Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chodila jsem do práce od dceřiných 5 měsíců, ale jen dvakrát týdně na tři hodiny. Hlídaly babičky, každá jeden den. Obě jsme to zvládaly v pohodě.
Ale na 6 hodin denně, každý den, to si moc neumím představit ![]()
Když jsem šla do práce první týden, stýskalo se mi…ale ruku na srdce, v práci asi nemáš moc čas se zabývat myšlenkama na to, jak hrozně se ti stýská, a než se naděješ, je tu konec šichty a ty malýho vyzvedáváš:)Když se do toho nebudeš moc pokládat, je to úplně v pohodě.:)A jak říkám, moje malá rozhodně nijak netrpí - teď jí je rok a půl. Jasně, že každé dítě je jiné, ale myslím si, že většina dětí je tak adaptabilní, že to rozhodně nijak zle neponesou.
Mně hlídá moje babička - mamka taky ještě chodí do práce, a manželovo máma, manžel je o 13 let starší a jeho mamka je už nějakou dobu v invalidním důchodu kvůli nějakým problémům s klouby - kuchařka:)
Maš asi pravdu, nesmím si to asi tak brát. Mé povolání je učitelka v mš, a je fakt že ten čas tam hodně letía než se naděju tak frčím domů. Možná bych byla ještě více klidnější, že by je také hlídala babička ale u nás to nejde. Náš malý je fakt mamináč i když hlídá táta tak malý mu dokáe hodinu řvát než ho uklidní, ale jak to bylo dřív byly taky jesle a ty děti to musely zvládnout.
To víš, že jo:)Jasně, že s babičkou bys byla klidnější, ale třeba právě to, že nebude hlídat někdo z rodiny, bude pro malýho lepší, protože nebude mít pocit, že má komu dělat srdcervoucí plačící scény…Uvidíš…vždyť můžeš kdykoli přestat:)Já si nedovedu představit, jak bychom finančně vycházeli, kdybych do tý práce nechodila:)
Ahoj, tady v Anglii je materska jen 9 mesicu, takze od ty doby jsem ns zkraceny uvazek a mala he s tatou, je to trosku unavujici, delam si do toho jeste skolu, ale neprijde mi to nemozny. Musis vedet sama, jestli mas energii
O prcky bych se nebala ![]()
Tak zvládnout se to určitě dá, tak jak píšeš jinde v zemích to funguje docela jinak.Jen u nás jde bít na Rd do čtyř let. A tak akční docela jsem, nejsem právě ta maminka co si tu mateřskou užívá a chodí jen kolem dětí. Baví mě i jiné věci a stíhám. Jen nechci být ta krkavčí matka co si děti pořídí a pak je odloží jak je to u nás jěště docela bráno. Ale jsem přece jen člověk a pro rodinu chci abychom se měli dobře.
Upřímně vždycky to hůř nee maminka než ty děti
ty si zvyknou velmi rychle. takže pokud máš možnost jít do práce, klidně jdi, však to zmáknete ![]()
Děkuji za vaše příspěvky pěkně se to čte a dává to sílu že všechno jde když se chce.
Tak babičky mám obě ještě stále pracující, tak tam snimi nejde moc počítat. Taky se bojím jak to budeme zvládat jsem hrozná cíťa a jen o tom mluvím je mi malýho líto, ale jak říkáš peníze nerstou na stromech a pokud chci aby se děti alespon trošku dobře tak do té práce prostě musím.