Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2376
6.7.07 17:16

Helenko já jsem to taky neviděla, ale v neděli ráno v 5 hod to opakujou na ČT1 nebo na ČT2 v po 00:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
7.7.07 08:25

Ahoj holky, kde jste????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
7.7.07 09:04

Ahoj holky, ze zacatku jsem jenom nakoukavala a az ted jsme zace online a dobu mi trvalo, nez jsem vas docetla. Taky se uz nemuzu dockat az to bude venku. Je mi to dlouhe. Je to nase prvni mimi a jsem od unora doma na rizikovem kvuli astmatu. Vychazky mam taky 2×2 hod denne. Doktor je velmi laxni a na me otazky, kdy si mam jako zarizovat veci kolem miminka mi rekl, ze to neni jeho starost. Je vykryty, ze mi dal neschopenku a hotovo. Zatim se nam dari dobre. UTZ ve 20tt absolvoval i tatinek a byl absolutne nadsen. Pohlavi nevime, ale pry to spis vypada na holciciku. Vsichni me tak od zacatku tipovali. Cukrovka dopadla dobre. Jen o 0,1 vyssi hladina nez je normal. Zatím mám jenom 4 kg nahore. Po dotazu na sestricku jestli to neni malo mi rekla, ze to jeste dozenu. Tak jsem rekla, ze radsi nechci hlavne na leto. To jsem se rozepsala. Tak holky piste. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
7.7.07 10:18

Ahoj holky,

Vítám tě tu beruško - pokjud máš zájem napiš něco o sobě a dopíšu tě do seznámku.

Mak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.07 14:08

Ahoj, zdravim pri sobote, vitam berusku, kolik uz nas vubec je??

Zavidim, ze mate cukrovku za sebou, ani me tak nevadi ten sladkej hnus, ale to ze budu muset brzy vstavat a pak nekde skoro tri hodiny sedet. Mam to teda spojene i s poradnou tak se mi trosku zkrati.

Tak jsem vstoupila do tretiho trimestru a zacinam se citit jak v prvnim, porad zivam a porad bych spala a jeste navic jsem uz nemotorna, ted jsem vytirala a vsechno mi trva trikrat dele, nemuzu se uz pomalu ohnout u vseho bych nejradeji sedela. a to bude hur. Rozhodla jsem se, ze nenecham vse na posledni chvili a zacnu prat mimi veci a skladat si je do krabic uz pripravenych na stehovani, alespon neco bude pripraveno. Zacnu uz i probirat skrine a tridit veci, aby toho pak nebylo moc, stehovani a porod ve stejnou dobu asi to nebude nic moc.

Holky co jste doma s detmi nemate nejaky tipy na jednodenni vylety, nechci abychom bylu porad doma nebo v zoo, neco co je v okoli Prahy a co deti alespon trochu nadchne.

Diky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
7.7.07 19:15

Tak na doplnění :
Beruska82/25/8.10.2007/ první mimi/ pohlaví nevíme, ale asi holka
To Petrana: zacinam byt na tom úplne stejne jako ty.
Kocarek je na 90% vybrany (Roan Marita), ale stale hledane jestli by se nenaslo neco lepsiho a stale zkousime varianty. Hluboky kocar z druhe ruky a pak golfky Jane Nomad a nebo jestli zainvestovat a koupit ho i s korbou. Nebo jestli od zacatku koupit jenom namy vybrany a spolehat, ze nam vydrzi. Byli jsme ale uneseny kocarkem Bugaboo. Nekdo tu o nem psal, jak jsem zpetne procitala celou diskuzi, ale ta cena. Plenky bych ze zacaku chtela pouzivat jednorazove nez se s miminkem sladime a pak bych chtela zkusit latkovky od BM. Budu si objednavat testovaci :,-(u a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
7.7.07 19:23

beruska: jojo, bugaboo, o tom jsem tu psala já… taky mě úplně dostal.. :) Pak jsem si ho ale šla prohlídnout „na živo“ a korbička mi přišla docela malinká… Takže pro podzimní mimi nic moc… Jinak je ale opravdu super… :) Ted jsme rozhodnutý pro Quinny Buzz. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
7.7.07 20:08

Ahoj všechny těhulky, hlásím se po 4 opravdu děsných dnech, které jsem strávila v nemocnici.
Na uplynulé svátky jsem čekala na návštěvu ségru s rodinou a tak jsem ve středu absolvovala (po raním vydatném cvičení) maraton nákupů, vaření, uklízení a ostatních příprav. Lehce mě pobolívalo břicho, ale nevěnovala jsem tomu moc pozornost. Večer kolem 18h. jsem zjistila, že jsem začala špinit. Dost mě to vyděsilo, na chvíli jsem ulehla, ale nakonec mi to nedalo a po poradě s PA jsem vyrazila „pro jistotu“ na kontrolu na gyne pohotovost. U pultu jsem řekla sestře o co jde. Nejdřív mi vynadala, že jsem nepřišla dřív, dokud tam byl doktor, v té době měl příslužbu na telefonu. (Byla jsem tam cca 19:30!) a pak chtěla vidět mojí vložku. Řekla jsem, že asi nic neuvidí, samozřejmě jsem si před odjezdem vzala čistou a mám to 5min od domu. Tak mi vynadala ještě jednou, že to je snad jasný, že mám přijít s tou špinavou. Omluvila jsem se, že jsem to netušila. Pak volala doktora a řekla mu, že přišla paní a „tvrdí“ že má tyhle problémy, ale vložka čistá. Připadala jsem si jako kretén. Doktor přijel asi do půl hodiny. Z kraje byl taky nepříjemný, ale nakonec když zjistili, že jsem zaměstnaná ve stejné nemocnici, tak se trochu chování zlepšilo. Nicméně, takhle drastické gynekologické vyšetření, které mi provedl, jsem ještě nezažila. A to si myslím, že při těhotenství by měl být maximálně opatrný. Holky chce se mi brečet ještě když si na to vzpomenu. Nicméně zjistil, že opravdu je tam zahnědlá krev, navíc mykóza a byla jsem na prst otevřená. Takže mě s diagnozou: HROZÍCÍ POTRAT poslal sanitkou do Klatov na gynekologicko-porodnické k hospitalizaci.
Bylo úžasný, jak tam byla milá sestřička,která už na mě čekala. Přišel se podívat doktor, chvíli se mnou mluvil a když se UJISTIL, že mi nic nehrozí odešel k nějakému výkonu na porodnici s tím, že se vrátí a vyšetří mě později. Bylo 22:30h. Sestřička sepsala papíry a uložila mě do postele. Doktor přišel ve 23:30 a vyšetřil mě. Velmi citlivě, navíc udělal vnitřní ultrazvuk a vnější, včetně veškerého měření a vážení plodu. Uklidnil mě, že je všechno včetně miminka v nejlepším pořádku, že se nemusím ničeho bát, že se to stvává a nejspíš souvisí s námahou nebo tou mykózou. Byl tak milej a ještě když jsme si povídali a řekla jsem mu, že chceme vědět co to bude, ale ještě to nejde poznat, tak to ochotně začal zkoumat - máme prý miminko velmi stydlivé - pravděpodobně holčička. Zjišťoval to asi 10-15min, o půlnoci!!! Asi když viděl v jakém jsem stavu. Hned mi bylo líp. Fakt bylo úžasnej.
Abych to zkrátila. Poležela jsem si 3 dny a když jsem byla ráno už víc než 24 hod bez obtíží, tak mě dneska propustili. Byla jsem hrozně ráda. Byly tam se mnou dvě holčiny, co už tam z podobných důvodu leží 7 týdnů a budou ležet ještě 6!
HOLKY FAKT NA SEBE DÁVEJTE POZOR, NIC NENÍ DŮLEŽITĚJŠÍ A JAK VIDÍTE, Z NENADÁNÍ SE MŮŽE STÁT COKOLIV. DÁVEJTE NA SEBE VŠECHNY POZOR
Neblázněte s nákupama, uklízením, praním a hlavně taháním těžkých věcí. Já byla taky úplně v pohodě a nepřišlo mi, že bych to nějak přehnala, jen toho jeden den bylo víc a takhle jsem dopala. Naštěstí ještě moooc dobře. Myslete na miminka a bříška, nechte si pomoct a nebo dělejte každý den jen trošičku a hodně odpočívejte.
Doufám, že nevadí, že jsem se tak moc rozepsala, ale potřebovala jsem se z toho vypovídat. A taky to neberte jako že jsem přechytralá a něco radím. Ale šáhla jsem si fakt na dno - psychycky a nepřála bych to nikomu zažít.
Mějte se moc krásně, pro dnešek si myslím, že jsem napsala až moc, jdu si chvíli lehnout.
Opatrujte se, Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
7.7.07 20:21

Hopinko tedy ponauceni pro nas pro vsechny…mne uz 2 dny dost boli pupik, ale zadna krev tak zatim jsem v relativnim klidu…tak doufam ze z toho nic nebude…
Ti doktori umi vazne byt hrozni, jeste ze ten 2 jim vylepsil skore!!!! Opravdu alespon na tehulky by mohli byt milejsi…A stou vlozkou bych na tom byla stejne…
Opatruj se!!!! A uklizeni fakt pocka :D :D

Jinak vitam berusku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
7.7.07 20:30

Ahoj holky, hlásím návrat z dovolenky, bylo tam super, žádný stres, jen jsem si víc dopřávala, tak se bojím bojím na váhu :?
Hopinko, to je dobře, že to takhle dopadlo. Buď na sebe opatrná. Ono je fakt, že když se cítíme dobře, tak si říkáme, co se může stát.
Jinak jsem ještě neměla čas vás dočíst, takže se polepším. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
7.7.07 21:17

Ahoj holky,

vítám Berušku82 :D

Hopinko, taky jsem strašně ráda, že to vše dobře dopadlo. Ten první doktor musel být ale blb, jak to má člověk vědět, že má přinést vložku??
Hlavně se šetři a odpočívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.07 21:30

Hopinko, jsem moc rada, ze to takhle dopadlo, na doktora se vykasli, hlavne, ze je mimi a ty v poho. No a to je zaroven pouceni pro nas ostatni, holky nohy nahory a uzivat si. Taky si od rana nadavam, ctyri pracky vyprany, poveseny a vyzehleny, uklizeny cely barak … Fakt to nema cenu.

Miiri vitej zpatky. A na vahu se neboj, za par mesicu budeme zase kocky :D
Ja ted frajerim dosla mi ve vaze baterka tak zatim nevazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
7.7.07 21:56

Beruško vítám tě mezi námi.

Hopinko to jsem ráda, že to dobře dopadlo, hlavně na sebe dávej pozor. Ten první doktor je vůl a ta sestra kráva. Jinak se to říci nedá (teda dá, ale to bych byla moc sprostá :oops: )

Opravdu si musíme dávat na sebe pozor.

Odpočívání s nohama nahoře zdar a dobrou noc

Kája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.07 22:26

Opatrujte se a dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit