Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
katy123 píše:Slunečnička píše:katy123 píše:
Ahoj Sluni,screening ve 13.týdnu dopadl positivně - riziko downa u plodu A 1:336 a plodu B 1:348.
Nosní kůstky byly, obě mimi měla hodnotu šíjového projasnění 2,00mm - lékařka v pohodě, genetička říká,že je to na hraně…zvláštní.
Ultrazvuk dle lékaře dopadl dobře,ale hodnota HCG 2,075 MoM a PPAP-A jen 0,520MoM. Právě kvůli nízké hodnotě PPAP-A vyšel celkový výsledek positivně.Doporučují plodovku z důvodu výsledku 1.screeningu a také, že u dvojčat jsou tyto testy krve zavádějící…
Na genetický UTZ jdeme do Profemy a tam se rozhodneme,zda rovnou i plodovku. Ale pořád nevím…
děkuju!je to tak těžké…
Aha no, tak to chápu, proč ti to hodilo takové výsledky. Ale ta krev je opravdu hodně nepřesný výsledek, kor u dvojčat. hCG kolísá každý den, týden atd. Dokonce jsem se setkala s případem odběru krve (té samé matky) 3 dny po sobě na jiných pracovištích a vše mělo jiné hodnoty všech hormonů. Né markantní, ale byly tam.. cca o 0,2 desetiny. Což je velmi zajímavé.
Rozhodně vyčkej do ultrazvuku do Profemy, dr je skvělá, byla jsem tam v pátek a prostě bomba!
Já jsem šla na plodovku z důvodu rizika 1:30. Ty máš o hodně nižší. Povím ti to asi takto. Já bych na ní nešla kdyby bylo číslo větší jak 1:100. Takže 1:110 už bych prostě nešla a spoléhala se na UTZ. Jedna holčina vedle v diskuzi měla 1:35 a nešla na to a spoléhá se jen na UTZ podle kterého je mimi zdravé.
Je to příšerně těžké rozhodnutí, musíš ho učinit sama. Já jsem byla hned od počátku rozhodlá že půjdu i když UTZ vypadal dobře ten den na genetice. Je to teď 2 týdny po odběru a vše je v pořádku. Paní dr z Profemy to jen vše potvrdila, plodová voda je dávno doplněna a vše je v pořádku.
Asi takhle paní dr je velmi velmi velmi zkušená a racionální ženská. Vše vám vysvětlí, zkontroluje a navrhne, co by dělala ona.
Dej pak vědět, jak to dopadlo, kdy tam jdete?Rozhodně v tom její finanční zájmy nevidím a nebude vás do toho tlačit jen tak, jak to dělají běžní státní doktoři. Ona svou práci dělá s láskou a slušností.
Budu moc moc držet palečky ať jsou broučci oba zdraví.Sluni, děkuji ti moc. Taky mě překvapilo, že Hcg tak kleslo,ale asi je to tak normální. Doktorka při 1.screeningu řikala, že by hodnota Hcg a PPA-P měla být podobná, nám se dost liší,tak proto ten výsledek.
Je to strašně těžké rozhodnutí. Znáš to i ty, vím. Moc věřím, že jsou obě mimi v pořádku a doufám, že my se dobře rozhodneme. Hodně spoléhám na tu Profemu a na přístup dr.,protože občas mě ti doktoři tak nějak překvapují… Jdeme tam 28.3.,takže ještě máme čas na rozhodování,ale už aby to bylo za náma.
Jsem ráda, že to tobě dopadlo vše dobře!
Moc na tebe myslím a držím palečky. Ale rozhodně věřím, že je vše v pořádku. Moje výsledky hormonů byly ještě katastrofálnější, riziko 1:30 příšerné a mimi je zdravé jako řípa. ![]()
Rozhodně nám zase napiš ![]()
katy123 píše:Slunečnička píše:sedmikrassa píše:
přesně má slova Slunečničko......![]()
posílám fotečku chlapečka
z pátku
krásná fotečka!
Děkujeme
Paní doktorka vám také tak pěknou udělá ![]()
Sluni - děkuji ti moc a super, že je tvůj brouček zdraví!!! ![]()
Také věřím, že jsou ti moji kulíšci zdraví a tohle jsou jen čísla a každá je má trošku jinak, moc moc věřím. Víš, po IVF jsme měli jen 4 vajíčka a jen 2 embria byla vhodná k přenosu no a to jsou teď tihle dva,co začínají růst /jsem 16tt/,tak to musíme vybojovat do zdárného konce! ![]()
Obě fotky jsou krásné, už se taky těším na takovou ![]()
Ahoj holky já byla včera na ulktrazvuku 20tt před tím všechy testy ok a včerase doktorce nezdála nosní kustka tak musíme ke genetičce a asi na plodovku mám z toho hrozný strach má někdo podobnou zkušenost?děkuji ![]()
Evíčku, a byla jsi na screeningu ve 12. týdnu? Tam se zjišťuje přítomnost nosní kůstky. Jaký jsi měla výsledek?
Ahojky holky, mám podobný problém. Včera jsem byla pro výsledky screeningu a ultrazvuk v I.trimestru a výsldek mi vyšel DS 1:45. Nosní kůstka přítomna a NT 2,20mm, což je prý naprosto v pořádku. Dr. se mne ptal, jestli chci jít na amnio a já se rozhodla, že ano. Jsem objednaná na 21.3., ale mám pocit že se zblázním do té doby. Měla jste tu některá podobný výsledek. Jsem celkem na dně a bojím se komplikací z amnia
![]()
soukos píše:
Ahojky holky, mám podobný problém. Včera jsem byla pro výsledky screeningu a ultrazvuk v I.trimestru a výsldek mi vyšel DS 1:45. Nosní kůstka přítomna a NT 2,20mm, což je prý naprosto v pořádku. Dr. se mne ptal, jestli chci jít na amnio a já se rozhodla, že ano. Jsem objednaná na 21.3., ale mám pocit že se zblázním do té doby. Měla jste tu některá podobný výsledek. Jsem celkem na dně a bojím se komplikací z amnia![]()
Ahoj, já měla 1:30 DS. Nosní kůstka přítomna, NT 1,7. Vyšla mi špatně krev.
Také jsem podstoupila amnio, předběžný výsledek byl do 48 hodin a čekám zdravého chlapečka ![]()
Moc ti držím palečky a věřím v dobrý výsledek. Neboj, jsou to blbé testy.
Pokud budeš mít ještě dotazy, tak se ptej
Ráda napíšu.
evíček 84 píše:
Ahoj holky já byla včera na ulktrazvuku 20tt před tím všechy testy ok a včerase doktorce nezdála nosní kustka tak musíme ke genetičce a asi na plodovku mám z toho hrozný strach má někdo podobnou zkušenost?děkuji
Ahoj, dr na genetice ti udělá podrobný ultrazvuk a řekne ti, co si o tom myslí. Poradí jak dále postupovat. Ničemu nepodléhej. Z nosní kůstky se závěry nedělají přece…
a kor u normálního gynekologa!
Pokud půjdeš na amnio, tak se neboj, mám ho také za sebou a vše v pořádku.
Držím palečky a napiš nám ![]()
Slunečničko moc děkuji za podporu, jsem rozhodnutá, že raději to amnio podstoupím. Mě právě vyšla jen jedna hodnota z krve snížená-PAPP-A 0,21MoM, což asi nějak vyhodnotil počítačový software jako riziko. I ten lékař říkal, že si je téměř jistý, že mi ta plodovka vyjde dobře, že je mi 29let a ultrazvuk je v naprostém pořádku, tak se tím uklidňuji. Také chci ten rychlý výsledek, jinak bych se asi zbláznila. Teď se snažím myslet pozitivně a vnitřně si myslím, že miminko je v pořádku a zdravé
Díky a Evíček84 přeji pevné nervy a neboj to zvládnem a vše bude v pořádku ![]()
Moc děkuju ale to bylo na tom velkem ultrazvuku ve 20tt.No uvidime jdu zitra ráno tak držte palečky děkuji ![]()
soukos píše:
Slunečničko moc děkuji za podporu, jsem rozhodnutá, že raději to amnio podstoupím. Mě právě vyšla jen jedna hodnota z krve snížená-PAPP-A 0,21MoM, což asi nějak vyhodnotil počítačový software jako riziko. I ten lékař říkal, že si je téměř jistý, že mi ta plodovka vyjde dobře, že je mi 29let a ultrazvuk je v naprostém pořádku, tak se tím uklidňuji. Také chci ten rychlý výsledek, jinak bych se asi zbláznila. Teď se snažím myslet pozitivně a vnitřně si myslím, že miminko je v pořádku a zdravéDíky a Evíček84 přeji pevné nervy a neboj to zvládnem a vše bude v pořádku
Já měla snížený UE3. Také si byli jistí díky genetickému UTZ, ale prostě jsem to chtěla mít na 100%. Také jsem mladá, ještě mladší než ty ![]()
Opravdu se ničeho neboj, není to tak strašné.
Rychlejší výsledky do 48 hodin se platí, ale s indikací menší než 1:100 by měla být zadarmo. Takže já s 1:30 neplatila.
evíček 84 píše:
Moc děkuju ale to bylo na tom velkem ultrazvuku ve 20tt.No uvidime jdu zitra ráno tak držte palečky děkuji
Moc moc držím
a myslím na Vás ![]()
tak už to máme za sebou nebylo to moc příjemné
ale zaplatili jsme si rychlé vysledky a down to není tak ted se hezky dat dokupy nejak sebou od toho zákroku šije ![]()
evíček 84 píše:
tak už to máme za sebou nebylo to moc příjemnéale zaplatili jsme si rychlé vysledky a down to není tak ted se hezky dat dokupy nejak sebou od toho zákroku šije
Tak to je skvělé!!! Gratuluji
určitě to dopadne celé dobře!
Hezky odpočívej! Alespon ty tři dny a pak tak 10 dní ještě bez fyzické námahy (tipu cvičení, vysávání)
Kdy jste na tom byli? A kdy vám řekli předběžné výsledky? Myslím po kolika hodinách po odběru?