Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Tak já jsem přibrala zatím 1,5-2kg (kolísá to) ![]()
Na mazání používám od Dermacolu Enja balsam speciálně pro těhulky a od Biothermu taky pro těhulky. Jedno jsem dostala od tchýně a druhé od manžela. Je příjemné si večer lehnout do postele a mazat si bříško, dělá mi to dobře a doufám, že mimísku taky. Kalhoty mám dvoje těhu a zatím mi jsou, i když taky vypadám, že jsem mnohem více těhu než opravdu.
Kočárek zatím neřeším, čekám na ten veletrh v květnu, pak se uvidí. ![]()
Pa Miiri
AHoj holky,
tak nejdřív přivítám nováčka ravenu (havranku).
Já si teď přímo chrochtám nad počasím. Je pěkně zima a poprchává, nikde sluníčko a žádný pitomý pyly. Už můžu zase dýchat a nejsem oteklá jupííí.
Pupík je na mě už docela vidět, jsem těhu poprvé, ale běžný kalhoty už nosit nemůžu. Ale už mám nakoupeno těhuoblečení!
raveno já jdu na 1000% do kočárku Jané Slalom barva stylon. Jsem se do něj zamilovala a v obchodě mi ho komplet ukázali, paráda.
Jo a volala jsem do porodnice Hořovice. Asi půjdeme tam, ta paní v telefonu byla úžasná, ochotná a milá. Nato já strašně dám. Hlavně tam nemají nadstandard, tak se nemusím stresovat, že na mě nezbyde haha. V červnu tam vyrážíme a najisto se rozhodnu po té návštěvě. Jinak vám doporučuju www.aperio.cz a tam je průvodce porodnicemi.
Mějte se ahoj čím dál víc kulatější baruš. ![]()
Ahoj holky,
Baruš, Hořovice si chci také okouknout. Třeba se potkáme při prohlídce nebo po porodu ![]()
Při prvním těhu jsem bříško měla až v pátém měsíci. Teď roste od prvního a je už hezky vidět.
Dvě známý se mě teda bály zeptat, jestli jsem těhu. Kdybych prý jen ztloustla…
![]()
Krém zatím nepoužívám, ale začala jsem o tom uvažovat. Na strie netrpím, teda předtím se mi neudělaly, tak v to doufám i teď. Také jsem slyšela, že je to dáno dědičností a u nás v rodině nejsou. Snad budu ta šťastná bez nich. Já na mazání moc nejsem.
Vítám Ravenu a gratuluji k těhu.
Hezký večer
Petra
Mirii,
prosim kde je jakej veletrh? Ach jo nic nevim jsem bud v praci nebo spim:-(
Ahoj holky,
tak se asi po měsíci opět hlásím. Ňák mi pořád není dobře a mívám dávicí nálady, hlavně když mám hlad tak se snažím pořád něco jíst. No na váze se to zatím neobjevilo, což je mi divný, mám většinou chutě na nezdravý jídlo. A hlavně pořád mám problémy s pitím, teda myslím jako že málo piju
, ale nemůžu se přinutit pít víc.
Včera jsem byla na kontrole u dr. a pak na odběrech na genetiku. V po si mám zavolat na výsledky, tak doufám, že vše dobře dopadne.
Jak jste tady psaly o chození na lačno na odběry, tak když jsem šla na ty první a přišla jsem na lačno, tak mi sestra vynadala, že na lačno se chodí jenom na sedimentaci. Mě totiž druhá sestra, která mě objednávala, řekla že mám přijít na lačno.
Jinak jsem teď na neschopence, trošku jsem měla problémy v práci a chodila jsem uplně vynervovaná domů. Teď je to v poho, když je hezky tak se vyvalim na zahradu a lenošim s knížkou nebo spím. Jsem zatím bez vycházek, takže mi nic jiného nezbude.
Už jsem objednaná na „velkej ultrazvuk“ ve 20.týdnu tak se těším až se mnou půjde i přítel. Pořád škemrá o fotku a já jsem si včera o ni řekla pozdě a minule byl doktor nevrlej a připadala jsem si jak kus masa, který prohlíží.
Přeji krásný večer Kája
Ahojky!
Tak se pěkně kulatíme, co
. A brzy tu budou zprávy o prvních pohybech - nějak to letí…
Petrano (pořád nevím jak Ti mám říkat, Petro2, Petrano, Petro…
) já obě těhotenství používala Weledu, pak i na prdíky pro miminka ten masážní fenyklový olej a při „mléčných krizích“ kojící čaj a bylo to super. Je to sice dražší (proto ten čaj jen v krizích, jinak Leros
), ale těhu jsme jen párkrát za život (i když zrovna u nás dvou…
). Jen olej na masáž hráze nějak nepomohl, používala jsem ho se Štěpou a sice mě na rozdíl od prvního porodu nestříhali, ale on si mě natrhl sám
. Už asi začneme s manželem po večerech mazat bříško a zkusím tam kápnout nějaký ten Hádkův aromaolejíček.
Raveno, já jsem asi typická šátková maminka, na šátek nedám dopustit, nosila jsem obě děti a už se těším na to třetí, až budu zase vázat. Rádi chodíme po horách a v mladším věku je to určitě lepší než krosnička. I jindy je to praktické, třeba se tak dá dobře vařit, zalévat zahrada, někdy je to lepší i v dopravních prostředcích. Navíc naše miminka budou malá v zimě a na jaře a tak odpadá nepříjemné letní pocení. Navíc jsem zastáncem toho, že miminka potřebují jistotu a pevně ohraničený prostor a ne svobodu (to až později), tak jak to měla v děloze. Proto (asi se to bude zdát zastaralé) obě moje děti spaly do cca 8 měsíců zabalené (zavinovačka, elastická deka) a spaly výborně. No, ale je to jen můj názor. Šátek je pro mě nutnost, kočárek mám taky, někdy se hodí líp, ale No.1 je pruh látky. Sorry, že se tu tak rozepisuju, nějak jsem se „do toho položila“ ![]()
Baruš, známá rodila 2× v Hořovicích (teď asi před dvěma měsíci podruhé) a byla moc spokojená.
Katka a spol.
Ahoj těhulky,
já jsem přibrala asi 1 kg, nic na mě vidět není, nosím pořád stejné kalhoty. Měla jsem před otěhotněním na břiše špek, tak je mimi asi schované za ním.
Taky plánuji 3D ultrazvuk, ale nevím kam se mám v Praze objednat. V Podlí je to hrozně drahé. Máte někdo nějaký levnější typ v Praze??
Zítra jedeme s manželem do ZOO, tak se moc těším, počasí má být hezké… tak akorát na výlet.
Bříško zatím nemažu, ale už si musím nějaký krém pořídit.
Holky spíte ještě pořád na břiše? Já totiž tak spím nejraději a mám teď obavy, jestli nějak netlačím na mimi?? Poradíte mi vy zkušenější ??
Tak přeji hezký večer a dobrou noc.
Marcela
Ahoj holky,
zdravím z Ženevy. Tady se sice neochladilo, ale je mi to celkem jedno, protože docela kmitám… Zatím jsem přibrala tak 1,5 kg, kdo to nevi, nepozná, aspoň když jsem oblečená. Břicho mám větší jen večer. Do většiny kalhot se zatím vejdu, i když raději nosím volné, kvůli pohodlí, na břiše mi spát zatím vůbec nevadí. Četla jsem, že když je to někomu pohodlné, mimi to neublíží. Mažu spát, abych byla zítra něčeho schopná.
Mějte se krásně!
Dzazi
Ahojky!
Raveno - veletrh FOR KIDS 24.-27.5 na výstavišti v Letňanech. Píšou o tom www.forkids.cz
Nespím úplně na břiše, spíše tak napůl na břiše a na boku. Zatím mi to nedělá potíže, ale lehnout si úplně na břicho a číst si, to bych asi už neudělala, ale je to asi tím, že už mám břicho.
Pa Miiri
Ahoj tehulky ![]()
Miiri diky za info vzhledem k tomu ze planuju velky vylet do Ikeii tak by jsme to mohli stim veletrhem spojit…tedy jestli ukecam mou drahou pulku na vylet po Praze, strasne nesnasi jezdeni autem po Praze asi nejaka fobie:-) no a muj ridicak je akorat tak na vystavku:-(
Kajo to byla nejaka divna a protivna sestra…Mne naridily prvni odbery na lacno, jeste to kontrolovaly…jinak by mi je pry ani nevzaly…Ty druhy mi rikaly ze uz nemusi byt na lacno… no stejne tam chodim brzy rano a to nejsem schopna jist…
No ja si taky nerekla pri prvnim UV o fotku, nejak jsme byla cela pryc z toho prcka na obrazovce:-)…ale v puli kvetna jdeme na 2 velky ultrazvuk a to uz bez fotecky neodejdu..
Chci se zeptat holky ty 3D ultrazvuky jsou zcela z nasi iniciativy? Nebo je doktor doporucuje? Protoze mne o tom nic v poradne nerikali a v chtrych papirech to taky nemam psany…Jen vim ze v gyncentru ho maji tak bych nemusela nikam jinam, ale cenu bohuzel netusim…zjistim v pondeli jdem totiz na kontrolu:-)
No u mne to je s porodnici jasny v okoli CL zadna lepsi neni az nekde ve Frydlante si ji strasne chvali a uz vidim skorotatinka jak mne veze cca 100 km:-) myslim ze bude rad kdyz nastartuje auto a dojede kousek do nasi porodnice…podle toho co jsem cetla tak je to tak 1/2 na 1/2 dobre a spatne zkusenosti, takze se necham prekvapit…
Katulinku tak presne tohle jsem chtela „slyset“…Mne ty satky strasne nadchly kdyz jsem zacala vidat maminky jak stim behaji po Praze…prijde mi to super…a myslim ze tem prckum to taky dela dobre…a navic neocenitelna mi prijde prakticnost… i lehky kocarky maji nekde 12-15 kilo, u nas jezdi cca 2 nizkopodlahy takze nic moc, dopoledne tam snad jezdi jen duchodci a ty by mne sotva pomohli do normalniho busu a to nemluvim o tom ze 2 kocarky nevezmou do 1 busu a dalsi bus jede tak za 1 ci 2 hod…no holt malomesto… Chci se jeste zeptat kde jsi se to ucila spravne vazat? nejakej kurz nebo to jde i podle navodu uplne hladce?
No se spanim na brise problemy nemam, nikdy jsem na nem nespala:-) spis takovy to polobricho polo bok a to zatim jde…
tak pa a vsem krasny den plny slunicka:-)
Ahoj holky,
to jste mě potěšily chválou na Hořovice, bbetko ty jsi odněkud poblíž? Já to mám do Hořovic asi 50 km, ale asi to budu podnikat, ty cesty. Mají tam každé 1 a 3 podnělí v měsíci nějakou přednášku a tam se všechno dozvíme, tak my s mužíčkem vyrazíme někdy v červnu. na kurz k porodu tatínkové nemusejí. Jen mě tam budou chtít vidět tak na tři kontroly před porodem nebo tak nějak,
Bříško mažu, vždycky po sprše, sestra mi dala n narozkám nějaký luxus krémík, francouzký. Jsméno si nepamatuju, ale zjistím! (nechce se mi teď do schodů do ložnice)
Teď jsem objednala přebalovací komodku a postýlka se už taky někde balí a chystá na cestu k nám. Musím využít toho, že jsem teď doma a můžou mi to tady složit kdykoli.
Jdu se učit. Ahoj baruš
Ahoj,
Baruš , jsem z Příbrami a do Hořovic to mám 25 km. V Příbrami je také porodka, ale tam jsem rodila posledně a už nikdy víc. To by musela být rychlovka, abych svolila k porodu v Příbrami. Musím se kouknout na info o Hořovicích.Díky za odkaz na porodnice.Až budu mít trochu klidu, tak na to juknu. Ještě uvažuji o Praze. Uvidím.
Pa Petra
Přeji všem krásný den,
ke zkušenostem s šátkem, švagrová ho chtěla vyzkoušet tak jsem si ho půjčila od kamarádky a zkoušely jsme ho uvázat podle návodů co jsem našla na netu. A nevim nevim jak mám velký prsa tak se mi tam ta opice (myslím plyšovou, radši jsem to zkoušela s ní) nechtěla ňák procpat, asi jsem to moc utáhla.
Pokud budete mít některá v Praze tip na ten 3D ultrazvuk tak sem s tím já jsem zatím taky našla jenom podolí a ňák mi to příjde drahý.
Jinak asi budu rodit v Benešově mám to nejblíž a švagrová tam rodila v loni a byla spokojená
Ahoj holky! Šátek jsem objednávala před 4 lety po netu - Vatanai, bylo to skoro jediné, kde se dal sehnat, dnes už je spousta firem a míst kde se dá koupit. K šátku poslali manuál s fotkami a popisem jednotlivých úvazů - některé jsou až třeba od doby, kdy dítě drží samo hlavičku, pár se jich může vázat už od narození. Docela to podle toho šlo uvázat, ale pomohla mi i kamarádka. Ale přiznám se, že kolíbku, úvaz pro ty úplně nejmenší, se mi nikdy dokonale nepodařilo uvázat, tak jsem naplno nosila až tak od těch 5-6 týdnů, kdy lze vázat i jiné úvazy. Děti jsem nosila převážně na břiše, až když byly velké, občas i na zádech. Je dost obtížné sama si uvázat divoké, 9 měsíční škvrně na záda
O vázání šátků existuje spousta kurzů (sleduju teda jen Prahu, ale určitě je jde najít i jinde) - chystám se tam na „stará kolena“ přihlásit. Vím třeba, že každý měsíc pořádají takový asi 1,5 hoďky dlouhý kurz ve Studiu pro ženy ve Vodičkově ulici v Praze 1. Stojí snad 150 korun, tak tam asi půjdu.
Tak se mějte, opatrujte bříška a užívejte sluníčka!
Katka a spol.