Rodičovská a práce, dá se to zvládnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.14 21:13

Práce

Tak babičky mám obě ještě stále pracující, tak tam snimi nejde moc počítat. Taky se bojím jak to budeme zvládat jsem hrozná cíťa a jen o tom mluvím je mi malýho líto, ale jak říkáš peníze nerstou na stromech a pokud chci aby se děti alespon trošku dobře tak do té práce prostě musím.

• Citovat
  • Upravit
6759
13.5.14 21:17

Chodila jsem do práce od dceřiných 5 měsíců, ale jen dvakrát týdně na tři hodiny. Hlídaly babičky, každá jeden den. Obě jsme to zvládaly v pohodě.
Ale na 6 hodin denně, každý den, to si moc neumím představit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
13.5.14 21:21

Když jsem šla do práce první týden, stýskalo se mi…ale ruku na srdce, v práci asi nemáš moc čas se zabývat myšlenkama na to, jak hrozně se ti stýská, a než se naděješ, je tu konec šichty a ty malýho vyzvedáváš:)Když se do toho nebudeš moc pokládat, je to úplně v pohodě.:)A jak říkám, moje malá rozhodně nijak netrpí - teď jí je rok a půl. Jasně, že každé dítě je jiné, ale myslím si, že většina dětí je tak adaptabilní, že to rozhodně nijak zle neponesou.
Mně hlídá moje babička - mamka taky ještě chodí do práce, a manželovo máma, manžel je o 13 let starší a jeho mamka je už nějakou dobu v invalidním důchodu kvůli nějakým problémům s klouby - kuchařka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 21:29

Práce

Maš asi pravdu, nesmím si to asi tak brát. Mé povolání je učitelka v mš, a je fakt že ten čas tam hodně letía než se naděju tak frčím domů. Možná bych byla ještě více klidnější, že by je také hlídala babička ale u nás to nejde. Náš malý je fakt mamináč i když hlídá táta tak malý mu dokáe hodinu řvát než ho uklidní, ale jak to bylo dřív byly taky jesle a ty děti to musely zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
312
13.5.14 21:43

To víš, že jo:)Jasně, že s babičkou bys byla klidnější, ale třeba právě to, že nebude hlídat někdo z rodiny, bude pro malýho lepší, protože nebude mít pocit, že má komu dělat srdcervoucí plačící scény…Uvidíš…vždyť můžeš kdykoli přestat:)Já si nedovedu představit, jak bychom finančně vycházeli, kdybych do tý práce nechodila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
13.5.14 22:17

Ahoj, tady v Anglii je materska jen 9 mesicu, takze od ty doby jsem ns zkraceny uvazek a mala he s tatou, je to trosku unavujici, delam si do toho jeste skolu, ale neprijde mi to nemozny. Musis vedet sama, jestli mas energii :) O prcky bych se nebala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 12:42

Práce

Tak zvládnout se to určitě dá, tak jak píšeš jinde v zemích to funguje docela jinak.Jen u nás jde bít na Rd do čtyř let. A tak akční docela jsem, nejsem právě ta maminka co si tu mateřskou užívá a chodí jen kolem dětí. Baví mě i jiné věci a stíhám. Jen nechci být ta krkavčí matka co si děti pořídí a pak je odloží jak je to u nás jěště docela bráno. Ale jsem přece jen člověk a pro rodinu chci abychom se měli dobře.

• Citovat
  • Upravit
25123
14.5.14 13:41

Upřímně vždycky to hůř nee maminka než ty děti :) ty si zvyknou velmi rychle. takže pokud máš možnost jít do práce, klidně jdi, však to zmáknete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 21:09

Práce

Děkuji za vaše příspěvky pěkně se to čte a dává to sílu že všechno jde když se chce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex