Říjen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
15.2.06 10:24

Ahoj Jani,
nesleduješ se moc! Věř mi mi jsme se snažili 5 měsíců a já si každý měsíc říkala co kdyby a ono nic. A v lednu jsem měla stejné příznaky jako před MS, bolesti v kříži, bolesti prsou. A ono to vyšlo. Tak neházej flintu do žita a vydrž :D 8O

Jinak jsem se chtěla zeptat jestli Vás taky někdy píchne v podpříšku, nad stydkou kostí? Je to normální ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.06 13:44

Ahoj holky. Máme za sebou první kontrolu na UTZ, zda je vše jak má být. Výsledek mi udělal velkou radost - vše je OK. Mimísek měří 14,1 mm :lol:
Manžel je v šoku, jak nám to rychle roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.2.06 14:41

Tesali,

veliká gratulace, docela závidím. Já se prvního ultrazvuku dočkám až ve 12. týdnu, musím ještě chvíli počkat. Ale ono to taky bude v pořádku, prostě tomu věřím.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.06 15:23
letadlo píše:
Tesali,
veliká gratulace, docela závidím. Já se prvního ultrazvuku dočkám až ve 12. týdnu, musím ještě chvíli počkat. Ale ono to taky bude v pořádku, prostě tomu věřím.
 Jana

My jsme se o mimčo snažili víc než 2 dva roky po první umlklém těhotenství. Mám strach, a proto mě i Dr. poslal na UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
15.2.06 15:24

teda Tesli, musím moooc závidět 14,1 mm 8O , jak je možný že náš Matýsek na včerejším UTZ měl jen 3 mm. Ten doktor mi kecal, grrrr…
Je super, že je vše OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.2.06 15:54

Tesali,

ještě jednou veliká gratulace, obzvlášť pokud se zadařilo po tak dlouhé době. Já teď žiji v Anglii a tady je prenatální péče trošku odlišná od té české. Kdybych byla doma, tak už možná ultrazvuk mám taky, moje paní doktorka ho má v ordinaci a těhotenství vlastně potvrzuje ultrazvukem.
Podstatné je, že je všechno jak má být, opatruj bříško a užívej si ho.

Soniku, já nevím, ale v knihách se uvádí v 6. týdnu velikost 8 mm a 7. týdnu velikost 10 mm. Skoro to vypadá, že Tesali má mimčo o maličko starší, než si myslí.

Ještě jsem tu chtěla reagovat na možnost fotky v 6. či 7. tt. Mně ji při prvním těhotenství paní doktroka ani dělat nechtěla, prý by tam nic vidět nebylo. Kolem 12. týdne by mimčo mělo mít kolem 6cm a to už je něco vidět. Ani toho nelituji, máme krásnou fotku z 20tt, ale naprosto úžasnou z 30tt, kdy máme vyfocený pouze obličejíček miminka a to je krása. Vřele doporučuji.

Mějte se krásně.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
15.2.06 16:10

Ahoj holky,

Jani: Učitě se sleduješ jako každá snažilka, taky jsem to dělala. Minulý měsíc jsme prošvihli OVU, takže nebylo třeba se sledovat a teď jsem asi 9 dní před očekávanou MS byla stopro přesvědčená, že se nezadařilo, tak jsem se zas nesledovala a jaké bylo mé překvapení, kdž se mrcha nedostavila a druhý den byla na testu slabá druhá čárka. Tak přeji, ať i ty jí v nejbližších dnech objevíš a rozšíříš naše řady.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.06 17:43

Naše otěhotnění je takový malý zázrak. V lednu jsme byli v Plzni kvůli plánované inseminaci. Stimulace vaječníků ale probíhala zmateně - nejprve se folikuly vyvíjely pomalu, po zvýšení dávky léku jich bylo moc, po snížení se vše skoro zastavilo. Doktor se nakonec rozhodl raději vše zastavit a čekat na IVF (mám totiž problémy s ovulací).
Domluvili jsme se, že v březnu zkusíme poslední možnost - umělé oplodnění. V únoru jsem měla odmenstruovat, aby se vaječníky daly po stimulaci do kupy, ale MS pořád nikde. Byla jsem i na injekci, ale pořád nic. Nakonec jsem zjistila, že jsem v tom.
Je to náhoda jak blázen. Před inseminací jsme měli pohlavně abstinovat kvůli spermiím. Milovali jsme se asi 2 dny před zastavením stimulace vaječníků. Po stopnutí stimulace mě hodně bolelo břicho (udělala se mi i cysta) a tak na milování nebyla síla a ani chuť. No a ono to vyšlo.
Když si vzpomenu na dva roky snažení, které nevedlo k výsledku, tak je to neskutečné. Jisté teď je, že kdybych manžela nepřesvědčila, abychom abstinenci porušili, mimčo by nebylo a mě by museli doktoři trápit.

Stáří mimča zatím počítali doktoři pouze z datumu zahájení posledního cyklu (3.1.). Zatím je ale ve hvězdách, kdy se spermie a vajíčko potkaly. Podle dalšího vývoje budou termín porodu, tedy i staří mimíska, upravovat. Když jsem četla na internetu, jak by se měl plod vyvíjet, rozměry v 6tt se lišily.
Je to ale vlastně jedno, jak je velký. Hlavně, že se mu u mne libí a nezlobí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.2.06 17:51

To máš naprostou pravdu, hlavně, že je vše v pořádku. Držím palečky. :D :D :D

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
15.2.06 18:23

Tesali, tak to si zasloužíš dvojnásobnou gratulaci. Tak si pěkně v klídku a pohodě užívej těhulkovství, vždyť je to zázrak a u vás dvojnásobný.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.06 18:48
letadlo píše:
Tesali,

ještě jednou veliká gratulace, obzvlášť pokud se zadařilo po tak dlouhé době. Já teď žiji v Anglii a tady je prenatální péče trošku odlišná od té české. Kdybych byla doma, tak už možná ultrazvuk mám taky, moje paní doktorka ho má v ordinaci a těhotenství vlastně potvrzuje ultrazvukem.
Podstatné je, že je všechno jak má být, opatruj bříško a užívej si ho.

Jana

Ahojda letadlo,
děkuji moc a moc za velké gratulace a nejenom od Tebe :D. Jenom jsem chtěla reagovat na ultrazvuk. Sice jsi v Anglii a tam je péče a praxe určitě jiná, ale nevěš hlavičku. UTZ v 6tt. jsem tak trochu popohnala já. Domluvila jsem se s lékařem, že mám strach z mimoděložního těhotenství a jiných dalších problémů a protože mě po tak častých návštěvách v jeho ordinaci, mnoho let neúspěchů a jednom zamlklém těhu moc dobře zná, napsal mi doporučení pro mé uklidnění a tím i mého mimíska. Sám mi říkal, že na UTZ posílá až ve 12tt., ale u mě prý udělá vyjímku :wink: . Neboj všechno je vpořádku. Je pravda, že na mém dnešnim ultrazvuku je vidět pouze váček,ale k mému ujištění, že je vše ok mi to stačí. Až ty půjdeš ve 12 tt. těhotenství tak už uvidíš mnohem mnohem více než jsem vidělá já a co hlavně uvidíš je tlukot tvého mimíska :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.06 18:57
sonik píše:
teda Tesli, musím moooc závidět 14,1 mm 8O , jak je možný že náš Matýsek na včerejším UTZ měl jen 3 mm. Ten doktor mi kecal, grrrr…
Je super, že je vše OK!

Ahojda soníku,
nevěš hlavičku, že Váš Matýsek má jenom 3 mm on to všechno dožene. Teď uvidíš jak rychle poroste. To se ještě s tatínkem budete divit :D. Náš tatínek byl po dnešním UTZ velikostí našeho mimíska docela v šoku :D. Netrap se tím, uvidíš že všechno Váš Matýsek dožene. Hlavně že je všechno OK a to je nejdůležitější. I lékaři jsou jenom lidi a mohl se klidně splést :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
16.2.06 07:58

Ahojky holky,

Tesali, já vím milimetr sem milimetr tam :D , však za chvíli to bude kluk jako buk a nebo holčička??? 8) .
Tak hlavně aby všechno bylo v pořádku!
Je zvláštní, že prvotní těhu příznaky zmizely. Prsa přestala bolet, břicho se „vyfouklo“, už mi není ani špatně. Asi se tělo rozhodlo, že mě nechá odpočinout a pak to nastoupí v plné parádě :lol: .
Začínám mít potřebu naší radostnou zprávu říct babičkám a dědečkovi, ale vím je tak moooc brzo. Ještě počkáme. Kdy plánujete tuto novinku pustit do světa vy?
mějte se všechny krásně,
pa Sona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
16.2.06 08:13

Ahoj holky, já jsem u vás dnes poprvé…
Přesně před týdnem jsem měla dostat MS…a nic. Dělala jsem si asi 7 testů a všechny //. Nejprve slabé, pak sílili. Ale nemám žádné příznaky MS-jako nevolnosti nebo tak…jen mě bolí v podbřišku a v kříži a prsa když je zmáčknu..
No a dneska jsem byla ráno na záchodě a na papíře bylo něco růžovýho-tak nevím jestli to bude špinění nebo jestli ještě může dorazit MS? A bříško mě bolí jen trochu a přijde mi že trochu jinak než obvykle…

A ještě jsem se chtěla zeptaat kdy k doktorovi…myslela jsem že půjdu až příští týd. ve čtvrtek ale když je to takhle tak tam asi vyrazím hned v pondělí…Bude už miminko vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.2.06 08:24

Ahoj holčinky,
děkuji všem moc za podporu, ale bohužel vaše řady nerozšířím :cry: . Dneska ráno mi klesla teplota na 36.7 a už dorazila i mrcha, tak testíkování odložím zas na další měsíc. Snad se to už podaří.
Přeji vám, ať se vám hezky začnou zakulacovat bříška a ať jste v pořádku.
 Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí