Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky, takže chvíli jsem byla u rodičů v Těrlicku, chvíli mi opět bylo hezky zle, tak tedy nevolnosti pokračují.Z KlainkyIvči mám radost, platí skutečně po potratu jako když pohnojí
. Jinak nějaké chystání na velikonoce vůbec nestíhám, ještě nemám ani vejce z krabice vytažené. Hlavně , že je krásně. Jinak v pátek jsem se oautila,to znamená už nejsem závislí na jednom autě, kterým manža odjede do práce
Dneska jsem je byla přihlašovat na ouřadě a bylo přede mnou 45 lidí, síla. O mé autíčko jenom služ dobře.
Pište holčiny pište ![]()
Lime
Jo Lime, to mi mluvis z duse, nevim co bych si bez auto pocala, jak deti rostou stava se ze me cim dal vic taxikar, tu na tenis tu na cviceni, no a kazdy den do skolky, bez auta bych se asi zblaznila, jenom kdyz onemocni, tak si nedovedu predstavit porad cekat na manzela az mi pomuze, auto je super.
Fakt je ti jeste zle?? To me mrzi, me uz je tak 14 dni uplne vyborne, ani uz nejsem tak unavena, citim se o mnoho lepe. Na kontrolu jdu az 23/4 bude to UZ a krev na genetiku.
Katulinku, tebe jsem se chtela jeste jednou zeptat na ten UZ co jdes k Apolinari, je to lepsi nez ten triple test, je to presnejsi?? Nebo jde jen o to, ze ti nebudou brat krev a bude o pichani min?? Muzes mi to prosim nappsat, co si o tom myslis?? Ja bych se na to pak zeptala gynekolozky. Diky moc.
Petra2
Ahojky holky!
Dzazi, já tipy na oblečení moc nemám, mám 178 cm a dost dlouhý nohy navíc, tak mám celkem problém… Nejlepší kalhoty jsem paradoxně sehnala při prvním těhu v Tescu. Taky mám jedny dobrý z Tveretu, ale ty mi tenkrát koupila máma, jinak je to dražší. Teď sháním nějaký dlouhý letní kalhoty ve kterých bych bez obav mohla s dětmi na písek a mám pocit, že budu muset nosit manželovy tepláky. Prostě nic nemají, buď krátké, nebo široké, nebo světlé… Závidím ti horolezení, já si netroufnu. S Eliškou jsem na konci třetího měsíce lezla po řetezech na Rozsutec (takže náročnost nic moc), a měla jsem pak bolesti a dostala jsem dost vynadáno. Tak držím palce, ať jsi v pohodě.
Petro2, ta genetika je vlastně kombinace biochemie (odběry z krve) a UTZ vyšetření kožní řasy na zátylku plodu mezi 11. a 13. týdnem (snad až do 13+6, nevím přesně). Jde o to, že plody s vývojovou vadou (hlavně Downem) mají v tomto období tu kožní řasu kvůli nahromaděné tekutině ztluštěnou. Doktor tvrdil, že se tak odhalí víc (přes 90 procent) takhle postižených plodů než při triple testu. Už jsem psala, že třeba v Rakousku triple mají jen už žen nad 35 let, nebo při rodinné zátěži, a ještě v nějakých případech a povinný je tenhle screening. Je lepší taky to, že výsledek je už v tom 13.týdnu a v případě postižení plodu a pokud se rodiče rozhodnou pro potrat, je samozřejmě lépe čím dřív, tím líp. Je na to ale potřeba nějaký lepší ultrazvuk (citlivější) a u nás je ještě problém s tím, kdo to vlastně hradí, komu to jde do nákladů.
Lime, je mi taky pořád blbě, ale naštěstí už jen večer a občas po jídle. Ale už se mi to zdá dlouho, tak snad se dočkáme už brzy onoho zářného, úžasného druhého trimestru.
Pa, mějte se báječně
Katka a spol.
Ahoj holky,
Je paráda že je tak krásně. Jsem s klukama furt venku tak se na PC moc nedostatnu.
Já pojídám ty homeo takže je mi dobře jen večer to na mě vše padne a jsem totálně nepoužitelná a je mi zle, ale už nezvracím tak je to super. Přibrala jsem už kilo.
Všechny moc zdravím.
KalinkaIvča - moc gratuluju a držím palečky at to dobře dopadne.
Mak
Ahoj holky!
Katulinek: dik za tipy, mam 177 a nohy taky nemam nejkratsi, zkusim Tesco, mam ho u baraku:). No ja asi uz moc nepolezu, docela se ted bojim, abych neco nepokazila:).
Mejte se vsechny krasne a uzijte si Velikonoce, kdybych se sem nedostala:)!
Dzazi
Ahoj holky,
fain, že jste se ozvaly, já jsem si myslela, že jste s dětičkama venku, když je tak krásně.
Dzazi nevím jestli jsi Pražanda, ale já jsem dobře nakoupila těhu oblečení na Zličíně v Babyparku. Jinak já měřím 175 cm tak jak tak koukám, jsme tady samé mrňavé maminky!!!
Zítra jdu k dr. a ráno na lačno na ten tripple test, jen jste mě nepotěšily tím, že je zastaralý, ale nic jiného už nestihnu. Už jsme 15tt a to je už pozdě, nebo ne?
Užívám si druhého trimestru a je mi pořád stejně dobře jako předtím, jenom jsem vypasenější, ale jen v pase. To je u mě nezvyk, nikdy jsem žádné břicho neměla, tak mi to příjde zvláštní.
Tak se mějte, zítra napíšu, jak jsme dopadli s Kvídem u doktorky.
Ahojky,
Dzadzi, ja mam dobrou zkusenost s oblecenim z Tveretu (www.tveret.cz), nekdo hodne chvali C&A, ale ja tam mam vdycky smulu, ze maji jen velikost 46 a vyse, hezky veci maji na www.mamashop.cz - neni to eshop, sidli v Dejvicich, ale maji na netu celou kolekci, taky neco maji v H&M, to je taky za prijatelnou cenu, Mothercare neni spatny, zle drahy jako prase.
Barus s vyskou 175 si pripadas mala?? Co mam rikat ja se svymi 167 (a to se hodne vytahuju), taky bych brala jeste 3cm, ale uz asi nevyrostu.
Katulinku, dekuju, hned zitra napisu mail doktorce a pokusim se ji jeste premluvit at me nekam posle, preci jenom treti decko, 33 let na krku, radsi bych mela jistotu co nejdrive. Jestli to teda jeste stihnu.
Zitra ma byt hnusne, ono uz je teda ted, tady prsi a odpoledne hodne foukalo, tak se tady mozna rozvine ziva diskuze.
Mejte se
Ahojky, já mám teda jen 171cm, kalhoty jsem si koupila v CA a teda já měla štěstí měli od vel.36, já mám 38. Jinak džíny mám z mothercare, tam je to fakt drahý, ale prý jsou tam teď nějaké slevy.
Jinak já jsem přibrala už 1,5kg, asi to bude tím, že jsem na té nemocenské a skoro pořád doma. V poslední době mám hrozné chutě, snad na všechno co vidím ![]()
Pa Miiri
Čaute holčiny:
teda my jsem tu samé modelky tedy s maličkými bříšky
Já mám 178 cm na pravé noze a 177cm na levé ( po zlomenině) . Kalhoty mám z CA a ještě se mi zdrají dlouhé, asi mám krátké nohy a dlouhé tělo ![]()
Dneska jsem dopoledne autem stihla tolik kolik jsem nikdy nestihla. Miluji své autičko, ikdyž když to bude pro zemi třeba( a už je potřeba), tak klidně zase na kole, jo ale to se člověk nesmí udusit spalinami.
zatím
Ahoj holky,
díky za tipy na oblečení, až přijedu z dovči, pokusím se to oběhat a omrknout.
Dneska jsem byla na screeningu v 1. trimestru. Vysledky az příští týden.
Piškot má 6,2 cm a vyvaděl tam psí kusy, skoro metal salta, kopal nohama… No byl videt i oblicej a prsty, je to pro me novy, nejak jsem si opravdu uvedomila, ze je ve mne vazne neco zivyho:).
Jdu se pokusit vlozit nejaky fotky,
Dzazi
Ahojky holky,
dneska jsem se byla dívat na těhu oblečky v Tescu… no nic moc, měly tam samé obří velikosti. Tak ještě dojdu kouknout do CA a uvidím, minule tam nic moc neměli, byla jsem na Smíchově a nic mi nepadlo do oka.
Taky jsem se dnes jela objednat do Podolí k porodu, ale zrovna v termínu mého porodu mají týden zavřeno, protože malujou. Tak mě docela zklamali. Počítala jsem s tím.
Tak jsem se rozhodla pro Motol, ale tam nevím kdy se registuje, asi až někdy chvíli před porodem.
Tak přeji hezký den a více sluníčka než dneska.
Marcela. ![]()
Ahojky,
teda Warmushko ty jsi pilna prihlasit se k porodu uz ted. Ja tam pujdu az po 36tt. Neboj to Podoli ti klidne jeste muze vyjit. Termin porodu je pouze orientacni, muzes rodit 14 dni pred nebo coz neni nejlepsi, ale i 14 po
.
Pokud budu pokracovat ja ve sve tradici, tak spadnu do zari, Vojta byl 5 dni pred a Misa 10 dnii pred, takze ted by me melo cekat 15 dni pred.
Zavidim vam ty vylety po nakupech - sama si takhle chodit a koukat se co kde maji, to je jen sen. Dneska, jsem zase od peti nespala a mam naladu pod psa, tak jsem se domluvila s manzelem aby dnes opravdu vyjmecne prijel domu uz v sest a balim se a jedu se nechat alespon trochu ostrihat.
Jeste je tam zima, no zkratka den blbec. Odpo jdu s detmi cvicit tak se to snad trochu vylepsi.
Mejte se
Nazdárek holky!
Dnešní den stál opravdu za to… Přijeli jsme se Štěpou po obědě z Prahy (nákupy, oběd s babičkou…), já ho dala spát a že si půjdu odskočit… Hrůza hrůz, objevila se krev. Ne špinění, krev… Rozklepala jsem se, i slzičky se objevily. Můj doktor měl jen do dvanácti, tak jsem se nakonec rozhodla vzbudit Štěpánka v půl druhý (po necelé hodince spánku, chudinka) a mazali jsme do Motola na gynekologickou pohotovost. Tam mi udělali UTZ a mě se málem podlomila kolena. Syndrom mizejícího dvojčete! To znamená jeden zdravý, živý plod se srdeční akcí a odpovídající velikostí, druhý odumřelý. A jak se ta dutinka s neživým plodem vstřebává nebo odlučuje, trošku krvácení k tomu patří. Můj doktor na dvou UTZ viděl jedno mimi (a to jsem se ho výslovně ptala, protože jsem měla blbou předtuchu, však jsem to tu psala). Tak mám obrázek a v úterý až půjdu do poradny, tak mu ho ukážu. Jsem strašně šťastná, že aspoň jedno mimi je v pořádku, ale mám na druhou stranu takový divný pocit smutku, že jednomu se tam nelíbilo, chvíli mu třeba tlouklo srdíčko a teď už ne. Říkám si, jestli by to byla holka nebo kluk a jestli tomu zdravému tam teď nebude smutno
. Je to hloupost, dvojčata bych těžko zvládala, ale stejně. Tak se utěšuju, že třeba to, co odešlo, předalo svou sílu a energii tomu druhému a bude ho takhle na dálku ochraňovat. Jo, byla to dvojvaječná dvojčata.
Tak jo, mějte se krásně a dobrou noc!
Katka a spol
No Katulinku, to je sila, hlavne, ze je vsechno v poradku, az me zamrazilo, jen cist o krvaceni, je strasne, nedokazu si to predstavit, porad sama doma co bych delala. Hlavne, ze to dovre dopadlo, bud v klidu a vubec na to nemysli. Vzdyt to ta priroda nakonec bajecne zaridila. Mimco je v poradku a to je nejdulezitejsi. Drz se.
Ahoj holky,
Katulinko - drž se a nemysli na to. Hlavně že mimi je v pořádku.
Mak