Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, pokud tatínek ani přes týden nespí v ložnici, ale na gauči v obýváku, pak asi nebude problémem dcera, ale váš vztah.
Jestli dcera cítí tvou nechuť a ví, že ji nemáš ráda, pak bych nepočítala s tím, že se ta situace, kdy se cítíš odstrčená, někdy zlepší. On je její táta, nikdy ji nevymění a vždycky jí bude dávat další a další šance.
Ty můžeš jen vycházet vstříc a snažit se najít společnou cestu, pokud nechceš přijít o otce svého dítěte.
@Nova.holka píše:
zkousela jsem to, opravdu, ale nejde to, nedokazu to. Miluju svoji dceru s pro dalsi „dceru“ neni misto. Jsem zla, ale chci taky kousek sveho stesti. Mockrat mi ublizila a ja neumim a ani nechci donekonecna odpoustet.
v tom případě jsi ale v pasti, tohle nemůžeš vyhrát. Z každého tvého psaní je jasně cítit, že jinemáš ráda, a tak jako to cítím já jen z pár řádků, ona to ví mnohem mnohem líp. Nemáš místo pro dítě svého partnera, prohraješ. A ona to ví a bude stupňovat své „útoky“ upevňovat svou pozici u otce, protože ty jí ohrožuješ už jen tím, že jí neáš ráda a miluješ svou dceru a pro ni není místo. Nakonec se to otočí proti tobě. Je to jako bys ty měla volit mezi svou dcerou a partnerem, stála bys na straně dcery a nakonec by ti partner útokama vůči ní jen víc a víc lezl na nervy. A ta holka není blbé dítě, je to hotový člověk, který má své zbraně proti tobě. A ty máš sakra větší pravděpodobnost, že tuhle bitvu projedeš, spíš ty, než ona.
@evill píše:
Psala hned na zacatku, ze na ni zarli.
Já jsem to ale myslela z jiného pohledu ![]()
@tinkerbelll píše:
Třeba je to jeho milenka, převlečená za dceru, aby ji nemusel schovávat a rovnou s váma mohla legálně sem tam bydlet![]()
samozřejmě si dělám puedel…Tak mě tak napadá, nežárlíš i ty na ni?? Je vlastně jen o trochu mladší, běž závazků a tvého manžela má omotaného kolem prstu
(btw, nečtu všechny příspěvky)
Zarlim, ano, ale neni to od zacatku, nejak se to postupem casu podelalo, ona je pro nej top a ja az nekde vzadu.
@Nova.holka No to je přeci krásné, že ti říká mami. To je snad nejvyšší uznání jakého se ti mohlo dostat. Neblbni a nežárli, naopak. Ona tě přijala i přes to, že jsi jen o 5 let starší. Vidí tě, jak se staráš o miminko a promítá svoji nenaplněnou mateřskou lásku do tebe. Nešlapej po tom a přijmi tuto roli. Pro spokojený vztah a společné soužití to je naprostá paráda. A že máš pocit, že jsi do počtu? To se jednomu z rodičů občas stane (mluvím o pocitu, nikoli skutečnosti), takže se nedej a o svoji „pozici“ bojuj, ale ne jako uťápnutá hysterka, ale jako zdravá, sebevědomá žena, která na svět přivedla krásnou holčičku a je schopná být matkou nejenom jí, ale podat ruku i „dospělé“ holce.
@terinka4444 píše:
jenže ona spí v obýváku, na jediném volném místě v tom bytě, jinou možnost nemá. Ale i tatínek, který spí raději s ní, než s partnerkou, a to přes týden spí tatínek v tom obýváku sám, ani tak se nevrací do ložnice. A dává se to za vinu dceři, tak to ale přeci není.
jsem přehlídla, četla jsme zběžně ![]()
ale každopádně, vina je podle mě na obou stranách, rovným dílem, jí by to taky mělo být nepříjemné, a měla by tátovi říct, ať jde za tebou, že s tátou v posteli spát nechce @Nova.holka zakladatelko, co jí zkusit najít přítele? nějakýho zdravě žárlivýho. ten by jí dal, spát s tatínkem v posteli, hezky by bydleli spolu, a chodili by na návštěvy, oba. oni by spali v obýváku, manžel s tebou ![]()
@Nova.holka píše:
Ja to ale nedokazu, neumim to, kdyby ano, alespon by se mi ulevilo, ale jak to udelat? Psat ji v podpisu sms-maminka, placat ji taky po zadku, delat z ni neschopnou malou holku?
Ano, třeba tak. Čím absurdnější, tím lepší. Jestli není retardovaná, tak jí dojde, že si děláš srandu. Ale v první řadě si udělej pořádek v tom, jestli tě štve holka nebo partner, který to tiše trpí, nezastane se tě a odsouvá tě na druhou kolej… Co vaše malá - chová se k ní taky láskyplně jako k té své nejstarší?
@Nova.holka píše:
Zarlim, ano, ale neni to od zacatku, nejak se to postupem casu podelalo, ona je pro nej top a ja az nekde vzadu.
Zeptám se, čí je ten byt a kdo v tom bytu bydlel??? Pořídili jste si ho spolu nebo ty ses přistěhovala??? Nebo se on přistěhoval k tobě???
Opravdu tady někomu připadá normální, že 22letá dcera spí v posteli s otcem?
Je to patologické, na místě zakladatelky bych navštívila psychologa a požádala o nezávislý názor, pár vět na emiminu neosvětlí skutečnou situaci. V tomto případě rozhovor s partnerem asi nebude konstruktivní, pokud on to považuje za standard…
Zakladatelko, přeji hodně síly a v tomto případě obzvlášť platí „dvakrát měř, jednou řež“, než začneš jednat
Mně také zemřela maminka, byla jsem již starší, ale takové chování považuji těžce za limitem tolerance. Nejlepší opravdu bude konzultace s odborníkem, kterému vše na rovinu objasníš a snad tě nasměruje, jak dál postupovat.
@Nova.holka píše:
Ja nechci, aby si vybiral mezi detmi, ale aby me respektoval jako svoji pritelkyni.
No ale to ze ji nemas rada (pokud na tom nezapracujes) vede primocare k tomu, ze si bude muset vybrat. Druha dcera ma matku. Prvni dcera ma jen jeho. Tak trochu tusim, jak by to dopadlo.
Na jednu stranu zakladatelku chapu a na druhou chapu i jeho dceru. Jak uz tu bylo receno, on byl pro ni tatou a mamou.byla jedina zena v jeho zivote po smrti maminky. Mela jasnou pozici, ale najednoj jsi ji ty narusila. Sebrala jsi ji tatu i mamu v jedne osobe. Jen si predstav jaky k nemu mela a urcite jeste ma majetnicky vztah. Asi zadny dite by po smrti rodice nevidelo rado, kdyz si ten druhy najde partnera a je stastny take s nekym jinym.
Je to od ni jen ochrana teritoria do kteryho jsi ji ty vlezla. A jeste k tomu jsi jen o 5 let starsi. A co chlap. Vis jak pro nej to musi bejt taky honicka, pokud chce byt pozorny k oboum dceram a oboum davat stejne lasku. Promin ale je to tak, ze kdyby si mel vybrat mezi tebou a dcerou, myslim, ze si vzdy vybere dceru. S tim jsi ovsem mela pocitat, takze vlastne neni cemu se divit.
Sice mi to spani prijde taky divny, ale vazne si nedokazu predstavit jaky maji mezi sebou vztah taci lide. Moje rada zni, promluv si s ni o tom. Jako zena s zenou, protoze to jste a tak se i chovejte. Pokud uvidi, ze ji od tebe nic nehrozi, ze ji tatu prece neberes, tak se uklidni a ty taky. Nebude ts provokovat a ty v ni neuvidis soka.
@DanielaSna píše:
Opravdu tady někomu připadá normální, že 22letá dcera spí v posteli s otcem?Je to patologické, na místě zakladatelky bych navštívila psychologa a požádala o nezávislý názor, pár vět na emiminu neosvětlí skutečnou situaci. V tomto případě rozhovor s partnerem asi nebude konstruktivní, pokud on to považuje za standard…Zakladatelko, přeji hodně síly a v tomto případě obzvlášť platí „dvakrát měř, jednou řež“, než začneš jednat
Mně také zemřela maminka, byla jsem již starší, ale takové chování považuji těžce za limitem tolerance. Nejlepší opravdu bude konzultace s odborníkem, kterému vše na rovinu objasníš a snad tě nasměruje, jak dál postupovat.
Takže jestli čtu dobře mezi řádky, tak otec je úchyl, který spí vedle své dcery a dcera je taky úchyl protože jí to nevadí, vlastně to je taková úchylná rodina do které se zakladatelka dostala a ještě si do ní pořídila dítě, no to je ale prekérka
to zakladatelce nezávidím.
@evill píše:
No ale to ze ji nemas rada (pokud na tom nezapracujes) vede primocare k tomu, ze si bude muset vybrat. Druha dcera ma matku. Prvni dcera ma jen jeho. Tak trochu tusim, jak by to dopadlo.
zakladatelka to nechce slyšet, bohužel.
@Nova.holka píše:
Jo já vím že jsi to psala. Ale já jsem myslela, že třeba ti vadí, že má vlastně manžela víc než ty, a přitom žádné závazky, když chce, jde si kam chce. Že vlastně ty tam lítáš kolem dokola, staráš se, a ona přitom dostane větší podíl zájmu. Že třeba na ní žárlíš jako na ženu, ač je to teda nesmyslné, když je to jeho dcera.
Už píšu hovadiny a opakuju se. Jdu si to pořádně přečíst ![]()
@mrs.gendy píše:
Na jednu stranu zakladatelku chapu a na druhou chapu i jeho dceru. Jak uz tu bylo receno, on byl pro ni tatou a mamou.byla jedina zena v jeho zivote po smrti maminky. Mela jasnou pozici, ale najednoj jsi ji ty narusila. Sebrala jsi ji tatu i mamu v jedne osobe. Jen si predstav jaky k nemu mela a urcite jeste ma majetnicky vztah. Asi zadny dite by po smrti rodice nevidelo rado, kdyz si ten druhy najde partnera a je stastny take s nekym jinym.
Je to od ni jen ochrana teritoria do kteryho jsi ji ty vlezla. A jeste k tomu jsi jen o 5 let starsi. A co chlap. Vis jak pro nej to musi bejt taky honicka, pokud chce byt pozorny k oboum dceram a oboum davat stejne lasku. Promin ale je to tak, ze kdyby si mel vybrat mezi tebou a dcerou, myslim, ze si vzdy vybere dceru. S tim jsi ovsem mela pocitat, takze vlastne neni cemu se divit.
Sice mi to spani prijde taky divny, ale vazne si nedokazu predstavit jaky maji mezi sebou vztah taci lide. Moje rada zni, promluv si s ni o tom. Jako zena s zenou, protoze to jste a tak se i chovejte. Pokud uvidi, ze ji od tebe nic nehrozi, ze ji tatu prece neberes, tak se uklidni a ty taky. Nebude ts provokovat a ty v ni neuvidis soka.
To nejde promluvit si, ona to hned vyzvani tatovi a on na me bude nastvany, nesmim uz nic proti ni rict