Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mag - no a co se mnou můžou udělat, když místo není? TAm kde jsem dělala je místo mě jiná paní - tu asi kvůli mě nevyhodí… Moc tomu nerozumím ![]()
Jejich problém, ne tvůj. Bud ti daji práci, nebo te nechají doma za plny plat.
@Syringa ¨Já tohle taky vždycky nesnášela, když někdo podvádí a chodí si pro dávky i když je nepotřebuje, nebo je na neschopence a nic mu neni - ale ted nevim jak jinak to resit ![]()
@ Mag -takže predpokladam, ze by me za plny plat nechali aspon vynaset odpadky ![]()
@neprihlasena Komi píše: @ Mag -takže predpokladam, ze by me za plny plat nechali aspon vynaset odpadky
Musí te zaměstnat dle tvé smlouvy. Takže pokud nejsi uklízečka, tak ne ![]()
Dělala jsem asistentku, takze olizovat obalky bych asi mohla
Dekuji vsem za rady, budu se stydet az to budu u doktora rikat, fakt tohle nesnasim
Diky moc ![]()
@neprihlasena Komi píše:
Ahoj holky, pripojim se s dotazem - konci mi v lete rodicovska s prvnim ditetem, potrebuju nejak prekonat 3 mesice do nastupu na dalsi materskou. Do prace na ty 3 mesice nechci, respektive dostala bych vypoved pro nadbytecnost, firma je na tom ted blbe a propousti, praci pro me nemaji. Myslite ze kdyz to doktorovi takhle na roivnu reknu, ze mi tu rizikovku napise??? Diky
A nedostala bys nějaký odstupný, kdyby tě vyhodili pro nadbytečnost? Podle mě bys měla mít na něj nárok ![]()
Měla jsem úplně stejný problém, byla jsem z toho na rozsypání, v práci nepříjemní, já doma tříletku, nespala jsem snad měsíc, navíc naprosto bez možnosti hlídání samozřejmě. Až jsem se z toho přisložila, u doktora už to bouchlo a prostě jsem se mu tam rozbrečela, že nevím, co mám dělat a on mi úplně automaticky napsal neschopenku. Nesnášim to, chtěla jsem to mermomocí vyřešit jinak, i kdyby neplaceným volnem, jenže v práci nekomunikovali, na zkrácenej úvazek nebo práci z domu neslyšeli (což chápu) a narovinu mi řekli, že když nenastoupím, tak končím, žádný neplacený volno neexistuje (ač mi to dříve slíbili). No prostě stres jako blázen, chápu tě. Takže jsem na neschopence a ať si každý říká, co chce
Normálně to řekni doktorovi narovinu, to snad musí chápat, že jinou rozumnou možnost nemáš… A na dávky se ještě v životě namakáme, z toho bych výčitky neměla.
@Sariele píše:
A nedostala bys nějaký odstupný, kdyby tě vyhodili pro nadbytečnost? Podle mě bys měla mít na něj nárok
Odstupný by mi dali, ale chci tam zůstat - za tři roky se třeba firma vzchopí a dostanu tam práci… v nešem městě je to s prací špatný ![]()
@neprihlasena Komii píše:
Odstupný by mi dali, ale chci tam zůstat - za tři roky se třeba firma vzchopí a dostanu tam práci… v nešem městě je to s prací špatný
Aha, tak to jo, to je lepší zůstat ![]()
Obnovím diskuzi s trochu opačným dotazem - může žena s rizikovým těhotenstvím pracovat? Myslela jsem si, že jakmile má žena rizikové a to díky vážným problémům, tak má automaticky neschopenku.
@Lavergne
tak pokud pracovat chce… neschopenku asi naridit nejde ![]()
Ahoj holky, pripojim se s dotazem - konci mi v lete rodicovska s prvnim ditetem, potrebuju nejak prekonat 3 mesice do nastupu na dalsi materskou. Do prace na ty 3 mesice nechci, respektive dostala bych vypoved pro nadbytecnost, firma je na tom ted blbe a propousti, praci pro me nemaji. Myslite ze kdyz to doktorovi takhle na roivnu reknu, ze mi tu rizikovku napise??? Diky