Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nova.holka píše:
Chci, aby me respektoval a mel ke mne, jako k pritelkyni a matce jeho ditete uctu, nevazi si me. S dcerou to souvisi, uprednostnuje ji prede mnou ve smyslu nahrady pritelkyne, prijde mi, jako kdyby zaujmuls vzdy me misto.
Kdybych se já dostala do takové situace a ty bys o ten víkend předváděla toto, tak tě taky provokuju, říkáš si o to, měla bys navštívit odborníka a opravdu si o tom promluvit s někým mimo emimino.
@Callipo90 píše:
A to si zjistila až teď tedy??? Mě příjdeš paranoidní, sorry, ale pokud je u vás 2 dny v týdnu, těžko může ona zaujmout tvoje místo partnerky a srovnáš dvě nesrovnatelné věci, partner a dítě, je to úplně někde jinde.
Je to muj pocit, ze zaujima misto kdykoliv je u nas na navsteve, nemyslim jindy, to asi ani nejde, kdyz s nami nebydli. ![]()
@Callipo90 píše:
Kdybych se já dostala do takové situace a ty bys o ten víkend předváděla toto, tak tě taky provokuju, říkáš si o to, měla bys navštívit odborníka a opravdu si o tom promluvit s někým mimo emimino.
Ja jsem u psychologa uz byla, asi pred tremi lety, problem nebyl ve mne, ale v partnerovi.
@Nova.holka píše:
Ty jeste nespis?
Nespím, koukám na film a sleduju tvoje příspěvky a říkám si, že to je prostě zas nějaký vtip.
@Nova.holka píše:
Ja jsem u psychologa uz byla, asi pred tremi lety, problem nebyl ve mne, ale v partnerovi.
Takže je to dlouhodobější problém a přesto sis s takovým udělala dítě???
Je to tedy v partnerovi a v dceři asi ne, když si to nezmínila.
@Callipo90 píše:
Opet dekuji za nazor, i kdyz od zacatku do me sijes, nejsi v teto situaci, ale uz ted vis, ze bys to vsechno bravurne a snadhledem zvladala. Nenapsala jsem vsechny problemy, co jsme my dve spolu mely, nechce se mi to vypisovat, pisi jen aktualni deni.
@Nova.holka píše:
Chci, aby me respektoval a mel ke mne, jako k pritelkyni a matce jeho ditete uctu, nevazi si me. S dcerou to souvisi, uprednostnuje ji prede mnou ve smyslu nahrady pritelkyne, prijde mi, jako kdyby zaujmuls vzdy me misto.
Hm, tak to je problém.
Aby se „k tobě měl“ si nemůžeš vynutit. A není to ani otázka kompromisu. Kompromis je, když se třeba domluvíte, že na fotbal nebude chodit každý týden, ale jednou za čtrnáct dní. ![]()
Navíc, dítě je pro člověka často na prvním místě, někdy i před životním partnerem. S tím toho moc nenaděláš, to musíš přijmout.
@Nova.holka píše:
Opet dekuji za nazor, i kdyz od zacatku do me sijes, nejsi v teto situaci, ale uz ted vis, ze bys to vsechno bravurne a snadhledem zvladala. Nenapsala jsem vsechny problemy, co jsme my dve spolu mely, nechce se mi to vypisovat, pisi jen aktualni deni.
Chápu, že se ti nelíbí mé příspěvky, ale snad ti k něčemu budou a doufám, že ti pomůžou k prozření a partnerství hlavně kvůli malé zachráníš a vzpamatuješ se, chápu, že poplácání po ramínku se čte lépe.
@Callipo90 píše:
Nespím, koukám na film a sleduju tvoje příspěvky a říkám si, že to je prostě zas nějaký vtip.
Podivej, kazdy ma nejake trapeni, pokud ti to prijde vtipne, prosim, mne se z toho zase chce brecet. Radeji, prosim, nereaguj, uz jsi mi nekolikrat napsala, ze provokuju a delam si legraci. Chtela jsem se z toho hlavne vypsat a ty mi radis, at se z toho jdu vyspat. Nejsi moc empaticka, ale kazdy jsme nejaky, ja jsem zase paranoidni, vid?
@Nova.holka píše:
Pokud píšeš jen aktuální dění, tak si ale všimni, že tady vypadáš jak hysterka nic víc
to tak prostě je, někdy když se ten příběh vytrhne z kontextu, tak prostě neplní tu úloho jakou by sis představovala. Vím, že pokud by ses chovala takto jak tady popisuješ, tak tě mám jakožto nevlastní dcera na háku a mám z tebe akorát tak dobrý den.
@Nova.holka píše:
Podivej, kazdy ma nejake trapeni, pokud ti to prijde vtipne, prosim, mne se z toho zase chce brecet. Radeji, prosim, nereaguj, uz jsi mi nekolikrat napsala, ze provokuju a delam si legraci. Chtela jsem se z toho hlavne vypsat a ty mi radis, at se z toho jdu vyspat. Nejsi moc empaticka, ale kazdy jsme nejaky, ja jsem zase paranoidni, vid?
Jsem empatická, snažila jsem se ti otevřít oči, tobě ušlo to hlavní, co si zde udělala například ze svého partnera, myslím, že kdyby to viděl, tak by asi nebyl rád. Prostě otevři oči holka.
Holky, dekuji za nazory, za VSECHNY, jdu spat s premyslet nad tim, proc jsem tak arogantni a chovam se jako hysterka…ne, opravdu bych se nad sebou mela zamyslet.
Zakladatelko já tě naprosto chápu, nevím proč jenom ty bys měla být tolerantní, chápavá a když dostatečně nerespektuješ rozmazlenou dceru přítele tak bys měla být nechápavá hysterka
Mě přijde vztah mezi dcerou a tvým přítelem za patologický, není to normální, 22 letá holka je normální žena ve všech směrech a spát s tatínkem na jedné posteli a plácat ji po zadku, oni se k sobě chovají jak milenci ne otec s dcerou
Já bych si na tohle dávala pozor, když bude spát dcera zase s tatínkem na pohovce u vás, tak bych možná zkusila nenápadně zjistit jestli skutečně jenom na té posteli oba spí. Evidentně tatínek na dceru trpí, platí jí všechno a dcera mu pak může vyhovět po všech stránkách. Ano možná jsem paranoidní ale mě to jejich chování nepřijde normální abys nakonec nezjistila, že spolu mají ještě víc intimního než si myslíš. Fakt je hlídej když si oni dva myslí, že jsou spolu jenom sami.
@Bábrdl To není o tom, jestli miluje své dítě, o ale zachování intimity (což spaní v jedné posteli je). Jak by se ta dcera asi tvářila na to, kdyby její přítel spal v posteli s matkou?
Zakladatelko, opravdu to prober nejdříve s psychologem, zasahování do vztahů rodiče s dítětem je složité, obzvlášť je-li mezi vámi větší věkový rozdíl. Dej vědět, jak jsi dopadla, přeji ti moc velkou dávku štěstí a rozumu manžela
![]()
@Callipo90 sedni si na ruce.
Tolerance mezi partnery ti nic nerika? Laska se neda vynutit, pokud ji nema rada, tak s tim asi nic neudela, ne?
A chovat se jako koza jen proto, ze me partnerka meho otce nema v lasce je tez nedospele a ve 22. letech je clovek dospely.
Tam bude chyba v komunikaci ve vsech smerech.
A spat s 22. letou dcerou neni normalni. Jeste by ji mohl vykoupat, kdyz maji k sobe tak blizko.
Laska k diteti se da vyjadrit jinak nez spanim vedle sebe v posteli.
@Nova.holka znala jsem jednu holku, co mela partnera tez starsiho a tez spaval s dospelou dcerou v posteli a to meli velky dum.
Takze ti to nezavidim. Promluv si s partnerem, co citis, jak to vidis…