Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj budoucí maminky
Promiňte, že Vám sem takhle lezu. Já Vám chtěla dodat odvahu. Jsem taky po revizi v 6tt. Holky já neplánovaně otěhotněla hned po první MS. Všechny testy máme v pořádku. Mimi je zdravé a drží se. Taky jsem měla strach, proto Vám radím nemyslete na to, co se Všechno může stát. Bohužel toho strachu se nezbavíte, jediné co pomáhá, je ho vytěsnit z mysli. Přeji Vám, ať se Vám potraty vyhnou a porodíte krásná a zdravá miminka.
Ahoj všem,
hlásím se taky k těhotným a dle propočtů podle poslední menstruace bych měla být v cca 5tt, předpokládaný datum porodu 8.10.2006.
Mám strašně citlivá prsa a chodím víc „na malou“ jinak žádné jiné příznaky nesleduji. K doktorovi jsem objednaná na 21.2., říkal že mě vyšetří a vystaví těhotenskou průkazku, ale jestli to bude vyšetření včetně ultrazvuku netuším.
Ale hodně mě trápí bolest břicha - spíš na pravé straně, tak kde mi byl operován před lety slepák, tak mám obavy aby se nejednalo o mimoděložní těhotenství, v sobotu jsem trochu špinila, ale dnes po telefonické konzultaci s mým gynekolegem mi řekl abych se nezneklidňovala, že mi klidně napíše neschopenku, ale jinak mám přijít až toho 21.2., tak snad to dobře dopadne.
zuz: tak jsem jedním okem nahlédla do října, kolik vás tu je. Já mám termín v září 13.
Problémy jaké tu píšete, už jsem měla a mám. Takže odpovím jen krátce, slepák jsem měla operovaný před třemi lety, ty bolesti, to mohou být vzniklé srůsty, záleží jak se po operaci břicho cvičilo a dost záleží i jak se bude cvičit během těhotenství, bolesti nemusí hned znamenat mimoděložní těhotenství. S tím špiněním to je vážná věc, já jsem trochu i krvácela, tak jsem byla hospitalizovaná do nemocnice, kde mi těhu potvrdili a nechali týden, teďka jsem už doma třetí týden, ale pod úplnou kontrolou mého gynekologa, chodím k němu každý týden na UTZ, a vynadal mi, že když jsem měla tušení že jsem těhu, proč jsem nepřišla, prestože mi setřička po telefonu říkala, že mám času dost, takže pozor na to!
Těhotenský průkaz ještě nemám, takže jestli ho dostaneš příští týden, to budu úplně závidět, obvykle to dávajaí až v 12. týdnu těhu.
Hodně zdaru a síly pro růst mimi, a ty bočasné bolesti, nálady pod psa, bolesti v prsou, ranní nevolnosti, zlepšení čuchu, to je normální příznak že opravdu jste těhotné, jen si na to zvyknout a nepodléhat depresím, ono by to mělo ve třetím měsící odeznít.
Zdraví Angelika
Ahoj těhulky,
nám se to povedlo po skoro 3 letech snažení, takže jsem první příznaky - přesně to, co píšete - bolesti v podbříšku, přikládala k přicházející MS. A nakonec jsem v 8tt zjistila, že je to fakt těhu. Chce se hlavně nestresovat, a uvidíte, že je to v pořádku a nic to není! Jen se roztahuje děloha. A na zamlké těhu apod. nemyslete, když vás to potká jednou, tak to neznamená, že se tu bude opakovat!
Přeju vám všem pohodový první trimestr, my ho máme konečně za sebou ![]()
Angeliko, díky za povzbuzení.
Dnes poprvé se cítím nejlépe, jakékoli obtíže zmizely - mám na mysli pobolívání břicha a po špinění již třetí den taky ani památky. Jsem z toho svého těhotenství, ale až nezdravě vynervená a strašně se soustřeďuji na své tělo a hledám jakékoli negativní příznaky. Uvědomuju si, že bych se na to měla vybodnout, ale nějak to nejde a tak se v myšlenkách neustále zaobírám mimoděložním těhotenstvím, zamlklým těhotenstvím apod. No hrůza. Přestože mě přešlo to bolení břicha, zaznamenala jsem že odchází - slábne i bolest a napětí v prsou, je to normální?
zuz: napětí v prsou se časem minimalizuje, já jsem i jednu dobu nemohla spát na břiše, prsa se hodně mačkaly, a to jsem byla zvyklá tahle spát pořád, s tím spaním mám problémy ještě teď, ale to je v těhu prý normální. Zda se mi, že i prsa se trochu zvětšily, teda přítel si toho všimnul důkladněji.
Já si jen kontroluju váhu,na Vánoce jsem přibrala dvě kila,které se drží. Občas změřím teplotu, normílní je tak do 37,3. Taky mám strach, ale nesmíš si to tak připouštět, nemyslet na špatné věci a jen na ty dobré, dobíjet se těmi dobrými
Všechno dobře dopadne, uvidíš ![]()
Hezkýho Valentýna přeje Angelika
Ahojky spolutěhulky,
gratulace Zuz!
Dnes jsem byla u mé lékařky. Všechno probíhá v pořádku, tedy pro jistotu musím brát Utrogestan + kyselinu listovou. Ale vše je jak má být. Hned mě odeslala na ultrazvuk. Byl tam takový mladý lékař, všechno potvrdil, hlásil takové divné údaje a tvářil se velmi důležitě. Až jsem to nevydržela a požádala ho, aby mi „to“ taky ukázal. S úsměvem mi řekl, že tam není nic vidět, že je jen 3 mm (hi hi, tak to je fakt macek) velký. Byla jsem z toho trochu zklamaná, tak mi nabídnul, zda to nechci prozkoumat pod mikroskopem
, tónem „ježiš ženská, co chcete v 6 týdnu“. No, ale poprvé jsem našeho Matýska viděla, a byl krásnej. Myslím, že bude po mamince
. Na příští kontrolu mám přijít 7.3. tak doufám, že už dostanu fotku toho našeho krasavce
domu.
Zaznamenala jsem zvláštni pocit. Když jsem čekala na UTZ tak mě předběhly 3 paní, protože byly těhotné. No jo, ale já už jsem vlastně taky ta protekční
. Hi hi, už se těším, až mě taky budou pouštět.
Tak se pochlubte, kdo už koupil nějakou pidivěcičku???
Já se přiznávám dobrovolně, máme krásný ponožtičky. To je, myslím, velmi důležitá část nové garderóby, ne?
.
Tak doufám, že je Vám všem dobře a užíváte si ten „jiný stav“.
Jani, Zuzko přeji Vašim drobečkům, aby se brzy uzdravili!!!
pa Soňa
Teď jsem si všimla, Monalisa24 se za 4 dny vdává.
Moooc gratuluju a přeju hodně štěstí!!!
Soňa
Ahoj těhulky,
Zuz: Doufám, že už je synkovi líp.
Nám se zadařilo 9 měsíc, takže to jak dlouho nám to trvalo, tak dlouho budeme čeka, až budeme mít mimíska u sebe, no není to krásné, docela těch 9 měsíců uteklo, takže vím, že říjen je tu coby dup a my všechny budeme ty naše vytoužené uzlíčky držet v náručí. K Dr se chystám v pondělí, když jsem tam byla na poslední KO po vysazení HA, zda je vše OK, tak říkal, že mám přijít, tak 5 den po vynechání MS, ale mám tento týden noční, takže jsem ráda, že jsem ráda, takže zajdu až v pondělí. Abych se přiznala, tak se nějak nestresuju tím, že by něco mělo být v nepořádku, občas mě to napadne, ale rychle myšlenky zaženu. Pidivěcičky zatím nechci kupovat, domluvili jsme se s manžou, že začneme až zdárně ukončíme 12 tt, vždyť pak ještě budeme mít tolik času, takže není kam spěchat, ale nevím, zda to vydržím, určitě ne a já si v dohledné době alespoň nějakou maličkost koupím, no uvidíme.
Klára
Ahoj holky, moc se omlouvam, ze jsem sem tak vpadla, prestoze do teto diskuse nepatrim ani trosku (i kdyz bych moc chtela). Chci pozdravit Haiduli a Capinku
Haidule Capinka nam prozradila, kde te najdeme, tak se na tebe jdu kouknout
. Prestoze jsi na nas zanevrela
, porad na tebe myslime
a myslim, ze mluvim za vsechny holky z „Tehotenstvi po…“, ze ti moc a moc gratulujeme k tehulkovstvi, prejeme aby se mimiskovi hooodne libilo u tebe v brisku a krasne a pohodove tehu od zacatku do stastneho konce. ![]()
Holky tak se drzte, pekne si tehu uzivejte i s citlivymi prsy, ranni nevolnosti, podivnou pazravosti apod. je to nadhera.
Ahoj holky,
omlouvam se, ze vam sem tak vpadam. Asi k vam patrit nebudu, ale i tak jsem se chtela zeptat. Pisete tu jako priznaky tehu pobolivani v podbrisku a bolesti prsou. Tohle ja mam taky (dneska jsem 30D), ale objevuje se mi to skoro kazdy mesic, tak tomu nedavam moc nadeji. I kdyz, tentokrat mi pripada bolest prsou, jako bych do nich dostala pesti
. Minuly tyden jsem na nich nemohla ani spat, ale to celkem preslo. Mate citlive i bradavky?
Ja ne
, tak proto si myslim, ze to nevyslo. Preji vsem moc hezky den a diky moc za odpoved. Jana
Ahoj Jani, řekla bych, že to může být jak projev nastávající menstruace tak těhotenství. Soudím tak tedy podle sebe, každý měsíc mne pobolívala prsa a bedra vždy tak cca 3 dny před menstruací. V únoru jsem očekávala menstruaci přesně na 1.2., nicméně již týden předem jsem cítila bolest v prsou a bedrech a pochopitelně jsem to považovala za příznak přicházející menstruce, vůbec mne nenapadlo že by to mohlo vyjít když se půl roku nedařilo a obzvlášť když jsem tentokrát ani nesledovala své plodné dny..... Když jsem měla tři dny zpoždění udělala jsem si těhotenský test a vyšel pozitivní
), následné těhotenství bylo potvrzeno druhý den i gynekologem.
Když to tedy vezmu zpětně, tak skutečně příznaky byly podobné nadcházející menstruaci, akorát nyní bych označila že prsa mne bolela víc než obvykle a samozřejmně i déle. Bolest podbřišku se u mne dostavila, až několik dní po zjištění těhotenství.
Držím palce, aby to vyšlo a když ne tak nezoufej, vyjde to určitě příště.
Těhotenství podle těchto příznaků těžko stoprocentně určíš, zkoušej si ob den pokud se menstruace nedostaví dělat testy.
Ahojky holky!
Ja jen v rychlosti- k MUDr. jdu pristi tyden- to budu 7tt+3- to uz bych si mohla pidifotecku vybrecet, ne?:-))))
Jo a uz mam taky pidiponozecky, jsem desna!!!!:-))))
Zatim papa a drzte se,
Zuzka
ahojky holky,
Jani, vše už Ti vysvětlila Zuz, takže já ti jen budu držet palce, ať objevíš krásné // a rozšíříš naše řady!!!
Představte si, že manžel včera přinesl Matýskovi k Valentýnu dupačky
. Teda čekala bych všechno, ale pidiobleček od toho svýho chlapa ne.
Zuzko, myslím, že to by už mohl být pěkný protrét
. To už je ukecáš!
pa S.
Ahoj Zuzi,
dekuji za podporu. Obvykle mam cyklus 30D, takze to jeste na testovani neni a taky - hodne se bojim. Rikam si, ze to necham osudu, treba se na mne usmeje
Moc bych si miminko prala, tak mi pripada, ze se hrozne sleduju a ze vnimam kazde pichnuti
Asi jsem pekne prastena
Urcite se ale ozvu, i se spatnou zpravou
. Zatim pa Jana ![]()