Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nova.holka píše:
Ona u nas nebydli.
Tak pak vůbec nechápu co řešíš, když u vás nebydlí.
@Callipo90 píše:
Tak sis měla najít někoho mladšího, proč jí to neřekneš, že ti to vadí??? Sis našla chlapa s dítětem, mohla bys jí dělat sestru a teď čekáš, že se kvůli tobě odstěhuje, je to mezi ní a otcem jak dlouho zůstane s rodičem bydlet, tobě do toho s prominutím snad nic není, ne
Takove rady mam opravdu rada, ze jsem si mela najit nekoho jineho. Jaksi jsem se do pritele zamilovala a chtela jsem zit s nim, nepredpokladala jsem, ze to bude s dcerou az tak divoke.
To oslovení by mi nevadilo. Náhodou mi to příjde fajn - hlavně kvůli malé - bude vědět že ty jsi máma protože ti tak říkají ostatní. Jak si myslíš že to ti děti jinak zjistí? Že mají v hlavě už od narození naučené slovo máma? ![]()
spaní v posteli ve 22 s rodiči by mi hodně vadilo
malá už je dost velká, proč spíš sólo s ní? to je dost divné - myslím že klasické rozložení - vy a malá v jednom pokoji a velká holka v druhým by mělo být samozřejmostí. Malá předpokládám už nevstává 6× v noci aby přítele budila ne?
A jejich chovani je teda uchylne, ale zarlit bys nemela. Myslim s ohledem na vylety. Je to jeho dcera a o tom spolecnem spani si promluvte
@Callipo90 píše:
Tak pak vůbec nechápu co řešíš, když u vás nebydlí.
Jezdi k nam kazdy vikend a pokazde je to stejne, jako bych prestala v tu chvili existovat a moje misto zaujima ona.
@hanka.br. píše:
Nezlob se na mě, ale spát v jedné posteli s 22 letou dcerou a chovat se k ní jako k dítěti mi taky přijde jako pěkná úchylárna a nevím, z čeho by se měla zakladatelka jít vyspat.
Tak možná radši bude spát vedle svého otce se kterým vyrůstala a na kterého je zřejmě fixovaná, protože neměl matku než se ženskou která je o 5 let starší než ona a otevřeně na ní prostě žárlí. Údajně mají malý byt a nebydlí tam, takže tam zřejmě jezdí na návštěvy, tak se zřejmě musí nějak sesumírovat. Víc bych v tom asi nehledala. A to že jezdí každý víkend za svým rodičem??? Tak až si někoho najde, tak budou návštěvy méně časté. A to s tím plácáním po zadku, to je přehnané, ale také si dokážu představit, že to zakladatelka zveličuje, usuzuji z toho jak je žárlivá na dceru svého přítele a v podstatě to na mě působí, že ze svého partnera se kterým si mimochodem také udělala dítě dělá tak trošku úchyla.
Příspěvek upraven 16.11.14 v 22:41
@Nova.holka píše:
Jezdi k nam kazdy vikend a pokazde je to stejne, jako bych prestala v tu chvili existovat a moje misto zaujima ona.
ale to tak bude pořád. Prostě je to jeho krev, dcera. Bohužel to v jistém smyslu je víc než pár let trvající vztah.
Pokud normálně přes týden existujete tak bych to nehrotila. Prostě dva dny jsou jejich a ty ustupuješ do pozadí. To je přirozené, je to vlastně jejich společný víkend.
Mě na jejich vztahu nepřijde nic špatného. Je mi 25 a táta mě kolikrát taky plácne přes zadek stejně tak můj brácha a rozhodně v tom nehledám žádný skrytý význam ![]()
Je normální že k sobě mají blíž, zvlášt jestli přišli o maminku.
Jediné co by mi vadilo je oslovení „mami“ od nevlastní dcery, sama jsem u nás zatrhla i oslovení teta, říkáme si prostě jmény a jsme všichni spokojený ![]()
@Aletheia píše:
To oslovení by mi nevadilo. Náhodou mi to příjde fajn - hlavně kvůli malé - bude vědět že ty jsi máma protože ti tak říkají ostatní. Jak si myslíš že to ti děti jinak zjistí? Že mají v hlavě už od narození naučené slovo máma?spaní v posteli ve 22 s rodiči by mi hodně vadilo
malá už je dost velká, proč spíš sólo s ní? to je dost divné - myslím že klasické rozložení - vy a malá v jednom pokoji a velká holka v druhým by mělo být samozřejmostí. Malá předpokládám už nevstává 6× v noci aby přítele budila ne?
6× nevstava, ale budi se i trikrat, spime oddelene uz od jejiho narozeni a pritel se moc nema k navratu do loznice za mnou. Proste se mi nelibi, kdyz mi dospela holka rika mami, ale nemuzu nic rict, driv jsem to zkusila a otocilo se to proti mne, hned zalovala, ze jsem nani byla oskliva.
A neříká ti mami, protože nechce tvé holčičce plést hlavu jiným oslovením? To mě jen tak napadlo. Jinak bych si promluvila s přítelem, že se prostě cítíš odstrčená. Dcera je dospělá, tak by mohla sestřičku někdy pohlídat, ať máte chvilky sami pro sebe.
A já mám taky tátu ráda, ale po zadku mě fakt neplácá.
@Nova.holka píše:
Ja vim, ze ne, ale moc me to trapi, ze je to dospela holka a nema svuj vlastni zivot a jeste to osloveni, z toho rostu, vzdyt je o pet let mladsi nez ja
Je to zvláštní, ale zase pochop, že se jí splnil sen o rodině. Je to divné, že ti říká mami, ale vem si, že maminku žádnou nemá, nemá tu svoji spřízněnou duši
zkus si s ní sednout, je to už velká baba, tak si dejte vínečko a poplkejte. Jinak to docela chápu, že se na tátu upnula, třeba má strach, že do té „vaší“ rodinky nezapadne… ![]()
@Callipo90 píše:
Tak možná radši bude spát vedle svého otce se kterým vyrůstala a na kterého je zřejmě fixovaná, protože neměl matku než se ženskou která je o 5 let starší než ona a otevřeně na ní prostě žárlí. Údajně mají malý byt a nebydlí tam, takže tam zřejmě jezdí na návštěvy, tak se zřejmě musí nějak sesumírovat.
V tom případě by mi přišlo logické, že partneři budou spát spolu a návštěva(starší dcera) v pokoji s malou. A opravdu hodně by mi vadilo, kdyby můj partner raději sdílel lože se svou dospělou dcerou než se mnou. Jsi na zakladatelku zbytečně příkrá, souhlasit s ní nemusíš, ale vyjet na ni, ať se jde z toho vyspat, bylo zbytečné.
@hanka.br. píše:
V tom případě by mi přišlo logické, že partneři budou spát spolu a návštěva(starší dcera) v pokoji s malou. A opravdu hodně by mi vadilo, kdyby můj partner raději sdílel lože se svou dospělou dcerou než se mnou. Jsi na zakladatelku zbytečně příkrá, souhlasit s ní nemusíš, ale vyjet na ni, ať se jde z toho vyspat, bylo zbytečné.
Dekuji ![]()
@tinkerbelll píše:
Je to zvláštní, ale zase pochop, že se jí splnil sen o rodině. Je to divné, že ti říká mami, ale vem si, že maminku žádnou nemá, nemá tu svoji spřízněnou dušizkus si s ní sednout, je to už velká baba, tak si dejte vínečko a poplkejte. Jinak to docela chápu, že se na tátu upnula, třeba má strach, že do té „vaší“ rodinky nezapadne…
Myslim, ze jsi na to kapla, ona neni spatna, ale pritel v tom ma gulas a nechce ji ublizit, aby se prave necitila odstrcena, akorat odstrkuje me…deti zustavaji, partneri jsou nejisti…
Mami ti rika podle me schvalne, aby ti ti ukazala, ze sis nasla stareho chlapa. A myslim, ze casem pritvrdi az bude mit dite pritvrdi urcite na babi
. S deckama je proste sranda ![]()