Rodicak a prijem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16335
30.10.23 16:55
@Jit99 píše:
Já to myslela tak že co jsem odpracovala za září a náleží mi za to výplata tak tu jsem dostala na výplatní pásce s říjnovým datem.

Ano, ale byla za měsíc září :zed: Kazda výplata se přece dostane až následující měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.10.23 17:11
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 ze mam dokládat příjmy za červenec srpen a září co jsem dostala ale penize jsem snad dostala 10.10 a ne do 30.9 tak proto to nechápu kdyz chtějí do 30.9 příjmy

Ano, a příjem za 1.9.-30.9. jsi dostala 10. 10.
Jen u RP je to jinak, tam se do čtvrtletí počítají příjmy v tom čtvrtletí vyplacené.
Takže se počítá RP, který ti přišel v červenci, srpnu a září a výplata, která ti přišla v srpnu, září a říjnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
30.10.23 17:54

@aanysek můžu se zeptat… to s tím RP víš určitě? Příjem mi je jasný, ale u toho RP jsem to nikdy neřešila, ted v 3. Q jsem si výši RP menila, tak jen abych si to spocitala, než tam půjdu. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
30.10.23 18:21
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 ze mam dokládat příjmy za červenec srpen a září co jsem dostala ale penize jsem snad dostala 10.10 a ne do 30.9 tak proto to nechápu kdyz chtějí do 30.9 příjmy

A když si představím tu úřednici, co to s tebou řeší, tak je mi jí opravdu a upřímně líto. Ty postradas naprosté základní znalosti jak věci fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
30.10.23 18:22
@aanysek píše:
Ano, a příjem za 1.9.-30.9. jsi dostala 10. 10.
Jen u RP je to jinak, tam se do čtvrtletí počítají příjmy v tom čtvrtletí vyplacené.
Takže se počítá RP, který ti přišel v červenci, srpnu a září a výplata, která ti přišla v srpnu, září a říjnu.

Co do toho motas RP, ten je pořád stejný a nic se pro něj nedoklada a nic jej neovlivňuje. Boha jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.10.23 19:30
@Cenarius píše:
Co do toho motas RP, ten je pořád stejný a nic se pro něj nedoklada a nic jej neovlivňuje. Boha jeho.

Prosím? Rodičák se započítává do příjmů na příspěvek na bydlení. A může být pro někoho matoucí, že zatímco výplata se počítá „zpětně“, tak rodičák jako rodičák za červenec se počítá ten vyplacený v červenci, přestože je za červen. Vliv to má, pokud si někdo pravidelně mění jeho výši (v okolí si jedna žena snižuje rodičák na čtvrtletí, kdy má muž 13. plat, aby nepřišli o přídavky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.10.23 19:35
@Ibi píše:
@aanysek můžu se zeptat… to s tím RP víš určitě? Příjem mi je jasný, ale u toho RP jsem to nikdy neřešila, ted v 3. Q jsem si výši RP menila, tak jen abych si to spocitala, než tam půjdu. Děkuji :kytka:

Jojo, RP i PPM se počítají v tom měsíci, kdy byly vyplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
30.10.23 19:43

@aanysek děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...