Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Helenka
16.4.07 10:52

Ahojky maminky!
Tak jsem dnes po kontrole, vše je o.k. testy jsou o.k., no prostě zatím vše v pořádku :D Mám dvě fotečky, takže až je oskenuju, tak vložím. Akorát nevím jak je svištík velikej, protože jsem se na vše ptala, kde má očička a pusinku a jak má dlouhé nožičky a veliké bříško a tak, až mi mimíska doktor zapomněl přeměřit :lol: Tak příště, to jdu 9.5. asi na triplle test? Já nevím, sestra mi to říkala jako důležitý odběr, takže nevím na jaké testy - to jsem celá já!!! Byla jsem z mimíska tak unešená, že jsem si ani nevzpomněla se zeptat, na co to jdu :-)
Hlásím, že už mám konečně těhu průkazku!!! Taky změněný termín porodu!!! Na 27.10. o den dřiv. Musím změnit metřík.
Mějte se maminky, já půjdu ven, lehnout si na lehátko a nic nedělat :D :D

• Citovat
  • Upravit
1595
16.4.07 11:03

ahoja, zdravim vsechny i nově příchozí.. Raveno vítej mezi námi.. :) Ja jdu zitra na druhy odber krve a tu pak posilaj spolu s prvnim odberem na genetiku… Tak to bude napinavych sedm dni do vysledku… Nejak se bojim, jestli bude vsechno ok… obcas me pri vetsi namaze silne pichne po strane v podbrisku, jakoby slepak… Tak nevim, co si o tom myslet, nestává se vám to taky některé? budu se na to muset zeptat doktorky, ale k te jdu az za dva tydny…
Jinak 3D mam taky v planu, zrejme Prahu - jsem tam na skole… Ovsem zavidim Brňačkám.. :) ty maj pry super ultrazvuk za velmi rozumnou cenu.. :)
Co se kočárku týče, měla jsem favorita bugaboo, ovsem kdyz jsem si ho byla okouknout, zklamala me korbicka, hrozne uzoučká… to na zimu asi nebude to nejlepší… Tak momentální favorit je guinny buzz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
16.4.07 12:36

Ahojky těhulky!
Helenko - moc gratuluju ke kontrole, jsem zvědavá na fotky :D
Dneska si barvím hlavu, měla jsem to už hrozně odrostlý a vypadala jsem fakt divně. Pak se asi vystavím na balkón na sluníčko, protože jsem si na chatě opálila obličej i s brýlema. Vypadám opravdu vtipně :lol:
 Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9323
16.4.07 13:45

pozdrav

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
16.4.07 19:41

Ahoj vsichni,

Warmusko, dekuju za tip. Proberu to pristi pondeli s doktorkou a urcite se taky objednam. Nikdy jsem nebyla tak to bude neco noveho.

Helenko, je super ze je vsechno v poradku, a ze jsis ten UT poradne uzila. A uz taky mas prukazku no super.

Miiri, ja jsem se nastvala minuly tyden, uz jsem vypadala strasne a tak jsem vecer az prijel manzel, odevzdala deti a hura do tesca a nechala jsem se taky trochu vylepsit. Sice penezenka plakala ale citim se lip. Je to potreba obcas udelat neco pro sebe.

No a dneska jsem si zacala vylepsovat zahradku. Otevrela moje oblibena zahradnice, tak hura a mam nakoupeno a uz i zasazeno, sice jsem utahana ale mam dobry pocit, ze to bude pekne. Doufam.

Tak odpocivejte a pohladte briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
16.4.07 20:14

Ahojte holky,

tak jsem to včera přechválila, večer jsem usínal s ukrutnou bolestí žaludku, ráno jsem to zase hodila. No ještě , že podbříšek je v pohodě.

Na 3D UZ byla moje sestra už v 18 týdnu, takže je to asi individuální,spíše záleží na tom jestli je to diagnostika či jenom dokumentace :-)- Jo jinak ceny jsou taky pěkně rozílné ,ona platila 500Kč jenom, tak tam jdu taky, koukala jsem , že Vás holky v Praze skásnou snad o 1250Kč. Asi mají drahý pronájem :-), Takže ať máme ty 3D UZ taky v pohodě.

zatím čauky Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
17.4.07 09:02

Ahoj tehulky dekuji za prijemne privitani :lol:

Lime jeste netusim co je poradnicek maminek:-D ale urcite se rada pridam…

No rada bych taky na 3D/4D ultrazvuk, myslim ze v gyncentru maji jen 4D takze se nejdriv zeptam kolik za to:-) (nevite nahodou nekdo kolik za to chteji v Praze v Gyncentru????) kdyztak se spokojim i s foteckama ta je myslim za 300:-)… Jeste zadnou nemam, musim ted pri kontrole zjistit co a jak:-) v pulce kvetna mame jit na 2 screening…hrozne se tesim, protoze je uzasny zirat na obrazovku kde se mrska nas drobecek (ted uz mel cca k 10 cm), naposledy jsem z toho byla 2 dny vedle:oD

Ahoj Caress mne cekaji 2 odbery s 2 screeningem..cca za 3 tydny… ale presne si nepamatuju co tim zjistuji, mam doma chytry papir, ale radsi ho moc nectu, zbytecne se pak stresuji:-(… mne se to silne pichnuti stalo jednou, dost mne to vylekalo, ale vzhledem k tomu ze se to neopakovalo, jsem to nechala plavat a na ultrazvuku pak bylo vse OK…

jeeee tak kocarky jeste nejsme schopny resit:-) za mesic koncim v praci (bohuzel musim protoze denne dojizdim cca 80 km do Prahy, a tezce to prestavame zvladat, moooc hodin a to cestovani nam taky nedela dobre) takze teprve zacnu sledovat co a kde:o), jeste ze jsme si nedavno poridili net domu.

Ahoj Helenko,
gratuluju k prukazce, mne ji taky dali teprva minuli tyden:-) No mi mame termin 26. 10 a podle ultrazvuku dokonce 23.10 tak jsme zvedava co si prcek vybere:-) jen jeste nezname krevni skupinu a Rh faktor (jeste nemeli vysledky) no tam uz snad nic nenajdou…

mejste se zatim vsechny/vsichni :wink: moc krasne:OD pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
17.4.07 12:32

Ahojda všechny!
To je léto… :) Paráda, škoda že to zítra má skončit.
Baruš - já nejsem alergická na pyl, ale v podstatě na vše ostatní jo. Brala jsem Zyrtec a při prvním těhu mi doktorka doporučila ho přestat brát. Kvůli sérii těhotenství a kojení ho už čtyři roky neberu. Ale je fakt, že jsem nikdy neměla takové akutní problémy, jaké máš asi Ty (otoky…) Tak to raději konzultuj.
Caress - taky mě občas píchne (silně) v podbřišku, třeba když kýchnu a prý je to normální, jak roste děloha a tak. Měla jsem to při každém těhu, ale radši jsem se stejně vždycky zeptala.
U nás jinak vše v pohodě. Včera jsem byla na odběrech (takové ty na zjištění všeho možného od Rh faktoru po HIV) - na lačno. Musela jsem ale před tím se Štěpou s močí k dětské doktorce, tak na odběry jsem se dostala v půl desátý. Bylo to šííílenýýý, myslela jsem, že omdlím hlady. Jo, jo, děti jsou radost.
Mějte se krásně, jdu zalehnout se Štěpánkem, odpo mě čeká zas auto-maraton - pro Elišku do školky, pak odvézt na basket, tam předat děti Tomášovi a hurá na pedikúru a na masáž, musím to svoje zhuntované tělo trošku hýčkat :wink:
Pa Katka a spol.
Jo, Raveno, vítej - seznámek vede Lime a píše se tam jméno, přezdívka, věk, bydliště (nepovinné, samozřejmě :wink: ), termín porodu, připadně nacionále již narozených potomků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
17.4.07 13:13

Ahoj holky!
Jak píšete o tom píchání (teda to zní blbě), tak mně se teď párkrát stalo, že mně takhle hodně píchlo zespoda, jako v pochvě, až jsem musela popadnout dech. Ale hned je to pryč. Zopakovalo se mi to párkrát, tak 1×za dva dny. Doufám, že to nic není. Jinak se cítím v poho. Ale asi se na to taky raději zeptám.
Katulinku - já jsem z Prahy 5, kam a na jaké masáže chodíš. Taky bych občas šla, ale nevím kam a jaké se můžou.
 Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
17.4.07 19:49

Cauky, tak jak jste si uzili posledni z teplych dnu, zitra ma byt o 10 stupnu min. Docela me to mrzi, takhle je pohoda, jsme porad na zahrade, deti se zabavi. No snad to bude jen prechodne.

Katulinku, masaz a pedikura to je super. Ja bych potrebovala nejake nocni sluzby, Petr chodi tak v sedm a to uz nikde nejsou. Ale ve ctvrtek jedu k nasim tak si to snad vynahradim.

Pichalo me taky v podbrisku ale jen na pocatku, ted uz nic. Kdyby mi nerostl pupek tak ani nevim, ze jsem tehotna. Fakt se citim dobre. Snad to nezakriknu.

Tak se drzte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
18.4.07 11:42

ahoj, tak komu už je vidět že je těhu? by mě zajímalo, kdy to bude viditelné, že mi roste břicho, furt to sleduju a nic 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
18.4.07 12:18

Ahoj!
Miiri - já chodím na masáže na Malovanku, ale ona nedělá bohužel těhotenské. Zatím mě masíruje normálně, ale vynechává, nebo jen slabě masíruje bederní část zad. Až to nepůjde (kvůli břichu), tak si nechám udělat asi jen masáž nohou a indickou masáž hlavy. Tady v Hostivici máme nějakou masérku, která prý dělá těhu masáže, tak to asi zkusím. Nevíš o nějakém těhu cvičení v Praze 5?
Petro2 - víš co mě to stojí úsilí a přemýšlení zajistit si takový luxus jako včera? Odvezla jsem děti na cvičení, tam přijela moje máma z práce, do šesti než mohl přijet Tom pohlídala děti a zas jela domů. Tom tam byl do konce cvíča a pak jeli domů a tady děti uložil. Super, ale ten nepořádek po večeři, koupání a tak, když jsem po půl deváté dorazila, to bylo něco. V neděli jedu s kamarádkou do Brna na přednášku Jiriny Prekopové o pevném objetí a vracíme se v úterý. Tom si bere v po dovču, v út dopo bude hlídat asi tchyně. Už teď mám z toho děs, jak to tu bude v úterý vypadat. Ale co, zasloužím si po pěti letech jet někam sama přes noc, zanedlouho už to zas nebude připadat v úvahu :roll:
Břicho trochu roste, ale jsem dost vysoká, tak to není zas až tak vidět. Ale včera jsem měla těsné (těhu) kalhoty a těsné tričko a už mě chlapík pustil v tram sednout. Ale je fakt, že jsem byla po vydatném jídle a snažila jsem se aby břicho vidět :oops: (neumím totiž moc vytáhnout průkazku a někoho požádat ať mě pustí, to už mi musí být dost zle…)
Jo, Petro, jak ses ptala na ty polívky, my vaříme často různý hustý polívky, děti zbožňují z červené řepy (nastrouhaná č.ř. a třeba mrkev, voda, Solčanka, vařím doměkka v papiňáku, rozmixuju, pak zavařím třeba nudle a přidám něco zelenýho a trochu oliv.oleje. Nutná je pak kys. smetana nebo aspoň jogurt). Na tenhle způsob vlastně vaříme cokoli - brokolici, dýni… No a pak vývary. Ale nejoblíbenější jídlo dětí je červená čočka s rýží, rozvařená (ve vodě se Solčankou), ochucená velkým kusem Lučiny a s něčím zeleným. Je to za 20 min hotový a děti to zbožňujou. Já to taky docela můžu. Jak vidíš, moc se s tím nepářu, děti naštěstí nejsou vybíravý. Jen Štěpa ještě něco kvůli atopickýmu ekzému nemůže.
Mějte se a pa
Katka a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
18.4.07 14:31

Ahojky, tak nam prituhlo, doufam, ze mi nepomrzne ta moje nadhera cerstva vysazena. Popride to na noc prikryju, ale myslim ze nema zase mrznout nejak moc tak uvidime.

S pupkem jsem na tom blde, rano to jde, ale odpoledne to uz na me poznat je. Vcera jsme tu meli kupce na nas dum, tak na otazku proc chceme prodat, padla jasna odpoved, cekame treti a uz bychom se sem pomalu nenaskladali, tak pani zamirila ocima na bricho a rekla, ze je to teda poznat, samozrejme po upozorneni, nosim volne trika. Manzel mi taky vecer rika brichaci. Nejak bych to jeste chtela schovavat, ale uz to moc nejde. Zacina mi pekne rychle rust.

Katulinku, super recepty, diky moc, urcite vyzkousim. Jen nemam moc zkusenosti s papinovym hrncem, tak doufam, ze nebouchneme. Ale opravdu to zni jednoduse a chutne. Dam vedet vysledek.

Barus, nevis jak moc je plny ten 3D ULT. Jak dlouho pred tim se mam objednat, ted je asi jeste prilis brzo, doporucujou 28tt az 31tt, tak nevim jestli staci 14 dni nebo radsi driv.

Mazete bricha?? Co pouzivate?? Ja zatim nic extra, mazu se medovym kremem od Hadka, ale premyslim, ze zakoupim starou dobrou Bonelu. Nemam strie ani po jednom decku a pry je to z vetsi casti dane dedicne nez pripravkem. I kdyz jsem uvazovala o oleji od Weledy, pry krasne voni a je velice prijemny, ze bych si pri posledni mem tehu udelala dobre. :o :o :o

Tak se drzte a piste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
18.4.07 16:39

Ahojky!
Petrano, nevím jak je to teď, ale minule jsem se objednávala na 3D do Gennetu asi ve 14tt a měli docela plno, někde dělají 3D od 20tt. Možná se raději objednej co nejdříve, za to nic nedáš.
Jinak mně je břicho pěkně vidět, vždycky jsem měla břicho brzy. Takže ho neschovám. Včera jsem potkala známou, co jsem ji snad rok neviděla a hned mi říká, jé ty čekáš druhé? :o Tak už je to asi znát, pořád jsem se bála, že vypadám jenom tlustá. Jinak bříško klidně vystrkuju, blízcí to už vědí, takže ho nemusím schovávat.
Ale máš pravdu, že večer je mnohem větší než ráno.
Zatím pa Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
18.4.07 20:02

Ahojky vsem:-)
no k tomu brisku, no na mne to je videt dost (taky mne uz pousti v tramvaji:-)) ale jen proto ze prcek ob:,–(il misto kam se normalne dalo moje puvodni „brisko“ schovat a ted uz nejni kam tak jsou videt obe a je to jako kdyz jsme minimalne o mesic vic tehotny:-) ale co uzivam si to a rikam si nejsme tlusty ale tehotny:-D a klidne ho vystrkuju:-D

Kolik jste asi tak pribrali? Ja tri kilca i kdyz mi to prijde ze alespon 10:-( vsechny puvodne velky kalhoty jsou tesnejsi a tesnejsi…uz muism pomalu zajit nakoupit vetsi:-(

Petrano - ja zatim pouzivam normalne niveu bud Q10, nebo modrou radu zrovna podle toho co mi prijde pod ruku…pouzivam ji bezne a nic jineho jsem zatim nekupovala)
jeee to ti zavidim, ja jsem se tesila ze prekulenim se do 2 trimestru si telo zvykne a jak naschval je mi tenhle tyden nejhur v kuse:-( je tedy pravda ze trosku ustoupila unava, ale co vyvadi muj zaludek hruzaaaaaaaaa…

Resite uz nekdo kocarek? mate nejaky tajny typy? Nas sice omezuje cena, ale do 10 snad neco hezkyho a spolehlivyho sezeneme, rada bych aby vydrzel i na bratricka/sestricku…
hrozne mne laka ten nosici satek - mate nekdo pozitivni/negativni zkusenosti??

Zatim pa a hezky vecer:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital