Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matkabagristy a v té době už byly zavedeny spotřební daně na cigarety? Čti pořádně.
@adam75 prostě jsme u toho, že nízkopříjmoví platí spotřební daně ze státního rozpočtu. Tečka.
@matkabagristy někdo ano, někdo ne (většina spíš ne, protože alespoň někdo v té domácnosti rodině alespoň trochu pracuje), ale ať je to jak chce, vypíchla jsi jenom jeden dost nepodstatný aspekt. Což je běžné u lidí, kteří jenom koukají na Novu a zas tak moc tomu nerozumí. Končím, dobrou.
@adam75 co si představuješ pod pojmem trochu pracuje
jako fakt tomu nerozumím ![]()
@matkabagristy píše:
@adam75 prostě jsme u toho, že nízkopříjmoví platí spotřební daně ze státního rozpočtu. Tečka.
kouření, chlast…dobře jim, když jsou blbí.
@Kaliopa píše:
Mně přijde, že to dnes neplatí, pokud počet absolventů VŠ poroste současným tempem, budeme je za každou vídat stále častěji.
Zatím nevyhrožuju vůbec, a pokud k tomu někdy sáhnu, nejspíš to nebude zrovna kasa. Tu používám pro sebe při svých občasných výlevech, že praštím s tím, co teď dělám, půjdu radši na kasu do Teska a budu mít klid. Ale to jsou jen takový řeči. ![]()
Holce zatím říkám, že když se bude dobře učit, bude si moct práci vybírat. To se jí líbí, ráda si vybírá. ![]()
@fashion_victim83 píše:
Ja nepotrebuju byt zpracována, to ty si mimo.Asi si myslis, ze ty vybrané dane prerozdeli veverky nebo ti poštovní holub každy mesic doleti s obalkou.Taky by bylo prima zrušit treba stavební úřady, však barak se da postavit i bez toho. Statni zaměstnanci nejsou jen urednici.
JJ, daně přerozděluju každé úterý a čtvrtek, abych toho neměla moc najednou a holuby si půjčujeme od Popelky…občas, když je toho moc, vyrážím s pošťáckou brašnou i já ![]()
@adam75 píše:
@matkabagristy někdo ano, někdo ne (většina spíš ne, protože alespoň někdo v té domácnosti rodině alespoň trochu pracuje), ale ať je to jak chce, vypíchla jsi jenom jeden dost nepodstatný aspekt. Což je běžné u lidí, kteří jenom koukají na Novu a zas tak moc tomu nerozumí. Končím, dobrou.
To neříká Nova, ale statistika. A argument, že chudí kouří a chlastaji je dost povysenecky. Jestli pán nebude taky úředník.
@Kaliopa ne protože za tou kasou může skončit i s 10 tituly. ![]()
Mě přijde že dneska by všichni jen studovali a dělt nikdo. Takže přijde doba že budou dělat všichni protože těch míst manažerů…apod potřeba tolik není.
Jen si neumím představit inženýra jak dělá např tesaře-pokud to neumí. ![]()
@Marka76 a není to i tak, že některý inženýr (i když to neumí) se rychleji překvalifikuje na toho tesaře než tesař na inženýra?…poznámka na okraj - všechny šikovné řemeslníky obdivuju, protože každá práce, která se dělá pořádně je důležitá a všichni nemůžou být právníci a ekonomové…
@Malaga píše:
@Marka76 a není to i tak, že některý inženýr (i když to neumí) se rychleji překvalifikuje na toho tesaře než tesař na inženýra?…poznámka na okraj - všechny šikovné řemeslníky obdivuju, protože každá práce, která se dělá pořádně je důležitá a všichni nemůžou být právníci a ekonomové…
Pokud má levé ruce, tak ne. Něco jiného je umět teorii a něco jiného umět něco skutečně vyrobit, shánět zákazníky a prodávat.
@adam75 píše:
@Kaliopa jaká statistika konkrétně? Prosím zdroj.
Myslím hlavně statistiku ohledně daní zaměstnanců a Osvc. Prostě Osvc odvádějí oproti zaměstnancům opravdu málo. Kéž by zamestnanci mohli odvádět také tak málo.
No, znala jsem jedny rodiče a ti své holce koupili k Vánocům metařskou vestu s odrazkami, aby ty své vyhrůžky zhmotnili. Holka byla chudák, učila se, ale moc jí to nešlo a tohle ji strašně ublížilo. ![]()
S naší holkou jsem se učila, když jí to nešlo, později už jen, když přišla na střední a požádala o pomoc s matikou, fyzikou nebo chemií - což zásadně přicházela až těsně před písemkou a za dvě hodiny se to dohnat nedalo, tak jsem to nechala plavat s tím, že k té nutnosti se učit snad dozraje sama, že jí nebudu dělat neustále drába a to se též stalo.
Já byla taky na střední škole flákač a vyléčily mne až nechutné brigády u koštěte, v nemocniční prádelně, ve výrobně lahůdek, v hospodě u nádobí a podobné pakárny. Tam jsem si velmi rychle uvědomila, čím se rozhodně živit nechci. ![]()