Rispen zkušenosti

Anonymní
6.9.24 16:21

Rispen zkusenosti

Ahoj, byl mi predepsan lek Rispen, tak se chci zeptat jake mate s timto lékem zkusenosti.

V pribalovem letáku je napsán též vedlejší účinek inkontinece, kterou nyni resim a chci se ji konecne zbavit, tak me to docela vyděsilo.

Pribrali jste po nem?

Jak na vas lek fungoval? Mam brat vecer pulku leku, mam předepsaný 1 MG.

Dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9150
6.9.24 17:11
@Anonymní píše: Více

Ahoj, Rispen jsem brala asi půl roku 2 mg. Inkontinenci jsem po něm neměla vůbec, ale já mám opačný problém. Ale začalo se mi po něm tvořit mléko (galaktorhea), tak jsme nakonec vyměnili za jiná AP. Nevím, na co ho máš, jestli na psychozu, nebo na jiné problémy, ale určitě vše konzultuj s lékařem. Znám vic lidi, kteří Rispen brali/berou a o inkontinenci nikdo nemluvil, ale zas je to dost intimní téma. Rispen (risperidon) existuje i ve formě depotnich injekci, ale to jen na schizofrenii atd. V těch malých dávkách, jako máš ty, se dává i na jiné problémy, myslím, že i jako stabilizátor nálady, další indikace jsou pak spíš off label, ale vím, že ho lékaři přidávají v mensich dávkách někdy i na úzkosti apod. Tak držím palce, ať ti pomůže a NU řeš s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
6.9.24 17:13
@Anonymní píše: Více

Jo a pribirat se po něm může, ale já naštěstí nepřibrala nic zrovna po něm. Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.11.24 20:45

Přibrat se může, ale jsou mnohem horší léky. Třeba Olanzapin je nejhorší na pribirani. Ja jsem dělal na psych. zdr. bratra a nikdo se po rispenu nepomočoval. Často ho brali mladí lidé, nebo naopak staří. Je to dost šetrné antipsychotikum. A na schizu se nepředepisoval. Spíše na různé poruchy chování, změny nálad. To pomočovaní určitě řešit s Dr, jsou na to také léky. Teď si nevzpomenu jaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová