Riziko Downova syndromu - čekáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1479
3.3.12 13:45

byli jsme vcera v9 a volali po 8hodinach myslela jsem,že mi vyskočí srdíčko ještě,že byl vedle mě manžel :) .jj ležím porád a namahat se jiste nemíním max cesta na gyndu a na nakup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
3.3.12 19:03
evíček 84 píše:
byli jsme vcera v9 a volali po 8hodinach myslela jsem,že mi vyskočí srdíčko ještě,že byl vedle mě manžel :) .jj ležím porád a namahat se jiste nemíním max cesta na gyndu a na nakup

Tak to je super rychlý výsledek :)
A moc moc moc moc gratuluji :) :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
Hezky odpočívej a hlad mimíska ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
4.3.12 08:33

jj hladím porád muž má ze mě už čurinu :D ale porad se bojim aby se něco nepo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
4.3.12 11:24
evíček 84 píše:
jj hladím porád muž má ze mě už čurinu :D ale porad se bojim aby se něco nepo.....

Také jsem si říkala, ale hele to hlavní máte za sebou :) Říká se, že to riziko po amniu je cca brané do 7 dnů, max 14 dnů. Neboj, to uteče jako voda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.3.12 18:00
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Katy - ahoj, dnes se mi udělalo zle u oběda, vylezla jsem z postele jen na ten oběd a takové slabo se mi udělalo. Tak jsem si šla lehnout a spala do teď :D
No a pomalu na mě padá nervík, jak to dopadne zítra.Pahra - Ahoj, to mě moc mrzí, že je další testík pozitivní. Já měla riziko 1:30. Deset dní jsem doma čekala, než mi udělali podrobný genetický UTZ, který dopadl dobře. Následně mi odebrali plodovou vodu, to vše včera. A zítra po obědě bude výsledek. Jsem nervozni, ale říkám si, že vady by už byly vidět na UTZ, podle kterého je ale zdravé.
Pokud máš jaké koliv otázky, tak piš. Ráda zodpovím.
A to byl jaký test? Biochemický screening ve 12. týdnu, nebo tripl v 16.?
Ahoj…12. týden. Test to byl první.Biochemický screening. Mějte se.
Aha, dobře, a byla nosní kůstka? A co šíjové projasnění, kolik bylo?
Právě , že obličejíček nebyl vidět, což jsem psala, byla přez něj placenta.. Projasnění? Netuším, slyším to poprvé. Text v průkazu: Placenta na PS nízko nasedající, kryje oblast VB. Velikost plodu 6,1, týden dle UZ 12+6 Díky za zájem.

No jo, promin, to mi vypadlo.
NT = šíjové projasnění - měří se v zátylku za hlavou. Je to tekutina u páteře. Pokud je jí více, nebo málo tak to značí na nějakou vývojovou vadu - např. Downův syndrom má šíjové projasnění více jak 2,5 (ale nemusí být, záleží na dalších věcech, jako je nosní kůstka a krevní testy) škoda, že to nebylo vidět, ale to nevadí.
Co ti bylo teď navrženo doktorem?
A co tedy vlastně bylo špatně? Od tedy usuzuje vývojovou vadu jen z krve??? :think:

Myslím na tebe. :)
Ahoj… Tak alespoň vím, co je to NT. No On toho moc neříkal, prostě , že dnes zavolá kdy se udělá plodovka.

Ahoj, ve středu jsem to nevydržela a volala na výsledky:-)..vše o.k.. Dnes mám „papírově“, že Down je vyloučen. Ve 20 týdnu ještě chtějí ECHO srdce z důvodů genetických info v rodině. Ve středu jdu ještě na Uz, jestli není rozštěp, ale věřím, že to bude dobré. Těch 16 dní čekání na výsledky bylo krůšných. Moc přeji těm, kteří jdou na plodovku nebo jako já na CVS , ať jim to dopadne dobře. ještě si pak někdy v budoucnu dovolím napsat jak pokračujeme. Mějte se pěkně, děkuji za podporu v nejistotě. P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
9.3.12 20:11

Pahra

MOC MOC GRATULUJI… TO JE ÚŽASNÉ, UŽ JSEM NA TEBE MYSLELA… TAK TO JE SKVĚLÉ. URČITĚ BUDE VŠE V POŘÁDKU NA UTZ. TO JE TAK NEPRAVDĚPODOBNÉ, ASI JAKO BY TĚ MĚLO SRAZIT AUTO NA ULICI…

já jsem teď byla na velkém UTZ a vše v pořádku, včetně srdíčka a všech orgánů.
Má se chlapec čile k světu a měl v 20+3tt 400g 8o 8o :lol:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.3.12 21:21
Slunečnička píše:
Pahra

MOC MOC GRATULUJI… TO JE ÚŽASNÉ, UŽ JSEM NA TEBE MYSLELA… TAK TO JE SKVĚLÉ. URČITĚ BUDE VŠE V POŘÁDKU NA UTZ. TO JE TAK NEPRAVDĚPODOBNÉ, ASI JAKO BY TĚ MĚLO SRAZIT AUTO NA ULICI…

já jsem teď byla na velkém UTZ a vše v pořádku, včetně srdíčka a všech orgánů.
Má se chlapec čile k světu a měl v 20+3tt 400g 8o 8o :lol:

:mavam:

Díky, také gratulace. já jsem dnes 16TT. Ozvu se. Ahoj všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
9.3.12 21:28

Ahoj Sluni, Pahra - moc gratuluju k dobrým zprávám, teď už bude vše jen a jen dobré! Užívejte si těhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
29.3.12 09:19

Ahoj holky, včera jsme byli na genetickém utz. Vše je v pořádku, miminka se zdají být naprosto zdravá. :srdce: Dr. mi sdělila, že když jsem měla po transferu hyperstimulační syndrom, tak tím mi bylo ovlivněno Hcg a bylo vyšší. Hladina PPAP-A je prý v normě. Tudíž výsledek ovlivněn tím Hcg. Nevidí důvod amniocentézy, naopak vidí velké riziko potratu, když jsem ještě po IVF. Navíc údaj 1:340 není positivní,ale negativní. Takže jsme se rozhodli věřit miminkům a na plodovku nejít.

A co víc – čekáme páreček :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
29.3.12 09:45

:srdce: :srdce: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Káťo věděly jsme to obě.............hurá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
29.3.12 15:30

Katy - moc gratuluji, to je super zpráva. Také jsem měla hyperstimulační syndrom. A moc gratuluji k párečku :) :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
29.3.12 20:51
@sedmikrassa píše: :srdce: :srdce: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Káťo věděly jsme to obě.............hurá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
29.3.12 20:51
@Slunečnička píše:
Katy - moc gratuluji, to je super zpráva. Také jsem měla hyperstimulační syndrom. A moc gratuluji k párečku :) :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

Děkuju moc!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
30.3.12 08:29
@katy123 píše:
Ahoj holky, včera jsme byli na genetickém utz. Vše je v pořádku, miminka se zdají být naprosto zdravá. :srdce: Dr. mi sdělila, že když jsem měla po transferu hyperstimulační syndrom, tak tím mi bylo ovlivněno Hcg a bylo vyšší. Hladina PPAP-A je prý v normě. Tudíž výsledek ovlivněn tím Hcg. Nevidí důvod amniocentézy, naopak vidí velké riziko potratu, když jsem ještě po IVF. Navíc údaj 1:340 není positivní,ale negativní. Takže jsme se rozhodli věřit miminkům a na plodovku nejít.A co víc – čekáme páreček :dance:

Katy, gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
30.3.12 08:30

Sedmikrásko, jak se máš ty s miminkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...