Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jeste si myslim ze spolecne spani muze nekdy spis skodit, pak se navzajem rusite a nevyspi se nikdo
No jo, jenže když jsem ji dala do postýlky tak byla v tu ránu vzhůru a rvala a rvala a rvala ![]()
Říká se, že děti spí lépe s rodiči. Obě moje děti se mnou spaly. Dcerce je 3,5 a ještě spí se mnou. Díky Bohu mi obě děti spaly dobře, ačkoli syn měl také hrozné období přibližně asi ve věku tvé dcery. Nikdy nechtěl dudlík, kojila jsem ho dlouho a taktéž jsem mu dělala dudlík. Byla jsem k. o.,přestala jsem ho kojit a začal spát mnohem lépe. Musíš myslet hlavně na sebe, abys byla v pohodě. Dítko se má dobře, ale ty strádáš. Z každé rady zde bych si vzala něco a ono to klapne, uvidíš. Jsou tu dobré rady. A vínko si klidně dej. Držím pěsti.
@Božská Venuše souhlasím a tento postup také doporučuji. Týden-dva bude trvat, než to pochopí a pak budete mít všichni klid
. To za to stojí, ne? Než se trápit do 3 hod. do rána
.
Asi ano holky, děkuji vám moc, jste hodne
dneškem končím s kojením, doktor mi předepsal Lexaurin a při tom se stejně nesmí kojit, tak aspoň mám důvod opravdu přestat. Snad odteď bude lépe.
Zakladatelko, radu uplne nemam, ale mam taky deti s malou potrebou spanku, i kdyz bylo to o neco lepsi nez u vas. Kazdy Ti poradi neco jineho. Tak neco malo ode me.
Co u nas nepomahalo:
ukladat driv a vynutit drivejsi usnuti (vecne rady babicek - kdybyste kazdy den ukladali v 8, usinala by v 8 hahaha
)
prestat s kojenim - u nas vliv nula u vsech 3 deti
Co (trochu) pomohlo:
hodne pobytu venku (sveho casu jsme byvali i 7 hodin denne) - ale mam jarni deti, bylo to okolo roku jednodussi, ze mohly vesele lozit po travniku (to i povazuji ted za hlavni duvod, proc nejmladsi malo spi, ale je v jeslich - tam venceni tipuji tak 30 minut a druhe venceni je - v tomto pocasi - hodinova prochazka z jesli domu - nic moc
)
prechod na 1 spanek denne - to bych u Tebe zkusila - pochopila jsem dobre, ze spis stale 2krat denne, byt pulhodinu?
Nase doktorka taky vetsinou rika, ze kazde dite original. Ja se vzdy uklidnuju tim, ze deti, co malo spi, jsou pry inteligentnejsi.
Moje prastara diskuse tady, pro pobaveni https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
A kluk spal az do dvou let 21-1 a pak 4-6, to taky bylo zuzo…
Hele, utahat. Ja mela nespave kluky, ale v 10 to zalomili.Rano jit ven chodit. odpo jit ven, chodit, To male dite Ti ujde 4 kilaky a nerikej, ze nebude spat.
behat, litat…
Zkusim omezit ten spánek na 1 denně, přestat kojit, začnu uspávat dřív a ve své postýlce.. akorat ten pobyt venku zrovna není pro mě dobré, jsem nějaká nachlazená nebo cosi a trpím strašně na zimnice, klepu se jak ratlík i když jsem nabalena jak jen to jde. Tak počkám až se vyléčím a budu s ní chodit na dlouho ven. Snad to zabere
@Anonymní píše:
Zkusim omezit ten spánek na 1 denně, přestat kojit, začnu uspávat dřív a ve své postýlce.. akorat ten pobyt venku zrovna není pro mě dobré, jsem nějaká nachlazená nebo cosi a trpím strašně na zimnice, klepu se jak ratlík i když jsem nabalena jak jen to jde. Tak počkám až se vyléčím a budu s ní chodit na dlouho ven. Snad to zabere
ono to pomuze I tobe, jsi vystavena az na dren.
S kojením nekonči…je to blbost. Lexaurin neber pozměňuje to psychiku a časem se stane člověk na tom závislý. Máš zimnici protože jsi nevyspaná a oslabená. Na procházku s tvým dítětem využij někoho z rodiny, manžel? babička? děda? teta?…prostě kdo může, dokud se neuzdravíš. Čím dřív začneš s těmi body, tím líp pro tebe a budeš z toho začarovaného kruhu pryč.
Ptala jsi se na můj režim dne. Takže…
Dítě mi vstává v 10h…a já s ním
, hned kojení, potom ranní hygiena, převlékání, pak pomixované ovoce s piškoty. Pak si dítě hraje…já uklízím, chystám oběd (většinou to mám tak, že mám předvařeno několik tipů jídel dopředu a ve skleničkách zamražené, pak jen vytahuji a ohřívám v ohřívačích kojeneckých láhví..pořídila jsem si dva Chicco a Nuk…je třeba ohřát už dvě skleničky, aby mu to pokrylo potřebu…skleničky využívám od jogurtů, tatarek.. dobře se zavírají).
Jdeme ven se protáhnout po 12h do 13h. Pak šup v 13:30 oběd a čaj, pak připravím kočárek a do tašky svačinu (jogurt nebo pomixované ovoce s trochou tvarohu). Vyjdu ven 14:15 a jsem venku do 17:00…na jaře a v létě až do 18:30. Venku dávám svačinu. Do hypermarketů s dítětem nikdy nechodím…jen venku a to za každého počasí, kromě bouřky a uragánu…déšť nevadí - kočárek má pláštěnku a dítě pak má nepromokavé pogumované věci + gumáky (moje dítě si libuje v dešti, je v každé kaluži a čím víc to čvachtá tím lépe
)…já jen tu procházku zkrátím, pokud je ten déšť nesnesitelný.
Pak jdem domů, umyjeme si ruce, svlečeme se, dám ho do židličky dám mu trochu čaj (mezitím si udělám pár svých věcí), a pak nakojím ho, pak si hraje.
První večeři v 18:00h (vnitřek 1 rohlíku s máslem nebo půlku krajíce chleba s máslem s trochou čaje, vše na mini kousíčky)…pak si hraje.
Druhou večeři v 19:30h (a to klasickou dětskou krupičku s mlékem - mléko kupuji v Bio kvalitě…někdy trošičku obohacuji krupičku ještě ovesnými otrubami nebo špaldovkou - nic nesladím a ani nedávám máslo či kakao…prostě jen holá uvařená kaše. Ale pokud mu nebude dlouhodobě chutnat, tak přidej trochu kakaa.
Potom čaj
Následuje koupání…večerní čtení říkanek, pak kojení…a v 21h spaní v postýlce a já vedle pozoruji po očku. Někdy pokud nemá náladu tak neskáče v postýlce, ale vzteká se a to hodně až lapá po dechu, jde až kolikrát do krajnosti…když vidím, že to až tak prožívá, tak ho vždy po 5 - 10 minutách pohladím a pěkně mu řeknu, že už je noc a spinkám a pak si jdu opět lehnout, nesvítím vůbec a dohlížím. Jsem nekompromisní a nenechávám se ovlivnit emocemi. Usíná za hodinu až hodinu a půl…někdy do 30 minut. Ale jednu jistotu mám, že spí jako dudek v 22:30…a to je hlavní! Pak se věnuji manželskému životu nebo napustím si vanu, čtu si apod..
Přeji ti, ať ti to vyjde ….kamarádky které ty 4 body (viz co jsem ti psala) stejně tak dodržují, mají taky klid a to to předtím vypadalo úplně beznadějně, jedna dokonce kojila v posteli celou noc, každou chvíli musela být k dispozici, další měla zase dítě zvyknuté, že spalo celou noc na ni (a to byla lékařkou
. Hlavně trvej na postýlce a nenech ji spát vedle sebe u prsu! Pak napiš, jak to jde. Hlavně začni co nejdříve…
Zkus tento aura parfém. Je i pro miminka, prý je to zázrak. Já mám aura parfém klidne dítě a když někdy moje děťátko chytil vztek a nebyl k utiseni, jak mávnutím proutku se uklidnil.
Prosím není to reklama jo
https://www.bio-bachovky.cz/…0009125.html?… jo a postřikej neco v postýlce, třeba i jemne polštářek, mantinel atd…
U nás přestat kojit neznamenalo moc změnu k lepšímu.. zlepšuje se to všechno postupně časem. Syn má dva a půl a teď už je to fakt super oproti dřív. Spává tak od cca 21.30 - 22.00 do 1.30, pak se budí, jde k nám a vrtí se, co půl hodinu říká, že chce vstávat.. někdy usne ještě v pět a pak spí do osmi. Jindy (jako dnes) vstáváme kolem té 4 - 6. Po obědě ještě spí, asi hodinu. Když jsem zkoušela odbourat polední spánek, tak mi usnul ve čtyři odpoledne v sedě u hraček na dvě hodiny a byl vzhůru do čtyř do rána..
Radu moc nemám, zkoušeli jsme vše co nás napadlo i to co radili okolo.. hlad nemá, žízeň taky ne.. prostě je vyspaný..
Dovedu si představit, čím si procházíš, vydrž (i když to zní šíleně), bude fakt líp časem <3 Zkus zaměstnat na jeden den/noc babičku, tetičku, dobrou kamarádku a prostě se vyspi do syta kdy potřebuješ ty, dělá to zázraky! Já pak jedu zase jako trysková myš další dva týdny ![]()
Hele, jestli jsi s tim kojenim uz nesekla, neslo. kojit v leze? Ja kolikrat strcila prso a spala, nekonaly se ni zadne krkolomne polohy a nasledni migreny ![]()
@beruska9 právě že jsem kojila v leze na boku, ale když tak musím ležet 7 hodin a ani se nehnout tak pak mám zkroucená záda a migrény od krční páteře.. na to trpím od dětství. Nicméně vcera jsem zkoušela jak tu někdo radil, dát do postýlky, ať řve, pak jsem ji po 5 minutach vytáhla, uklidnila, dala napít a znovu a znovu.. ale po 15 minutách rvala tak, že se nemohla nadechnout a ještě hodinu potom co jsem ji měla u sebe. Takže s postylkou to prostě vzdavam. Kojit jsem přestala a sice se po mě večer sapala a brečela, ale vydržela jsem to.. Výsledek je takový - že usnula ve 02.00 (což je pokrok) ALE! Hlavně spala celou noc!!! Tak ještě pár dní vydržím takto a třeba se i upravi cas toho usinani, když bude vědět že prso nebude. ![]()