Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1084
24.4.07 14:44

Ahoja!
Zdravím zase z domova! Rodinka mou nepřítomnost zvládla, děti v pohodě, manžel též (je zrovna na cestě do Vídně, vrátí se až v pátek) domek ani nevypadá jako po výbuchu a já jsem plná vědomostí, ale rozhodně ne sil :wink: S kamarádkou jsme obě noci v podstatě prokecaly… . Brno je moc hezké město, byla jsem tam já ostuda poprvé, tak zdravím všechny brňačky! A brňáci jsou super, když jsme bloudily s mapou, vždycky se nás někdo ujal. Taky jsme byly šťastné, že máme na autě středočeskou a ne pražskou značku (však taky nejsme přímo z Prahy), vím jakou mají pražáci nejen v Brně pověst.
Petrano, po dětech se mi, musím přiznat bez mučení, zas až tak děsivě nestýskalo, byly to přece jen dva dny. Naopak bych brala ještě jeden den k dobru. Ale jsem vděčná i tak, že mě pustili. Zdá se, že si to obě strany docela užily a to je hlavní.
Jdu trochu poklidit a hurá pro Elišku do školky!
Pa Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
24.4.07 18:31

Ahojky holky,

všem gratuluji k dobrým výsledkům.
Vítám tě Leni.

Dneska jsem tu měla návštěvu (ségru a mámu), celý den jsme courali po obchodech na Václaváku a pak ještě chtěli do Holešovické tržnice. No hrůza …jsem unavená, jak kdybych dělala někde v dole.

Ale koupila jsem si aspoň v CaA letní šaty, mají pěkný výstřich a pod prsama jsou prošité, takže břicho se tam krásně vejde :D
Už mi trošku bříško začalo růst, tak musím ještě pořídit nějké kraťasy nebo lehké kalhoty.

Holky kdy jsou cítit první pohyby a kdy se dá určit na UT pohlaví, nechce se mi to hledat v knížkách. Víte to někdo??

Mějte se hezky Marcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
24.4.07 18:33

ahoj, dneska sem přidala fotku z ultrazvuku do deníčků říjňátek 2007, akorát mě štve ta kvalita páč je to takový rozmazaný a nic moc… :roll:
jinak kontrola dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
24.4.07 19:29

Jo holky, ja jsem vam uplne zapomnela rict, ze uz mam pohyby, ted uz to vim naprosto presne. Sice je jen tak lehce tuk tuk a kdyz jsem uplne v klidu a lezim na zadech, je to krasny pocit.

Ja vim, ze to je brzy, ale citila jsem to vzdycky brzy u vsech predchozich deti.

Tak ja zase bezim, manzel prave dokoupal a Misa uz jen place je hrozne unavena, tak ji pujdu dat spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.4.07 20:05

Katko,

to máš štěstí, že jsem se tě neujala já asi by jsi skončila někde na periferii neb mé orientační schopnosti jsou opravdu mizivé. Nicméně na mého muže nemám… Nedávno jsme stáli v koloně těsně před Brnem a já řídila a nevěděli jsme zda se dá odbočit kolem benzínky, která byla cca 300 m před námi. Mužíček chvíli brejlil do mapy a pak vztekle prohodil „ta mapa je úplně na h… tady ta část Brna tady vůbec není“. Vše by bylo ok, kdyby nedržel mapu Bratislavy :lol: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.4.07 20:12

Marcelo,
podle moudrých knich jsou první pohyby cítit kolem 20. týdne a na 3D utz už by se pohlaví mělo dát poznat a na obyč už možná taky - říká se, že na konci 4. měs. Já půjdu 100% v 19. - 20. týdnu na 3D a jsem zvědavá co to bude…

Mak,
můžem se někdy domluvit na kafíčko. V mém okolí jsou bohužel ženské, které mají na děti hodně moc odlišné názory nebo odpůrkyně dětí a ty dobré kamarádky jsou daleko. Ještě, že máme net…

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
24.4.07 21:31

Ahojky těhule :D
Petrano - to je super, že už máš pohyby, taky se na ně těším. Ale je to docela brzy, co? :)
Jinak mně minule řekla dr pohlaví na normálním UZ v 16tt, ale nebylo to na 100% - i když měla pravdu.
Pa Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
25.4.07 07:59

Ahojky tehulky,
vsem co uz maji OK vysledky mooooc gratulujeme:-) nas cekaji odbery a ultrazvuk az 17.5…trochu mam obavy aby vse bylo OK, ale hlavne se tesim, ze konecne budu mit fotecku…
Taky mam novyho doktora, ten muj odesel tak mne objednali k novymu…tak doufam ze bude taky moooc hodnej a milej… no jeste si ani nepamatuju jmeno:-(

Jeee Petrano tak to tise zavidim…strasne se tesim az ho ucitim prcka, a konecne budu o nem vedet jinak nez pri objimani WC:-)

Ja vim ze je to blba otazka, ale jak se to pozna ze uz to jsou pohyby? To v chytrejch knizkach moc nepisou?

Taky uz jsme si poridili krteckovsky kalhotky…jsou super nikde netlaci nemackaji a v aute se krasne povoli jeste o knoflicek a uz ani nevim ze je mam:-) I kdyz v nich vypadam tak alespon na 5-6 mesic:-)

zatim pa pa a krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
25.4.07 08:16

Ahojky, mate pravdu, ze je to brzo, mit prvni pohyby v 16tt, ale ja je mela v prvnim tehu v 18tt a ve druhem myslim kolem 17tt. Pohlavi mi rekli u druheho tehu v 18tt a naprosto suverene. Ptala jsem se ted v pondeli, ale pry to nebylo poradne videt, pani doktorka pry tusi. Jdu na dalsi ULT na konci kvetna a k nejakemu odbornikovi, tak to uz asi zjistime. Na 3D se dnes objednam, vcera jsem tam volala jednou a meli obsazeno. Tak to dneska budu zkouset.

Je tu nekdo, kdo se rozhodl pro prekvapeni a pohlavi si nenecha rict??

Holky prvni pohyby, je strasne tezke poznat. Pry to stihle tehule citi drive. Ja to fakt poznam nejlepe, kdyz si lehnu na zada a je uplne ticho a ja tak lezim a uzivam si ze muzu lezet a nikdo po me nekrici mami. Jeste jsem zjistila, ze kdyz se tesim ze si lehnu a ucitim prcka, tak asi vetsinou spi a nic neni. Je to takove tukani, proste jak ho vidite na ultrazvuku jak se mrska tak tak ho najednou citite v brisku. Takove blbe prirovnani, jako kdyz mate v ruce treba akvarijni rybku, tak tak nejak podone, ale samozrejme ne tak silne. Nebojte za chvili to prijde, treba uz to taky nejaka citite a myslite si ze jste se treba moc najedla a ted se vam to rovna brichu.

No mejte se, ozvu se zase vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
25.4.07 08:26

Holky, uz jste videli tehu obleceni od Litexu, www.litex.cz, jsem prekvapena. Mrknete na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.4.07 08:27

Ahoj holky,nejdřív se omlouvám,že jsem se tak dlouho vůbec neozývala,mooc práce (diplomka…teď už odevzdaná), znáte to.
Proč ale píšu.
Je mi úzko, protože jsem teď volala na výsledky krve vývojový vady, co jsem byla minulý týden (AFP), a sestra mi jen řekla, že si mě pozvali na genetiku do nemocnice(zítra), vůbec nevím, co to znamená, jako že se jim něco nezdálo, nebo jak moc pravděpodobný je, že je něco špatně, no jsem z toho nervní, nemáte s tím některá taky zkušenost? Co na té genetice budou dělat? Díky za každou radu, pa mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
25.4.07 08:42

Mliko, v tom ti bohuzel neporadim, hlavne bud v klidu, uvidis zitra, treba si to chteji vsechno jeste jednou zkontrolovat nebo si te pozvou na amniocentezu. H;lavne necti zadne knihy, nehledej ne netu, nestresuj se driv nez je to nutne. Nebij vsechno bude OK.

Mimochodem vite nekdo rozdi8l mezi triple testem - na tom jsem byla ja a odberem na AFP??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
25.4.07 08:57

Ahoj holky,

na litex kolekci jsem se dívala, mají tam moc hezké oblečení, hodily by se mi legíny.

Mliko - na té genetice s tebou budou dělat rodokmen tvé rodiny a vyptávat se tě jestli máte v rodině nějaké nemoci atd. a pak tě zřejmě pošlou na odběr plodové vody. Ale neboj se a nestresuj se, nemusí to vůbec nic znamenat, že tě tam pozvali. Držím palce!!!!!

Já vám závidím, že už ty odběry máte skoro všechny za sebou, já jdu až za týden a už bych to taky chtěla mít v pořádku za sebou.

Jinak je mi pořád dobře, tak užívám volna a sluníčka.

Mějte se moc hezky a ať vás nic netrápí.
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.4.07 10:29

pro Petranu

Ahoj, no net už jsem prošmejdila, ale jsem spíš ráda, že toho vím víc než míň (spoustu falešně pozitivních výsledků). já jsem taky byla na tom triple testu, tam měří AFP (alfafetoprotein)a ještě volný estriol a hCG, proto se to jmenuje triple (jako tři). já jsem napsala AFP, protože to tak mám v průkazce, nevím proč tam nemám napsáno triple, ale určitě je to to samý. mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
25.4.07 11:48

Holky,
mám asi blbej dodaz - snad mě omluví, že jsem těhu poprvé… Triple test se dělá každé mamince? Mě brali krev cca v 7 tt, ale to snad bylo jen na zjištění krevní skupiny, HIV a možná ještě něco, ale prý bylo vše ok. Faktem je, že v těhu průkazu v kolonce triple test nemám vyplněno nic, takže mi jej asi nedělali. Mám se u dr. zeptat? Zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá…
Díky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital