíte, metřík už tu není. Nechci nikoho děsit, měla jsem všechny příznaky těhotenství a žádné krvácení, před 14 dny bylo malé srdíčko a to teď už není. Takže v pondělí kontrolní odběr a v úterý revize. Více než 10 týdnů od poslední menstruace.
Doufám, že jsem vybrala smůlu Vám všem a že se Vám teď bude o to líp dařit. Moc Vám to přeju…
Ahojda a neutěšujte mě, já tyhle stránky vypínám. Zase na půl roku…
Ahoj holky, jen v rychlosti-opravdu čekám dvojčátka!!! Jsou 1,70 a 1,74 cm velká a jsem 8tt+1. Musím si upravit metřík…
A jsem moc moc šťastná!!!
Majdinko, je mi to moc líto… drž se. Kamarádka takhla přišla o miminko 2× po sobě a teď čeká v červenci zdravého mimíska. Když jsem v září potratila, říkala jsem si, že zdravé mimčo by bylo asi OK a když to není v pořádku, je asi lepší, že si příroda pomůže takhle.
Majdi, buď silná,vím jak Ti je…Určitě se vám to podaří příště!