Říjen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
21.2.06 09:20

Ahoj Stofi,

zavolej mu, oznam mu termín poslední menstruace a on Ti určitě řekne, kdy přijít. Každý to dělá jiným způsobem, moje Dr. třeba čeká, až bude mimčo vidět na ultrazvuku se srdeční akcí, to je tak 7. týden.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
21.2.06 09:58

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, byli jsme na horách. Samozřejmě jsem nic nedělala, jen jsem se válela.:)
Já jsem byla na první kontrole včera (poslední MS 9.1.) a na UTZ mi našli dvojčátka!!! Zatím teda není jisté, jetsli se obě udrží, protože tomu jednomu už bylo srdíčko, ale tomu druhému ještě ne. Ale DR říkala, že je to ještě brzo, že mám přijít za 14 dnů na nový UTZ a uvidí se. Každopádně by to silnější nemělo být případně ohrožené. Takže jsem v pořádku. Jsme hrozně šťatsná. jedno nebo dvě, hlavně ať jsme zdraví!!!
Do galerie TPP jsem dala fotku z UTZ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
21.2.06 10:07

Capinka, tak dvojčátka, no to je krásný, určitě se udrží i to druhý a až za 14 dní půjdeš na UTZ, tak už tam budou bít srdíčka dvě. Zrovna včera jsem se ptala manži, jak by se mu líbili dvojčata, jen se tak na mě podívat a řekl: " Co bych mohl dělat?", no jo chlap, co chci.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.2.06 10:10

Ahojky holky,

Stofi, přikláním se k holkám. Telefonický dotaz je to nejjednodušší. Mě stejně řekli, ať přijdu, po telefonu se jim špatně ordinuje :-).

Kláro, ve středu ti budu držet palečky, ale určitě všechno dobře dopadne. Nevolnosti jsou naprosto nevyzpytatelné. Mě bylo stále dobře a jedno ráno jsem se probudila a bylo my tak zle, že jsem měla pocit, že miminko musím vyzvracet :lol: . A ted to je střídavé, jednou mě tělo nechá odpočinout a jindy si to vybere i s úroky. Jediné co opravdu musím, je snídat. Nikdy jsem nebyla zvyklá, ale ted to tělo žádá a když ráno potravu nedostane, tak si mě vychutnává :? .

Tesali, ta stránky je super, taky je to moc dobré na www.porodnice.cz.

Amynko, máme fenku hovawarta (černoznakatou). Protože jí je už 5 let, tak máme nejvyšší čas pořídit rodinu i jí :-). A protože nás to stálo spoustu úsilý a peněz. Uchovnit fenu opravdu není jednoduché, ale to ty asi víš :wink: . Takže přírůstky letos budou v hojné míře.
Taky mě mrzí, že jsem si fotečku Matýska nenechala vytisknout. Já vím, že tam „nic“ nebylo, ale byla to první fotka :-). Jdu na kontrolu 7.3. a to už určitě z nich fotku vyrazím 8) . Taky jsem si všimla, že se nám rozcházejí metříky, škoda, vypadalo to na hromadný útok na porodnici :P .
Ted jsem si vzpomněla, někdo říkal, že už má (nebo bude mít) první foto, že by Zuzka???

mějte se krásně,
Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.2.06 10:12

Tééda Capinko,

moc gratuluju, to je naprosto úžasná zpráva. Já bych si strašně přála dvojčátka. Chlapečka a holčičku, to by bylo super. Moc ti to přeju a zároveň závidím :lol: . Určitě bude vše v pořádku!

Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.2.06 10:16

Ahojda holky,

v kterým tt je nejdříve vhodné jít na UTZ aby bylo jisté, že už bude vidět tlouct srdíčko mimíska? Já byla na svém prvním UTZ minulou středu a to jsem byla v 6tt + 1den a Dr. mi říkal, že vše je Ok, ale stejně budu ještě muset přijít jednou, že na tlukot srdíčka je ještě brzo a teď koukám, že capinka - strašně Vám ty dvojčátka přeji :D - je také v 6tt+1den a už na UTZ bylo vidět tlukoucí srdíčko. Jsem z toho nějaká zmanená. Při mém prvním těhu jsem šla až ve 12 tt a bohužel to nedopadlo dobře. Srdíčko netlouklo a tak teď když se nám to po 2,5 letech snažení s manžou povedlo mám z tohoto UTZ docela strach. Věřím, že vše bude OK, ale chtěla bych to už mít za sebou a vědět zda je náš mimísek vpořádku. Děkuji

opatrujte bříška a držím všem palečky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
21.2.06 10:21

Tesali, myslím že osmý týden je akorát. Takže tento týden už by to mělo být vidět, ale je to různé. Chápu tvé obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.2.06 10:24

Tesali,
myslím, že už je ten správný čas. Vem si příklad z Capinky. I když má Dr. si mě objednala až v 9tt aby viděla všechno co potřebuje. Ale na prvním UTZ jsem byla v 6tt a už tam ty 4mm štěstí byly :) .

pa Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
21.2.06 10:27

Jeden z mých broučků měl včera 5,2 mm a to jsem byla teprve 6tt. Takže bych se toho už nebála, pokud jsi 7tt. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.2.06 10:28

Tesali,

určitě už by mělo být vidět, myslím, já jsem při 1. těhotenství byla asi v 7. týdnu a bylo vidět krásně.

Capinko,

gratulujeme k dvojčátkům, manžel mě taky stále straší, dokonce včera přiznal, že by si je i přál. Tak se necháme překvapit.

Amynko, jsem ráda, že netrpíš hroznými střevními problémy jenom já. Taky občas myslím, že se mi břicho rozskočí bolestí. Ale postupně už to ustává, tak snad bude líp. Hodně mi pomáhají jogurty a citrusové plody.

Mějte se krásně a opatrujte bříška.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
21.2.06 10:35

Ty dvojčátka ještě nejsou jisté, je to 50:50, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.2.06 10:35

Je pravda, že když jsem byla minulou středu na UTZ, už tam mamísek byl vidět. Tedy alespoň doktroři tam něco viděli. Mám už sice fotečku, ale na ní je z mého pohledu vidět jenom bublinka?! :) Pokud doktoři řekli, že je vše Ok tak jim věřim. Dokonce nám naměřili i 14,1mm, ale srdíčko žádné. Prý musím příjít ještě jednou, že je ještě moc brzo. 6.3. jdu na kontrolu a tak zkusim přemluvit svého doktora aby mně poslal na UTZ. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
21.2.06 10:37

Tesali, taky bych věřila doktorům, uvidíš, že vše bude tentokrát v pořádku a říjnu bude krásné miminko.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.2.06 11:40

Ahoj Holky, teda roste to tady:-)

Capinko, moc ti přeju, aby to proběhlo bez komplikací!!! Vám ostatním taky!!!

Co se týká toho srdíčka a ultrazvuků a stáří a velikosti, holky, já se taky minulý týden trochu vynervovala. Protože různě se uvádí, kdy má být srdíčko vidět, ale už se nespecifikuje, jestli se to počítá od oplodnění, nebo od poslední MS. Taky jsem zjistila, že někde se uvádí velikost toho vajíčka jako takovýho a někde velikost celý dutinnky, což může samozřejmě vést k úplně mylným a rozdílným závěrům! Asi to bude cca tak, že od 6. týdne od oplodnění by se mělo srdíčko objevit a vajíčko by mělo mít tak těch 6mm (bez obalu!)

Tesi, buď zatím v klidu, myslím že v Tvém případě bylo fakt na srdíčko brzy.

Já byla na kontrole v pátek a vajíčko má 7mm a už má srdíčko. Ptala jsem se, jak je možný, že ségra má fotku, kde je napsáno „plod 6 týdnů, 21mm, srdeční ozvy patrné“…hlavně těch 21mm je proti mým 7 dost rozdíl…a bylo mi to vysvětleno právě tak, že změřili celou dutinku a že mým 7mm odpovídá cca tomu, jak dlouho můžu být těhotná (asi od půlky ledna nebo ještě míň)

Doufám, že jsem trošku pomohla těm, co měly strach…Mně to vrtalo pěkně hlavou, ale fakt, lepší nic nečíst.

A nakonec pozdrav všem, co je jim špatně, patřím mezi Vás (prý je to dobře, když tak člověku je!…blbej vtip, pane doktore). Já teda nezvracím, ale když je mi na zvracení, tak z toho obvykle dostanu průjem a dokonce jsem se proběhala až k teplotě:-) A ranní nevolnosti, to je druhej dobrej vtip…

Držím všem pěsti, ať to bez problémů proběhne a dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.2.06 11:56

Přečetla jsem něco dozadu, tak se ještě k něčemu vrátím:

Mě taky hodně bolelo břicho, úplný křeče, hlavně vpravo dole. Doktor řek, že tam mám trochu zvětšenej vaječník a že je to v těhotnství normální. Teď už to není tak zlé, ale bolívá mě, paradoxně právě když ležím…tak to vždycky jdu rozhýbat, nebo sedím a bývá to dobré.

Co se týká toho sportu, mám stejný názor jako Letadlo, i když ona musí být silná jako kůň, protože tohle byl fakt zápřeh. Ale proč ne, když je člověk zvyklej. Ani ten bazén bych nezatracovala, když někdo není k zánětům náchylnej, proč by ho měl dostat právě teď. Ale teorie je jedna věc a praxe druhá…já po zamlklým těhotenství se při tomhle druhým taky spíš šetřím. Nejdu přes míru a když už jsem hodně unavená, nebo je mi na omdlení, prostě se zastavím. Taky okolí mě hlídá, sjezdovky mi hned zakázali a na běžkách mě kontrolují co kilometr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí