Říjen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
1.3.06 19:49

Ahoj těhulinky,

jé, další těhulinka, vítej mezi námi mamčo, teda to bude v říjnu v porodnicích poprask :lol:
Soníku, my jsme museli počít ve stejný den :) i když mě to vychází na 8. října dle paní doktorky. Mě se břicho taky už uklidňuje, i když v pondělí mi bylo blbě, prsa nebolí, jen ty bradavky, ty pořád pálí a začínám cítit na pohmat bříško, každý den to s Jeníkem studujeme a dneska je tam taková boulička, je to hezký. Když jdu na záchod, tak Bobana vždycky pohladím a říkám mu, ať je hezky hodný.

Majdino, to je těžký s tím tvým problémem, když sama domů nechceš. U mě je to naopak. Já dojíždím dlouho za prací ( dneska jsem ráno brečela, protože jsem tak strašně unavená, už nevím v kolik chodit spát, abych se udržela na nohou, ono za to můžou i ty hormony, jsem dost přecitlivělá ), ta práce není na psychiku nic moc, okno otevřít nemůžeme, protože pod okny jsou kamiony, atmosféra v kanceláři není dobrá, protože přibyly nový lidi a rozdělilo se to na dva tábory a celkově tam člověk přestal myslet na sebe, ale myslí jen na firmu a to je strašně špatný.
Za celý 4 roky, co tam jsem, jsem nebyla ani jednou na neschopence, všechno jsem přechodila ( jako ostatní, kromě jedný ), jen jednou jsem si dovolila jít na chirur. vyndání osmiček a to jsem si raději vzala dovolenou. Teď nás čekají velikonoce - druhý nejhorší období v roce v maloobchodě, ale ty jsem říkala, že přečkám a po nich půjdu domů. Mamka se na mě trochu zlobí, protože ví jaká ta práce je a domlouvá mi, abych si to s paní doktorkou domluvila už na dřív, ale přesně jak ty nechceš nechat ve štychu šéfa, nechci nechat já takhle kolegyně. Mamka mi na to řekla jednu docela hezkou větu „Lindi, ale v těhotenství nemůžeš myslet na team, co si na nich vezmeš, když tam nedej bože potratíš, jak ti to oni budou moct vrátit. Tohle není teamová práce není to, že by jsi jim chtěla podrazit nohy, ty musíš myslet teď jen a jen na sebe a na to malý“ a musím říct, že má pravdu. Ona mi řekla, že ano, oni to tehdy taky odnosily děti, ale dřív že byla jiná doba. Nejsem žádný hypochondr nebo lenoch, v žádným případě, vždycky jsem si svojí práci udělala perfektně
( jednou jsem tam zůstala se šéfkou do 21:30 a ona i přes to, že věděla, že mi nepojede už žádný autobus mě dřív nepustila a já šla pak z jedný zastávky 45 minut ve 22:30 domů, Jeník mě tehdy málem přetrhl ), ale tohle je něco jinýho.
Já vím 100%ně to, že se po mateřský do týhle práce nevrátím ( musím si najít něco blíž ), to je pro mě asi jednodušší, než pro ty, co počítají s návratem. Ale, to jsem se zase rozepsala, aniž jsem chtěla. Já se prostě strašně těším, až budu doma, nebudu se muset den co den hádat s dodavatelama, pořád řešit kdo co nedostal do akce, nezlobte se, ale já tu svojí práci už nesnáším. Už vloni jsme byli nějak všechny rozhodnutý, že odejdeme ( zase - teamové rozhodnutí ), ale dali nám všem vyšší platy, protože to tušili a zaplácli nám pusu, ale ono se né nadarmo říká, že peníze nejsou všechno. Jediná kolegyně, který jsem to včera řekla mi tak smutně řekla „Lindi, já ti tak závidím, že půjdeš odsuď, já chci taky“ a co jí mám na to říct :cry:
No, tak to jsem si pěkně postěžovala, doufám, že mě za to neodsoudíte a ty Majdi, že si z toho něco vezmeš. Jinak jsi se ptala na věk, taky jsem se na to chtěla už zeptat, holky z loňskýho září měli krásný statistiky, vedla to tam jedna mamča, ale nevím, jestli má někdo zájem tu udávat svůj věk, termín porodu atd. snad později to zkusím navrhnout Takže mě bude v září 25.

A holky co vaše pupíčky? Už vám některý roste? Já mám z toho našeho takovou radooost. Jeník mi říká „paní Bobanová“ :lol: Náš Boban nám pěkně roste.
Už se těším, až budu mít za sebou 3 měsíc, abych si konečně šla koupit nějaký těhu kalhoty, už mě moc nebaví mít u všech kalhot rozepnutý knoflík…

Zatím papa mamči

""http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png:http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png

• Citovat
  • Upravit
16743
2.3.06 10:43

Ahoj holky, tak jsem tady zpátky od doktora a je vše OK!!! :D :D :D
Sice to byla jen taková beztvará koulička, ale bilo jí srdíčko :lol: :lol: :lol:
Holky já jsem tak šťastná, ale nechci moc křičet, hlavně aby to vydrželo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
2.3.06 10:51

Ahojky těhulky,

my jsme včera měli doma akci. Protože máme dva pejsky, tak mám pocit, že u veterináře trávím daleko víc času než u vlastních doktorů :-). Vcera jsem přijela domu a zjistila jsem, ze nase kavalířice má obr průjem s krví a strašně zvrací. Tak jsem psa naložila a odvezla k veterináři. Ten ji na 2,5 hodiny napojil na kapacku, na:,–(il antibiotika a spoustu dalších medikamentů. Ale to asi není tak zajímavé, jako to, že jsem jim tam málem omdlela :lol: . Když ji zavedli do nožičky kanylu a nechaly nás tam osamotě, tak jsem začala cítit, jak se mi odkrvuje všechno a ted jsem si říkala, že toho psa nemůžu pustit… Takhle jsem ze sebou chvíli bojovala, až jsem usoudila, že ještě okamžik a ležim tam jak hruška. Zavolala jsem veterináře, kterej když mě vyděl, tak vyvynul nadpozemskou rychlost a už se mnou cvičil :D . Hezky do podřepu, chytit psa, no komedie. Jééžiš to byla ostuda, ženská krev a mlíko a ona tam dělá takovýhle divadlo :lol: . A pak místo toho aby kontrolovali psa, tak chodili kontrolovat mě. No strávila jsem tam „velmi přijemný“ večer a dnes se to bude opakovat. Naštěstí dneska tam jde manžel, protože já mám „umělecké“ povinnosti :P . Chodím totiž na malování na hedvábí, tak se zase příjemně odreaguju, už se těším.

Amynko, úplně tě chápu taky dojíždím denně 30 km tam a 30 zpět do práce do Prahy. U nás prostě práci sehnat nelze. Takže se taky těším, až s tím tady seknu a budu si užívat klídek. Vždyt se tomu říká mateřská dovolená, tak doufám, že k tomu dodaj i moře a slunečníky :lol: . Do práce se taky nehodlám vrátit, musím najít něco blíž u nás. Takhle by to s dítětem řešit nešlo.

Jo, abych nezapomněla mě je 26 let. Musím konstatovat, že prvotní nafouknutí břicha povolilo a teď už je to zase normální. Kalhoty se zase „odstrazily“ :-), ale že by džíny na celodenní sezení u počítače byly nějak extra pohodlné, tak to teda ne :? .

Tak holčiny, všem držím palce aby prohlídky byly s dobrým výsledkem a všem nám bylo dobře!!! Jdu se podívat do bufíku, jestli by nebyl nějaký pěkný chlebíček 8) , včera měli samé salmonelozové, bleee.

pa pa, a krásný den
Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.3.06 11:04

Ahoj těhulinky,

jsem hrozná, že vás tak napínám, ale jsem bohužel odkázána na počátač v práci, doma ho nemáme… no jo, sociální případ :lol:
Takže včera na utz to dopadlo dobře, uf, podle ultrazvuku jsme 5 týden (takže jsme ještě špuntíci), zatím je všechno ok, šnek je na správném místě a to je asi tak všechno, co mi doktor řekl… Nu, asi se víc v tuhle chvíli říct nedá.. Fotečku jsem zatím nedostala, ale za tři týdny už bych mohla…
Holky, ještě jednou vám moc děkuji za držení palečků, moc mi to pomohlo…
Soni, to jsem ráda, že tě vždycky rozesměju, budu se snažit i nadále psát vtipně, ať máme veselý miminka…
Zatím…
Ajduška..

PS: Jdu si konečně přečíst vaše příspěvky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
2.3.06 11:07

Ahoj holky,

já vás nějak nestíhám. Dneska jdu na UTZ, tak snad už tam něco bude vidět.
Jak jsem se chvástala, že mi je dobře a jen jim a jim, tak to jsem si pěkně naběhla, protože už 3 dny mi je šoufl, všechno mi smrdí a necítím se zrovna dobře.

Leilo, to je paráda, že je všechno v pořádku. Gratuluju!!

Soniku, to sis koukám pěkně užila u veterináře. Tyhle stavy, kdy si myslím, že s sebou musim seknout, mám občas taky.

Mějte se, ozvu se odpol. nebo večer, jak dopadl UTZ.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
2.3.06 11:16

Adjusko , za prvé moc gratuluji k úspěšné kontrole a chci se jen zpetat. Podle metříku jsi v sedmém týdnu. Ten pátý týden myslel doktor jako stáří plodu nebo těhotenství? Zítra jdu taky na UTZ, tak se nesmím zapomenout zeptat, co tím myslí, když řekne 8. týden.:) Ať v tom mám jasno…
Jani , držím na zítra palce nám oběma. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
2.3.06 11:17

Adjuško no konečně, já tě tu furt hlídala kdy už se ukážeš…tak to je super, že tio to dobře dopadlo…

Jani zítra držím palečky a ještě jde ítra asi Capinka tak tý taky…

Jdu sebou prásknout na gauč tak se mějte hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.3.06 11:53

Capinko,

to já jsem z toho taky dost zmatená.. ten 7 týden jsem si vypočítala já podle poslední menstruace.. ale snad těch 5 týdnů by měl být starý plod… ale jsem z toho jelen.. příště se ho musím pořádně zeptat… jenže když já jsem vždycky tak nervózní, že půlku věcí zapomenu, jsem ráda, když si nechám dát razítko na propustku do práce a šupajdím domů…
Jani… držím palečky na dnešní ultrazvuk.. uvídíš, že to bude Ok.. dej hned vědět, jak to dopadlo..
Soni, tentokrát jsem se zasmála já nad tvou příhodou u veterináře.. : :lol: Takže jsme si fifty-fifty… jo? Ikdyž ti asi v tu chvíli nebylo nejlíp.. viď?
Jo, ještě k tomu věku.. mě je 25, tak koukám, že jsme všechny tak nějak stejně staré, ne?
Leili, moc moc ti gratuluju… trochu ti závidím, protože já jsem neviděla nic…doktor měl monitor v tak blbým úhlu, že jsem nic neviděla :cry: ani nevím, jestli už bije srdíčko tomu mému šnekovi, když je jenom 5 týdnů starý… :cry:

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
2.3.06 12:08

Ahojda maminy :)

Leilo, moc a moc gratuluji a jsem ráda, že je vše v pořádku :).

Věřím, že teď už to bude u nás všech maminek jenom dobré. Obavy se vytrácejí a my se začínáme těšit z prvních UTZ našich miminek :wink: :) . Je to krásné čtení, jak postupně píšete, že na UTZ byl nejprve vidět jeden váček nebo dva, pak jak bylo vidět bijící srdíčko/a, jak máte první fotečky a jak to oznamujete rodičům, atd. Jak už některá z vás dříve psala. V říjnu bude v porodnicích ČR pěkný náprask :lol: .
Holky jsem ráda, že je u nás vše v pořádku i když některá máte žaludeční problémy. Vše se třetí měsíc může změnit a uklidnit. Hlavně, že mimískové jsou v pořádku a my to už nějak zvládneme :) . Nebude to přeci trvat věčně :wink: .
Držím nám všem malíčky a pohlaďte svoje bříšinka.

Tes

P.S. letos v dubnu mi bude 27 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
2.3.06 15:08

Ahoj holky,

sice jste psaly, že mi držíte palce na zítřek, ale já tam byla už dneska :wink: . Plodový váček odpovídá na 6.-7. týden, mimčo je ještě hodně prťavý, ale byla vidět i srdeční akce :lol: . Ještě mi tam našla na pravým vaječníku 2 malý cysty, který by měly do konce 3. měsíce zmizet. Jinak je všechno OK. Přinesla jsem si i fotečku :D .

Mějte se a držim palce Capince na zítra.
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
2.3.06 15:18

Jani, gratuluji a zítra se snad připojím s dobrými zprávami!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
2.3.06 15:36

Ahoj holky, zdravím všechny, a těm po úspěšné kontrole gratuluju!!!

Amynko, moc děkuju, jsem ráda, že má někdo aspoň trochu podobnej problém jako já. Tvoje maminka má 100% pravdu, úplně mě to dojalo, cos psala. Taky jsem teď dost naměkko :-)
Mě dneska v práci zase vytočili, měli jsme tu nějaké budoucí kolegy a s nimi hromadu školení, který už jsou ale „edjukejšn“ a schůzek, který jsou ale „mýtyngy“ a mluvilo se ve spoustě chytrých anglických slov a ještě chytřejších zkratek, já to úplně nesnáším, ty rádobychytrý věty o ničem. Br. Ráno jsem ustála jet 4 patra výtahem se smradlavým kočičím hovínkem (nesla jsem ho do popelnice, starám se sousedům o kočku), z čehož se i manželovi zvedal žaludek, ale tyhle schůzky byly daleko horší. Jo, byli to Češi, ne nějací cizinci. Navíc šéf jim vykecal můj stav, aby přede mnou nekouřili, s čímž mě taky moc nenadchnul…

Zítra po obědě se mám dostavit k panu doktorovi, tak uvidím, jestli bude mít čas se o tom se mnou trochu pobavit. Dost uvažuju o tom, zítra pracovat z domu, mám tady hromadu věcí, na kterých můžu dělat bez problémů a nenechat se od nikoho otravovat.

Ajduško, to docela odpovídá, mimísovi 5 týdnů a od menstruace 7, ne? To by mohlo být ono. Nic si z toho nedělej, že si u doktora nevzpomeneš, já mám to samý v bledě modrým. Mám pocit, že mi už Matylda vyžrala 3/4 mozku. Občas sice mám ještě záblesky, že mi to myslí, ale je to fakt ojediněle.

Jinak všem tleskám, kdo žijete s rodiči, a fandím, ať to co nejdéle vydrží! Já jsem k tomu skeptická, protože když jsem byla malá, bydlela s námi babička, a to teda byly akce. A to byla společná jen koupelna a záchod. Bohužel jak to znám od kamarádů, spousta věcí, co jsou nejdřív myšleny v dobrém, se časem nějak záhadně obrátí proti tomu člověkovi.
Jo a je tu někdo jako já, kdo má toho svýho manžu a kdyžtak děti a rodiče v bezpečný vzdálenosti? :( Jinak my s obojíma rodičema vycházíme moc dobře, mně se zdá, že s našima líp, ale to je asi proto, že jsou moji, že jo:-) Bydlíme ale strašně blízko se ségrou, přes chodbu, takže jsme taky u sebe pečené vařené. Ale když není zájem, třeba týden se nevidíme. Naopak občas je to fajn (třeba když ráno v 6 zvoní, ať jí půjčím něco na sebe:-))

No nic, holčiny, opatrujte se a ať se daří!!!! A hezky hamejte, pomáhá to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 19:17

Ahoj mamulky,

Leilo, obrovská gratulace, to je paráda, že miminko je zdravý. Já byla na prvním UTZ přesně v 6 týdnu a to jsem tam nic neviděla ( bijící srdíčko ) a bohužel se taky nezeptala, že.

Soníku, páni , co to bylo u toho doktora 8O Teda, ještě, že jsi měla dost sil zakřičet na doktora, co. Já jsem teda nikdy neomdlela, tak nevím, jaký to je, ale jednou jsem nabírala manžovi krev ( moje mamka je odběrová sestra, takže mě to naučila, manžel má vysoký cholesterol, tak jsme ho nabírala ráno abychom nemuseli k mamče do práce ) a jak jsem se dotkla tou studenou jehlou kůže, koukám a on v mžiku zblednul a začal padat. Naštěstí seděl na posteli, takže jsem stejně musela vstát a šla vzbudit mamku. Teda, tak to je síla. Obdivuju tě, že jsi to tak ustála ( i když co ti zbývalo, viď ). Co pejsek, je už v pohodě?
Ty jsi takhle šikovná, že maluješ na hedvábí? Já mám ruční páce moc ráda, ale malovat neumím a přitom bych chtěla umět. Baví mě dělat aranže z květin a zdobení cukroví atd. to mi jde, ale kreslit neumím. Takže obrázky naší holčičce ( jestli nějakou budeme mít ) bude kreslit Jeník.

No, jenže víš Soni, to je u mě paradox. Já bydlím za Prahou a dojíždím na úplně druhou stranu za Prahu, prostě blázen. U nás se dá sehnat práce celkem dobře ( i když já nesháněla ) a měla jsem to udělat už dávno, všichni kroutili hlavou, proč jezdím tak daleko, jenže.....je to i z pohodlnosti, já si zvyknu na kolektiv a né, že bych se nechtěla učit nový věci, to mi nevadí, ale nedovedla jsem si představit, že budu v jiným kolektivu, v jiný firmě a tak. No a došlo to až sem, že jsem se modlila, aby se nám miminko povedlo co nejdřív a z tý práce mě to vysvobodilo, jinak bych se z ní snad nedostala do důchodu. Miminko jsme ale nechtěli jen z tohohle důvodu, nerada bych, aby to vypadalo, že jsme si ho pořídili jen kvůli mojí blbý práci, moc jsme po něm toužili a jsme rádi, že to takhle krásně vyšlo.

Tak to jsme všechny cca stejně starý, naopak já z vás budu nejmladší, mě 25 bude teprve v září. No, někdo musí být nejstarší, ale taky nejmladší, že :lol:

Ajduško, moc gratuluju k tomu tvýmu 5 týdennímu pokládečku.

JanaRed…tak tohle mi něco říká. Vedu si těhotenský deník, jak se každý den cítím a tak a dneska jsme si to pročítala a v 5 týdnu tam píšu, že nevím, jak můžou některý mamči zvracet, že mě je krááásně. Haha a od 6 týdne „ježiši, mě je špatně, co mám dělat" neboj, ono to přejde. Já před chvilkou přijela práce a myslela jsem, že se pozvracím na zastávce, tak tohle mi teda ještě problémy dělá, jinak pachy taky, to mě ještě nepustilo a hlad, nesmím dostat hlad, jak ho dostanu, je zle a už s tím nic neudělám.

Capinko, držím palečky a písni, jak jsi dopadla s tvýma miláčkama malýma.

Majdino, děkuju za podporu, kéž by to takhle dopadlo i v práci, jenže tam mě budou mít za zrádce a za člověka, co jim nechá svou práci ( to, že se tam už nevrátím je nebude zajímat ), ach jo.

Jinak my bydlíme v rodinným domečku, dole je babička, nahoře jsme my. No, problémy. Samozřejmě, že občas ( teď už je to mnohem lepší ) jsou. Tuhle předěláme tohle a je to špatně, pak se má honem honem udělat támhleto a když se to udělá později, je to špatně. No, myslím, že tohle asi nemusím dl rozebírat. Všichni budeme jednou starý, takže nezbývá než tohle házet za hlavu.
Jinak holky, já si taky vždycky vyčítám, že jsem se u doktorky nezeptala na všechno co jsem chtěla, tak jsme si říkala, že si to budu psát a pak si ten papírek vezmu sebou, jinak to nevidím.
Jo a dneska jsem si koupila krááásnou knížku „Co očekávat v radostném očekávání" a je parádní. Vždycky mám spoustu otázek, jestli tohle je normální a ono je :lol: Majdi a dokonce tam píšou i o zapomínání a celkově a poklesu přemýšlení :o To je taky normální, juchů.

Tak holky papa a hezký sny

""http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png:http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png

• Citovat
  • Upravit
202
2.3.06 20:07

Ahojky,

zatim tu budu asi jedna z těch starších, mně už je 27 :roll: .

Bydlíme s manželovýma rodičema, problémy nebyly žádný, dokud se nenarodil Daník, pak začaly dohady s tchýní ohledně výchovy apod., ale furt se to ještě dá zvládnout. Jinak to je pohoda.

Běžim, mějte se.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
2.3.06 20:30

Ahoj holky,

Všem kdo jste byl u Dr., blahopřeji k výborným výsledkům, jen vám začínám závidět ty UTZ, mě čeká první až za týden, to budu 7tt +6, tak už i to srdíčko by tam mělo biít o sto šest.

Jani, s těmi nevolnostmi je to sranda, když jsem byla u Dr., tak se mě ptal, zda nějaké jsou a já mu odpověděla, že tedy rozhodně ne, ale hned druhý den ráno bylo vše jinak, jak zákon schválnosti.

Jinak mě bude n říjnu 27. V deníčkách a asi i v některých diskuzích se vedou seznámky, kde kromě přezdívky bývá uveden rok narození nebo věk, město odkud kdo je a termín porodu, ale každý tam doplní jen co chce, takže tam může mít jen přezdívku a termín porodu. Myslím, že by to nebylo špatný si takový seznámek taky udělat a třeba jednou týdně ho zde vložit, abychom měli přehled, jak to letí, jo ještě tam mívají i návštěvy u Dr. Pokud budete mít zájem, klidně se seznámku ujmu, jen sem nebo na mně na SZ pošlete údaje, které tam chcete mít.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital