Rodičovský příspěvek - tatínek cizinec EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LouLou
27.6.12 21:27

@Teena21 tak to drzim palce…at ho nakonec dostanes ;)

• Citovat
  • Upravit
2564
27.6.12 21:30

@LouLou no jasně, vědí to… ale nevědí, jestli nárok mám nebo ne… už jsme jim dokládali kyperský rodný list, český rodný list, potvrzení z práce od chlapa, od kdy tu pracuje, pak jsme sepisovali čestný prohlášení, že tu nepobíráme žádný dávky, do toho si vyřizují mezi sebou česká a kyperská sociálka 2 evropský formuláře - E411 a to druhý číslo nevím… uvidíme, čekáme :) ale fakt mě to vytáčí - máme tu „známý“ z Čech, kteří jsou na sociálce pečení vaření (asi víte o jaký menšině mluvím), a ti mně poučovali, že přídavky určitě dostanu, že oni taky dostávají (jedna jejich dcera je na Kypru a další ve Francii)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
27.6.12 21:41

@pajasz aha…jasny.„Znami“ z Cech jsou tady uz taky…super..pisu totiz taky z Kypru, a kolem plno tech rumunskejch..cesky jsem jeste nepotkala :roll:

• Citovat
  • Upravit
2564
27.6.12 21:43

@LouLou ty jsi taky na Kypru? a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
27.6.12 21:44

Larnaka

• Citovat
  • Upravit
2564
27.6.12 21:49

já Limassol :) pokud se ti chce řešit rodičovství Čechoslováků na Kypru a máš FB, tak můžeš do téhle skupiny, jestli tam teda už nejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
27.6.12 21:51

Diky, znam, ale nejsem tam. jsem v ty druhy :Ceskoslovensko na Kypru. Nekdy zajimavy veci, jindy jen kroutim ocima..ale to ostatne tady taky4985
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2564
27.6.12 21:52

A pak je ještě slováci na cypre - tam je to ještě větší švanda, jak si tam nadávají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
27.6.12 21:54

No Slovaku je tady plno, daleko vic nez Cechu, zejo…podivam se na nadavani, tu neznam :D

• Citovat
  • Upravit
LouLou
27.6.12 22:00

Ovsem na zaklade ceho maji pridavky ty „znami“, to by me zajimalo. Ja vim jen to, ze tu penize, ktery uz teda stoji za to (tj. vic nez tech usmolenejch 400 E rocne)dostanou rodiny s vyssim poctem deti, zacina se na snad na 4. A jeste to neni hned, kdyz si sem ty deti pritahnou, tedy aspon doufam, myslim ze to ma podminku tu nejdriv nejakou dobu zit a snad i pracovat-nejsem si jista…

• Citovat
  • Upravit
2564
27.6.12 22:05

Já jsem se o tom s nima nemohla bavit, jsem hroznej rasista, jen jsem trochu zvýšila hlas, že se ty přídavky fakt snažím… házeli na mě totiž takový pohledy, že jsem totálně neschopná…jinak mají jen 1 dítě každá (zatím). holky Slovenky to mají úplně v pohodě a přídavky z SK dostávají, fakt nechápu, proč u nás dělají takový fóry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
27.6.12 22:08

O tom jak to maji ze SK tedy nic nevim…asi jsme v tomhle neschopny,,,vyse jsem popsala jak jsem to mela s prvnim, ted cekam druhy dite a rodit uz tady a na veskery pridavky kaslu…nedostanu nic tady ani v CR. Tvoje se narodilo kde??
kouknu na tu skupinu, prece jen jsem zvedava

• Citovat
  • Upravit
385
27.6.12 22:09

Pajasz: dostavaji jo? i kdyz se prevazne zdrzuji na kypru a tatinek je kypr obcan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.6.12 22:15

No to je gulas! me by jen jeste zajimalo, jaky davky se vlastne mysli, jestli berou jakoze vse dohromady, nebo rozlisuji davku rodicovskou a treba pridavek na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
27.6.12 22:22

@LouLou jj, mrkni tam, třeba teď se tam řeší, jestli škodí ultrazvuk dítěti nebo jaká je kde akce na plíny (orfanides 30% a carrefour 40% od zítra :lol:, kdybys náhodou nevěděla )
já jsem rodila v Limassolu v Neo Nosokomio. na kontroly jsem chodila do Achillion (soukr. klinika), ale rodit se mi tam nechtělo, jelikož by to byl jasnej císař (vykešujou víc peněz a rodička se tolik nenatrápí a kdyby byl jakýkoliv problém, tak stejně vezou do státní nemocnice)…
a jinak určitě máš nárok na přídavek na dítě (400 EUR ročně), pokud budeš tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat