Poradna duly
Jana Čurdová
Amynko,
gratuluji k rozhodnutí sdělit radostnou novinku rodičům, uvidíš, že jim uděláš velkou radost. Já vím, že se říká, že do 3 měsíců je to rizikové a raději to nikomu neříkat, ale oni by se to dozvěděli potom (myslím při případném potratu). Přeci jenom se musí do nemocnice a člověk by pak potřeboval výraznou psychickou podporu. Tak pokud máte hezké vztahy, budou Tě podporovat, nebudou se divit, proč jsi tolik unavená, atd. atd. Navíc zjednodušíš sobě a lékařce práci s krevními výsledky a nemusíš se bát, že se to mamce donese jinou cestou. A nestrachuj se, uvidíš, že všechno bude v pořádku.
My už jsme to všem řekli, nějak jsme neviděli důvod, proč to tajit a navíc, pokud by se něco semlelo, nutně tu budeme potřebovat pomoc babičky s malou.
Já se dneska cítím dobře, ale jak dlouho? Včera to začalo kolem 16. hod., ale ve čtvrtek už v poledne.
Navíc se mi zdá, že bříško už pomalu začíná růst a cítím ho. Jo, jo, při druhém těhotenství to asi jde rychleji. ![]()
Krásný víkend.
Jana
Ahoj holky,
Leila, jo jo únava, nejen že jsem prospala celé včerejší odpoledne, ale večer jsem v 11 usnula a spala v kuse až do půl deát, kdybych nezačala mít hlad, tak asi spím ještě teď, ale vstát a najíst jsem se musela, jakmile mám hlad, tak je mi pak hned zle, manža mi začíná říkat Šípková.
Amynka, my t řekli manžovým rodičům v úterý, tchán měl narozeniny, dnes odpoledne chceme zajet za manžovou babičkou a zítra jdeme k našim, táta má taky narozeniny. Asi budou hodně v šoku, máma si totiž asi ještě myslí, že beru HA. Pokud by se něco stalo, tak by se to stejně dozvěděli a nechápali by, proč jsme jim nic neřekli, takhle to bude lepší, nehledě na to, že jsem se s Beruškou domluvila. když jsme měli za sebou 5tt, že je to vlastně 1/8 a tak už je škoda to vzdávat.
Klára
Holky, vy jste zlatíčka. My za chvilku jedem k našim
Ještě jsem zkoušela na manžu něco v tom smyslu, jestli si to nerozmyslíme a nepočkáme a řekl, že ne, že bysme jim to tak jako tak museli říct. Já budu bulééét, až uvidím našich reakci. Naše mamce v práci říkají „bába čekatelka“ a holky, nesmějte se, ale její kolegyně chtěla dát pryč
( myslím že v říjnu ) kočárek, ale nechtěla ho prodávat, jen dát někomu komu se bude hodit. No a co myslíte…naše mamka si ho vzala, abych tam prý nemusela jednou tahat svůj kočár, že tam budu mít tenhle a že ona bude vozit Sárinku a nebo Honzíčka. Jojo, naše mamča. Ona je tak trochu blázen
, ale super blázen.
Letadlo, já to bříško taky cítila, nevím, jak to popsat, ale jakoby tahání, nebo takový divný tlak v podbřišku. Zatím se mi ale nic nevykulilo, akorát kalhoty hůř zapínám ![]()
Tak zatím se mějte, pak napíšu, jak to dopadlo. Jo a běžte se projít a načerpejte energii, je tam tak krásně, teda alespoń u nás tak krásně svítí punťa.
""http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png:http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png
Amynka, já ve středu mluvila s mámou po telefonu a ona se mě ptala, zda mám nějaký katalog od Quelle 70% sleva, že až přijdu, že mi to hned musí ukázat, že tam maj naprosto úžasnej a nádhernej kočárek i s panenkou, říkala, že je růžovej, má i tu tašku na dítě vyndavací, je skládací, když jsem řekla, co když budeme mít kluka, nevědí, že jsem těhu, dozví se zítra, tak mi řekla, že jsme jí slíbili holčičku, ale táta na ní volal, že zas tuhle spoluviděli samozřejmě úžasnej traktor i s přívěsem, tak uznala, že i vnuk by nevadil, mají už jednoho, ale je mu už 14, takže už nic moc, proto by radši vnučku, takže zítřek bude obrovský překvapení a asi dojde i na slzy. Držím palce, ať to v poho zvládnete, nás to čeká zítra.
Klára
Amynko, tak jak to u vašich proběhlo? My to oznamovali dneska.
Našim jsme to oznámili stejně jako tchánovcům, napsali tátovi do přání a to vložili spolu s dárkem do tašky, táta nejdřív kouknul na dárek a pak si vzpoměl, že mi chtěl dát nějaká cd k počítači a zároveň něco ukázet na jeho PC, když mi to všechno dal a řekl, tak se šel podívat na to přání, přečetl ho celé do konce, podle délky čtení alespoň dvakrát, téda, máma se zeptala co je, tak jí řekl, je v jinym stavu, klokan přiletí v říjnu, to přečetl z přání, vše to řekl přiškrceným hlasem, máma se na mě nechápavě podívala, já jenom přikývla, přečetla si přání, zamáčkla slzy a oba byli moc šťastní. Během odpoledne začali řešit, že musej koupit to pískoviště a objednat písek, dohadovali se, jaký je na bábovky nejlepší, tak jsem jim řikala, jestli náhodou nevyšilujou trochu brzo, ale já tomu přeci nerozumim, když jsem řekla, že jejich vnouče je veliké asi 7 mm, asi jako jadýrko od pecky, tak máma si dala dva prsty asi na tak velikou vzdálenost a říkala tátovi, podívej se, jak je to naše vnouče malinkatý takovym vyděšenzm hlasem. Fakt nás šíleně pobavili.
Klára
Ahoj holky,
já už to řekla hned, jak mi vyšel pozitivní test. Všichni měli radost, ale extra velký překvápko to nebylo, vzhledem k tomu, že už máme Dandu. A taky pro rodiče z manželový strany to bude už 4. vnouče během 4 let:), a pro mý rodiče druhý, takže žádná premiéra.
U mě se naštěstí žádný ranní nevolnosti a nechutě nekonají, je mi dobře, snim všechno na co přijdu, hlavně sladký:). Jedině jsem víc unavená, takže si s Daníkem přes den dávám 20
. A taky mám nižší tlak, často se mi motá hlava, když udělám prudší pohyb.
Holky, jak sem dostáváte ty „těhumetry“ z tickerfactory.com?
Zase běžim, mějte se krásně a opatrujte pupíky
.
Jana
Jani, tak těhumetr sem dostaneš tak, že v nastavení do podpisu zadáš a zatrhneš připojit podpis pod oknem, kde píšeš příspěvek do diskuse. Ale když koukneš do diskuse testík, tak tam je metřík a tam je vše vysvětleno a většina si tam zkouší, zda se jim to podařilo.
Klára
Ahojky holky,
tak tu máme krásný, slunečný nový týden.
Koukala jsem, že většina jste se již se svým štěstím pochlubila. Amynko, jsem zvědavá, vyprávěj. My se chystáme po druhém UTZ, to by už mohla být fotečka. I když si nejsem moc jistá jestli to tchánovci pochopí. No uvidíme.
My jsem strávili krásný víkend na horách. Byla tam spousta sněhu a krásné počasí. Musela jsem trochu závidět lyžníkům. Sice jsem taky měla připravené lyže, ale když jsem to říkala manžovi, tak se málem zbláznil. I když uznávám, že teď asi není nejvhodnější doba na učení se lyžovat
. Ale bylo tam krásně a báječně jsme si odpočinuli. Moc doporučuju!
pa Soňa
Ahoj Kláro,
díky moc za radu, chvíli to sice trvalo, ale podařilo se
.
Jana
Ahoj holky, taky zdravím při pondělku.
Spáčky, já taky dost z víkendu prospala. teď jsem docela čerstvá, ale jak se znám, vydrží to do zítřka a pak už budu jen přežívat.
Na nevolnosti mi pomáhá taky něco malýho sníst, včera večer zabraly kůrky od chleba. Blbý je, že to nezabere vždycky.
Amynko, nic si z toho nedělej, že jste to museli říct. Možná je to lepší v tom, kdyby se něco stalo. Na druhou stranu pak každýmu připadá to těhotenství strašně dlouhý a diví se, že už nemáš bříško a kdy už to bude a jakto, že je to ještě takovej prťous:-)
Jinak se mi, holky, moc líbí, jak to oznamujete, taková romantika:-) My to řekli našim hlavně aby věděli, že teď se budu trichu šetřit, a manželovi rodiče to ještě nevědí a ani se mi to nechce jim říkat. Minule, když jsme byli těhotní, tak se manžel těšil, jak jim to řeknem, že určitě řeknou „no konečně“…a oni řekli „VY???“…což nakonec vyznělo dost smutně.
Hezké pondělí ![]()
Tak u nás už to taky skoro všichni ví-dokonce i v práci, protože jsem tam v pátek nesla neschopenku…a to jsem fakt nechtěla. Bojim se, že to zase nevyjde. Ale marodim tak jsem jim to řekla. Stejně se to všichni minule dověděli, protože jsem po revizi měsíc marodila, takže by se to dověděli tak jako tak…Ale chtěla jsem to udržet alespoň do tý dobyaž jestli UTZ něco ukáže-no nepovedlo se, tak te´d musíme doufat aby to vyšlo…
Holky co jste v 7tt bolí vás občas ještě to bříško jako na začátku? Je to stejný jako na MS. Ze začátku mě bolelo víc a teď už se to objeví jen občas, ale objeví.
Jinak mě hodně bolí prsa a nevolnosti sem tam. Zrovna dneska ráno, když manža snídal klobásu. Tak mi to tak zasmrdělo, že jsem málem běžela. Ale zvracela jsem zatím jen jednou. Jinak mě to natahuje, ale vždycky to nějak ustojím…
Jani a už jsi byla na UTZ?
Ahoj holky,
na nevolnosti mi taky pomáhá něco málo sníst, ale moc toho nemůžu. Za poslední týden mám 2 kg dole, což asi není nejlepší. Nic mi nechutná a když už něco normálního sním, tak mám do půl hodiny průjem…
My jsme to oznámili tak, že jsem dala budoucím babičkám takový poukaz, že v půlce října bude v porodnici Břeclav k vyzvdenutí 1 ks vnoučete. Měli všichni samozřejmě radost, ale je to ještě trochu se strachem, protože v listopadu jsem byla na revizi, takže se všichni začnou těšit, až bude jasné, že je vše OK. I když to není nikdy, ale aspoň až budu končit 3. měsíc. Taky možná budu muset ten poukaz opravit na 2 ks vnoučete, ale to se uvidí po pátečním UTZ. ![]()
Leilo, tak bříško v 7. týdnu pobolívalo skoro každý den. Jen slabě, ale jako na MS. Teď už to ustává. Takže myslím, že je to naprosto normální a drobci se jen zavrtávají.:)
Capinko dík. To je ti tak špatně? Já teda taky jím o hodně míň než normálně prostě nějak na nic nemám hlad ani chuť. Ale jak už jsem psala zvracela jsem jen jednou…
Holky teď jsem byla na záchodě a zase jsem začala špinit-to je skoro každej den. Já se fakt bojim, že je něco špatně a že nám to nevyjde…
Leilo , asi to proti ostatním holkám není tak hrozné, prostě jen nic nemůžu, na nic nemám chuť, jsem unavená, bez energie…takový divný stav.Raději bych už byla ve 4. měsíci a měla chutě na všechno! ![]()
Taky třeba nemám vůbec chuť na sex. Chudák manžel te´d za mě dělá všechno doma a ještě má takový půst…Ale nevadí mu to, je zlatý!