Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Russet píše:
@Ondrášovka.N
Tak snad se zase tak moc nestalo s tím FejsbůkemKolikrát jsou tady ženy drsnější. Na některá témata už ani nediskutuji. Určitě by se našla. nějaká chytračka, co by mi to chtěla natřít.
To nebyl jen fb.
Znám mužské, kteří jsou vyučení stolaři, zámečníci a nemají se vubec špatně, vydělají nádherné peníze, ale pravda je to vidět na rukách, že je nemají zadarmo.
Jsou dobří, umí pochopit co po nich člověk chce, dotáhnout zakázku.
Takže se mají dobře. Plus si i sobě doma umí vyrobit, postavit vlastní barak. Řemeslníci jsou šikovni.
@Slečna Ferka píše:
@Kaliopa Upřímně, neříkám nic takového. A ne kvůli počtu vysokoškoláků, ale proto, že žádná práce není ostudná. Nechci, aby si moje dítě myslelo, že kdo je za kasou (uklízečka, dělník, prodává v Mekáči atd.), je nějakej póvl.Každý jsme nějaký, každý má nějaký intelekt, schopnosti, časové možnosti, možnost dojíždění atd. (dělat za kasou je fajn, když si můžete naplánovat směny - s malými dětmi člověk často nemůže makat 9-17, tak co je lepší: být na dávkách, nebo jít na pokladnu?).
A navíc - nekdo tu práci dělat musí. Kdyby si všichni mysleli, že dělat za kasou je pod jejich úroveň, kde si nakoupím? (Obdobně: kdo mi v práci uklidí? apod.)
Čili já svoje dítě naopak vedu k respektu k lidem, ať dělají cokoli. Důležité je, jestli jsou milí a poctiví, a ne, jaké mají zaměstnání.
Mam stejny nazor. Nikdy bych tohle diteti nerekla. Prodavacka za kasou je neco min nez kancelarska krysa? ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Kaliopa Upřímně, neříkám nic takového. A ne kvůli počtu vysokoškoláků, ale proto, že žádná práce není ostudná. Nechci, aby si moje dítě myslelo, že kdo je za kasou (uklízečka, dělník, prodává v Mekáči atd.), je nějakej póvl.Každý jsme nějaký, každý má nějaký intelekt, schopnosti, časové možnosti, možnost dojíždění atd. (dělat za kasou je fajn, když si můžete naplánovat směny - s malými dětmi člověk často nemůže makat 9-17, tak co je lepší: být na dávkách, nebo jít na pokladnu?).
A navíc - nekdo tu práci dělat musí. Kdyby si všichni mysleli, že dělat za kasou je pod jejich úroveň, kde si nakoupím? (Obdobně: kdo mi v práci uklidí? apod.)
Čili já svoje dítě naopak vedu k respektu k lidem, ať dělají cokoli. Důležité je, jestli jsou milí a poctiví, a ne, jaké mají zaměstnání.
Mam stejny nazor. Nikdy bych tohle diteti nerekla. Prodavacka za kasou je neco min nez kancelarska krysa? ![]()
Proboha ja si myslela ze ji konecne dali ban kdyz je pryc fb/selfie diskuze…
holka jdi se lecit ![]()
@Malaga píše:
Nevíte, na čem zakladatelka jede?
To bude extra matroš ![]()
Nemám ráda, když se někdo na někoho povyšuje. Každá práce je důležitá. Dcerce říkám, že když se bude dobře učit, bude si moci vybrat, co bude chtít dělat. Jsem spíš na tu pozitivní motivaci, než na to zastrašování.
Nene, ty moje v případě lenosti skončí u krumpáče nebo s kýblem ![]()
@saadet píše:
Proboha ja si myslela ze ji konecne dali ban kdyz je pryc fb/selfie diskuze…holka jdi se lecit
Co to bylo s tím selfie?
My vezli v pátek decka na prázdniny a potkaki jsme ve Veselí nad Moravou koláře, zrovna si delali selfie.
U nějakého plakátu. Jako to muselo dát práci se tam všichni nasackovat k sobě ![]()
@Kelsey dnes zakladala diskuzi ze je nenormalni se fotit na fb kdyz je ti 40 a dala tam odkaz primo na fb nejaky pani…pred par dny ji vadily fotky vysvedceni deti na fb…proste zapskla, zla a divna zavistiva baba… ![]()
@Malaga píše:
Nevíte, na čem zakladatelka jede?
Co je na této otázce špatného? Asi nevnímáš, že doba se mění a tyto klasické poučky přestávají platit. Pokud dítě vystuduje nějaký humanitní obor, tak se klidně může stát, že práci v oboru prostě nenajde. V USA pracují VŠ jako prodavači už několik let zcela běžně. Protože odpovídající práce pro všechny VŠ prostě není a nebude. Proto by děti mohly být v budoucnu frustrované, že mají třeba doktorát, ale práci ne nebo za ani ne průměrný plat. Ale vidím, že tohle vůbec neřešíte.
@Kaliopa píše:
Co je na této otázce špatného? Asi nevnímáš, že doba se mění a tyto klasické poučky přestávají platit. Pokud dítě vystuduje nějaký humanitní obor, tak se klidně může stát, že práci v oboru prostě nenajde. V USA pracují VŠ jako prodavači už několik let zcela běžně. Protože odpovídající práce pro všechny VŠ prostě není a nebude. Proto by děti mohly být v budoucnu frustrované, že mají třeba doktorát, ale práci ne nebo za ani ne průměrný plat. Ale vidím, že tohle vůbec neřešíte.
Takže myslíš, že postrašený vysokoškolák má šanci lépe se uplatnit ve svém oboru?
![]()
@saadet píše:
@Kelsey dnes zakladala diskuzi ze je nenormalni se fotit na fb kdyz je ti 40 a dala tam odkaz primo na fb nejaky pani…pred par dny ji vadily fotky vysvedceni deti na fb…proste zapskla, zla a divna zavistiva baba…
To je tak, když musím ráno/dopoledne do prace. Jsem to propasla neva. Příští týden bude mít novou perlu. Jen ať je zaklada až po obědě
.