Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Destiny4974 @Girls96 jj to je to tím že se nalívají.
Po mě chtěli jen jednou abych Šimonka vzbudila, byl to druhý den po porodu a on spal už víc jak 3 hodiny, no nikdo ho nevzbudil. Probudil se až po 5 - ti hodinách. Ani sestry neuspěly. ![]()
@Destiny4974 no padal do nich. Všem chutnal. Klukům ještě zůstal na zítra. ![]()
@Kejdík To se nedivím, vypadá moc dobře.
Nechceš poslat kousek? ![]()
Jo malý toho vypije dost, ale aspoň vím, že mu chutná. Myslím, že má i v tomto vedru žízeň.
Dneska přes den skoro nespal. Až teď hodinku zatím. ![]()
Ty máš dětičky pěkně u sebe s narozeninama viď. To máš pak pečící období. ![]()
@Destiny4974 ![]()
Nene nejsou u sebe. Starší je lednový, ale 9 dní po něm mamka a manžel. Mladší tedy dnes, k tomu přibude malá a starší má 21.9. svátek
Ti malí zase mají/budou mít svátek v prosinci
Mě to nevadí, já peču ráda.
To dělal starší, čumákoval celé hodiny, zaručeně usnul v kočárku, ale doma se asi bál, že mu něco uteče ![]()
Já právě děti vážila, pro svůj klid a vyplatilo se mi, že jsem si to i psala, když jsem byla s mladším v nemocnici. Měl cca 7 měsíců a laryngitidu. Byl tam medik a potřeboval spousty údajů o dítěti, byl nadšený, když si to vše mohl opsat ![]()
@Kejdík Promiň. Já si to spletla s malou.
Říkala jsem si, že si něco asi namlouvám. ![]()
To máte pěkný.
No, takže budu jezdit o sto šest.
Jasný. Já zapomněla si váhu půjčit, uklidnilo mě, že krásně přibral. ![]()
No to se nedivím. Takže jsi udělala radost.
Stejně je to vše děsný papírování, viď? Kamkoli člověk jde, tam chtějí tisíc údajů, podepsat milion papíru. Jen před porodem je to úděsný. ![]()
Já taky ráda peču. Radši než vařím. Ale nevadí mi ani jedno, když na to dojde. ![]()
@Destiny4974 to je v pohodě, dorty se u nás dělají i na svátek ![]()
Nedá se nic dělat s těmi papíry, musí si krýt záda. Ve školství je to stejné, papírů co jsme museli podepsat a vyplnit s nástupem do školky byla také hory ![]()
@Kejdík To je parádní. Těším se na pečení pro malého. ![]()
No to je mi jasný. Však mi ve škole taky. Samé BOZP nebo jak to bylo.
Jak pokračuje práce? Líbilo se, co jsi posílala? ![]()
@Destiny4974 ještě neodepsala. Jak jsou prázdniny, tak asi je někde s dětma. Dál jsem zatím nepokročila. Nějak se nemůžu prokousat teorií, co potřebuju načíst
Holky jak je to s kakanim? V nemocnici mi mala za 4 dny kakala pouze 2× a od vcerejska do dneska (doted zatim), mi kakala uz snad 5× a ma takovou az cernou spise ridsi stolici, je to normalni, ze kaka tak moc a takovou stolici? Vetsinou mi kaka v podstatne hned po papani, ale obcas „bubla“ I v tu dobu mezi papanim…
dneska jdeme poprve k dr, takze se na to zeptam I ji samozrejme. Napadlo me jestli treba nema prujem, jestli nejim neco spatne nebo tak
@Girls96 to může být ještě smolka, ta je tmavá. Jinak mě kluci kakali při/po každém kojení. Tak se tou četností zatím nezabývej ![]()
@Girls96 Mně většinou při každém kojení nebo po něm, tak klid.
To může být ještě smolka. Neděs se. ![]()
@Destiny4974 ultrazvuk mi prave uz zadny nedelalo, jenom v tom 30tt
. Jestli budeme mit jeste jedno miminko nekdy, tak uz se k tomu posatvim uplne jinak a budu ho asi vyzadovat. Ted jsem byla uplne nezkusena, takze jsem netusila co a jak, tak priste to snad bude lepsi
.
Malicky jako ze mu byly teprve 4dny, jinak to byl chlapak
. Porodni vahu mel 3750g, takze na to ze se narodil o 2 tydny driv, krasa
. Po operaci jsme odchazeli s 3400g a ted uz mame skoro 4700g, chutna mu
.
To verim ze to byl sok
, schovalal se prcousek ![]()
@Krtiinka To jo, člověk při prvním těhu leccos neví, takže teď jsme zkušenější. I když je teda nechápu… Že ani před porodem. ![]()
No tak to byl pořádný chlap! Vidíš jak krásně rostete. My jsme taky už nabrali. Nějakých 550g za 12 dní. Tak snad to jen poroste. ![]()
To je dobře, že mu chutná. Malý se mi kolikrát nahltá a přepíjí, lump. A jak se miláček jmenuje? Promiň, jestli jsi to psala. Mám vygumováno.
Jinak se cítíš lépe? Po té sekci.
No bylo to nádherný překvapení.
Jsem neskutečně ráda za něj. ![]()
Tak jsme u dr dostaly pochoval, ze nam kraaaasne papa laska, porodni mela 3380g, domu jsme sly s 3270g a ted za dva dny doma mame 3510g, jsme zdravi, mame malinko zvysenou zloutenku tak nas radsi budou hlidat, ale jinak z nas byli nadseni… Akorat teda mi rikali, ze se mam naucit kojit bez kloboucku, ze pry to je lepsi, tak mam hruzu jak to bude probiha… No nase Beátka jim to tam hned pokrtila - sestrickam to pocurala a u papa doktora to pozvracela ![]()
@Girls96 No to je paráda.
Třeba se to naučíš. A když ne tak co. Přibírá a papá i teď s kloboučkem. ![]()
Jo to náš malý taky.
Oni mají nějaký radar. Ještě pokadit by to chtělo. ![]()
Páťa vždycky když ho rozbalím z plenek, tak se hned počůrá.
Co prdíky? Netrápí? Dáváš nějaký kapičky?
@Kejdík Prosím tě, jak poznám moučnivku a co na ní dávat?
Promiň, že se zase ptám. ![]()
Jak se jinak máš? Doma dobrý? Starší je ve školce viď. Tak jsi s mladším doma?
Počasí nic moc na procházky… ![]()
@Destiny4974 Taky ma pocit ze toho maly sni strasne moc kolikrat da i 130ml UM po 3hodinach, ale nemam to srdce mu to brat
. Šimonek se jmenuje ![]()
Ted uz je to docela v pohode, obcas me zaboli bricho, ale jinak uz dobry, jizva se pekne hoji
. Kvuli malymu jsem se musela snazit, takze z nemocnice jsem odchazela 3.den po sekci, coz jeste nebylo uplne idealni, ale hned ten dalsi den ho operovali, takze jsem chtela za nim
.
Jinak jak pises o te moucnivce, tak mi ji meli. Je to takova bila krupicka v pusince, maly ji mel docela dost, na jazyku, na rtech ze vnitr i na patre a skranickach zevnitr
. Doktor nam na to napsal takovou tu fialovou vodicku, gencianka se to tusim jmenuje a nystatin gel, tak jsme potirali pusinku
.