Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
pak máš ale možnost nastěhovat se ty k němu do obýváku a dceru nechat v pokojíčku a jen ji v noci chodit ukonejšit.
To, že spí s tátou v posteli, když je jiná možnost mi přijde ujetý. Je dospělá, sestra by klidně mohla být její vlastní, takže když přijede, šla bych k partnerovi a holky by prostě spaly spolu. Pokud to ty dva odmítnou, já bych za tím hledala něco víc. ![]()
@boball píše:
To, že spí s tátou v posteli, když je jiná možnost mi přijde ujetý. Je dospělá, sestra by klidně mohla být její vlastní, takže když přijede, šla bych k partnerovi a holky by prostě spaly spolu. Pokud to ty dva odmítnou, já bych za tím hledala něco víc.
ona nemá jinou možnost, četly jste to? leží v jediný volný posteli, která v tom bytě je.
@terinka4444 A četla jsi, co jsem psala já? Holka by spala s malou v ložnici a já s partnerem v obýváku, nějak netuším, proč by to mělo být obráceně.
@boball píše:
@terinka4444 Nevyrazil,mají spolu taky dceru.
ale vyrazil, kdyby se starší movitý chlap, jež má evidentně doma silnější slovo, protože zakladatelka si nedovolí extra moc pípnout, jinak je on naštvaný a setře jí, dozvěděl že jeho mladá přítelkyně ho prezentuje jako sraba a úchyla, co spí s vlastní dcerou, zatím co s ní ne ani v době, kdy jsou sami…to bys viděla ten hukot miminko nemiminko.
@boball píše:
@terinka4444 A četla jsi, co jsem psala já? Holka by spala s malou v ložnici a já s partnerem v obýváku, nějak netuším, proč by to mělo být obráceně.
to ale není chyba té holky, neházejte to na ti dceru. Nenormální je vztah partnerů. Zakladatelka dělá jednu velkou chybu, upřednostnila dítě a spaní s dítětem před partnerstvím.
@terinka4444 V tom případě, prostě platí to co už jsem napsala, až přijede, poprosila bych jí, at jde k malé do ložnice, že s tátou budu spát já. Jestli jsou všichni normální, problém v tom nebude.
A ještě jinak, proč bych já jako nevlastní dcera, která přijede domů za tátou, měla jako v noci spát s ročním miminem, ketré se x-krát budí a nespí? Není to chyba dcery, ale jich dvou jako partnerů, otec by se měl odebrat na víken do ložnice za svou manželkou, o víkendu nemusí být vyspaný do práce.
A ty řeči, že by ona měla hlídat mimino, proč? Ona si ho udělala? Proč by měla? Navíc proč by měla dělat vstřícná gesta k někomu, kdo jí evidentně nesnáší? O joj, to by byla padlá na hlavu.
@terinka4444 píše:
A ještě jinak, proč bych já jako nevlastní dcera, která přijede domů za tátou, měla jako v noci spát s ročním miminem, ketré se x-krát budí a nespí? Není to chyba dcery, ale jich dvou jako partnerů, otec by se měl odebrat na víken do ložnice za svou manželkou, o víkendu nemusí být vyspaný do práce.
A ty řeči, že by ona měla hlídat mimino, proč? Ona si ho udělala? Proč by měla? Navíc proč by měla dělat vstřícná gesta k někomu, kdo jí evidentně nesnáší? O joj, to by byla padlá na hlavu.
Také bych nehlídala dítě někoho kdo mě evidentně nesnáší, je to docela risk. Tak to vidím já ![]()
Ja si teda taky myslim, ze aspon, kdyz prijede dcera by on mel spat v loznici. Dite je snad take jeho, ne a pokud nejde druhy den pracovat, tak ho neubude.
@terinka4444 No,mě se děti v roce nebudily ani jedno, takže vycházím z toho. Pokud se dítě budí a ano, měl by partner jít alespon pokud je dcera na návštěvě spát v ložnici. O víkendu mu nebude vadit, když bude trošku rušen. Je to taky rodič. nabídla bych jim obě možnosti. To, že spí holka ve 22 letech s tátou mi prostě normální nepříde. My máme s mužem taky oddělené ložnice, chrápe, ale když přijedou holky a mají třeba své partnery, prostě jedni spí v ložnici, druzí v pokojíku a já s chrapounem v obýváku. V ložnici je i náš malej syn, asi by mi bylo divné, kdyby argumentovali, že si hoi neudělali, tak ho tam hlídat nebudou. Vyměnit si to nemůžeme, muž má potíže se zády a v ložnici není pro něj dobrá matrace, jinak by jsme to udělali tak.
@merde píše:
Ja si teda taky myslim, ze aspon, kdyz prijede dcera by on mel spat v loznici. Dite je snad take jeho, ne a pokud nejde druhy den pracovat, tak ho neubude.
přesně, nevěřím tomu, že ta dera prosí tatínka, ať spí s ní, jen ať nechodí do ložnice a spí s ní. Prostě jezdí domů za tátou, a jiná postel není. A když dostane na výběr, lehnout si k tátovi nebo nesnášející maceše s budícím se miminem, co si asi vybere?
A ldyž jí macecha řekne, ať jde spát s miminem, no já bych se jí vysmála. Ta holka drží všechny trumfy, evidentně tam vládne holčičí boj, nemá ráda jedna druhou, ať se to zakladatelce ale líbí nebo ne, ať je to fér nebo ne, trumfy má dcera. Je potřeba se nad tím zamyslet, vyhodnotit, co chci do budoucna, chtít reálné a podle toho jednat.
@boball píše:
@terinka4444 No,mě se děti v roce nebudily ani jedno, takže vycházím z toho. Pokud se dítě budí a ano, měl by partner jít alespon pokud je dcera na návštěvě spát v ložnici. O víkendu mu nebude vadit, když bude trošku rušen. Je to taky rodič. nabídla bych jim obě možnosti. To, že spí holka ve 22 letech s tátou mi prostě normální nepříde. My máme s mužem taky oddělené ložnice, chrápe, ale když přijedou holky a mají třeba své partnery, prostě jedni spí v ložnici, druzí v pokojíku a já s chrapounem v obýváku. V ložnici je i náš malej syn, asi by mi bylo divné, kdyby argumentovali, že si hoi neudělali, tak ho tam hlídat nebudou. Vyměnit si to nemůžeme, muž má potíže se zády a v ložnici není pro něj dobrá matrace, jinak by jsme to udělali tak.
a já to chápu a já bych to udělala taky tak, jenže tady to tal nefunguje, navíc se to jejich mrně budí 3×za noc. Ale nic z toho není chyba té dcery. Je to chyba zakladatelky a jejího partnera.
Tak já holky teda nevím, ale nevidím důvod, proč by se zakladatelka měla pořád přetvařovat. Hledat si k ní cestu, když holka ji dělá naschvály. Nechá se vyživovat od tatínka ve 22 letech. Který ji platí všechno. Už tohle je náznak vychcanosti - ať už je to dané výchovou otce, že matka zemřela nebo jakkoliv. Tak si umím živě představit co je holčička zač. Stejně tak i ona - dcera přítele, by se mohla zapojit a zajímat se o svou sestřičku například. A proč by nemohla spát s ní v pokoji?? Nepracuje, nevstává. To je život - vše odnese zakladatelka - hlavně že se přítel, dcera vyspí
.
Zakladatelko sedněte si všichni ke stolu, a vyříkejte si to. Nebo řekni svůj názor. Ať to slyší přítel i dcera. Toto není normální, a nedivím se ti, že se cítíš na druhé koleji.
Přítel by měl pochopit, že tu jsi i ty - že máš právo vychovávat, a mít názor také, že už není ON sám na dítě. Dcera by měla pochopit, že je táta konečně „šťastný“ má přítelkyni, není sám (to si myslím, že ona nemůže překousnout). A ty musíš vzít v potaz, že tu dcera je a bude.
Nevím jak vy, ale já bych své děti ve 22 letech neživila..(kdyby nestudovaly). Slovo práce ji nic neříká asi že?
@terinka4444 Těžko říct, možná je mladá vyčuraná jak mrak a dělá naschvály, možná zakladatelka přecitlivělá. Rozhodně bych určitě jednala jako partnerka a tohle tak nenechala. Možná i pro tyhle věci jsem já osobně úplně zaujatá, proti takovým věkovým rozdílům. No, ale to je od věci a s tématem to nemá co do činění.