Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Girls96 no vidíš, jak krásně slečna roste ![]()
@Destiny4974 s moučnivkou zkušenosti nemám, ta se nám vyhnula.
Starší byl ve školce, po obědě jeli s tatínkem do herničky, protože tady leje. Před chvilkou se vrátili. Malej spí a velkej si hraje s legem, Jinak se mám dobře, zatím se nic neděje, i když v noci to zase vypadalo, že by mohlo.
@Krtiinka šikulka, krásně roste.
Taky máme Šimonka, je to krásný jméno ![]()
@Girls96 no vidíš, jak krásně slečna roste ![]()
@Destiny4974 s moučnivkou zkušenosti nemám, ta se nám vyhnula.
Starší byl ve školce, po obědě jeli s tatínkem do herničky, protože tady leje. Před chvilkou se vrátili. Malej spí a velkej si hraje s legem, Jinak se mám dobře, zatím se nic neděje, i když v noci to zase vypadalo, že by mohlo.
@Krtiinka šikulka, krásně roste.
Taky máme Šimonka, je to krásný jméno ![]()
@Kejdík taky se mi moc líbí
, sestricka v nemocnici rikala, ze je to ted posledni dobou pry samej Šimonek, tak asi nejsme samy ![]()
Holky co uz mate mimca kolik jste nechali v porodnici kilo?
Ja mela celkem 20kg nahore, domu jsem prisla o 13kg lehci pak zhodila jeste 2 a ted uz mi to tak 14 dni stoji, ale prikladam to tomu ze nekojim a nemuzu jeste ani cvicit, a pohyb s kocarkem asi nestaci
. Ale asi bych toho chtela moc aby to uz bylo pryc mesic po porodu
.
@Krtiinka dej tomu čas, už si to nepamatuju o kolik jsem přišla lehčí z porodnice. Už Ti toho moc nezůstalo. Za chvilku už budeš moc trošku cvičit a půjde to samo.
![]()
Jj je to teď celkem oblíbené jméno, ale to jsme neřešili. Starší je Matouš a Šimon se vysloveně nabízel pro druhého
Nejvíc mu teď říkáme Šimi nebo Šimík ![]()
@Kejdík jasny, nemuzu pocitat ze to bude hned
, ani me to zatim nejak extra netrapi
.
Jee tak to je krasna kombinace jmen, to se k sobe vazne vylozene hodi
. Ja jsem si prave nedokazala moc predstavit, jak mu budeme rikat jinak nez Šimone nebo Šimonku, protoze Šíma se mi moc nelibi teda
, mam to spojene s jednim jedincem, ktereho zrovna nemusim
. No a ted jak uz je na svete, tak me toho napada spousta, jak pises Šimi, Šimík, pak Šimulka, Šimoušek.. ![]()
@Krtiinka děkuju ![]()
Dloho jsme mu říkala jen Šimonku, ale manžel se synem více méně od začátku Šimi a po čase Šimík. Určitě by se dalo vymyslet i další oslovení.
Mám ráda, když se u jmen nabízí více možností. ![]()
No já jsem zvědavá na sebe, jak rychle to půjde tentokrát. Mám už taky 20 kilo nahoře. Hodně z toho bude voda. U kluků jsem měla 15 a 17, ale už vůbec nevím jak dlouho mi trvalo se těch kil zbavit.
@Kejdík pritel taky vymysli porad nejaky novy osloveni, kolikrat to neni ani pekny, tak ho musim brzdit ![]()
Taky jsem mela asi hodne zadrzene vody, uplne se mi ulevilo jak jsem cela splaskla. Tady ten zbytek uz bude pravdepodobne vypapkanej
. Nahore mam sice uz „jen“ 5kg, ale jsem takova jakoby strasne roztekla
, nic neni poradne pevny, a asi to mam vsechno v zadku a stehnech, protoze nektery veci porad nenatahnu pres zadek
.
Navic jak ty kila sly dolu, tak se mi udelali nejaky strie ze predu na stehnech, coz nechapu, v tehotenstvi jenom par na bocich a ted kdyz uz nepribiram, tak toto ![]()
@Krtiinka neboj, to se srovná, jak ta kůže byla napnutá tak dlouho, tak potřebuje trochu času, aby se vrátila do normálu. Se striema moc neporadím, mě se nadělali přechodně jen na prsou, když jsem přestala kojit, ale časem se zase ztratily.
@Krtiinka No máme taky pořádný chlapy na jednu stranu.
Krásný. Taky se mi to jméno moc líbí. Já ještě zvažovala Daniela.
Patrička vybrali prarodiče. ![]()
To je jasný. Však ono vše chce čas. Jsem ráda, že jinak se cítíš dobře.
Ty jo, to brzy, ale chápu tě. Taky bych stůj co stůj chtěla být s malým. Tak jsi statečná. ![]()
Jo on má něco jen na jazýčku a nevím zda to nebylo chvíli, jak si ublinknul, tak se pak mrknu. Moc děkuji.
Snad to nebude všude.
Ale co, je to prý dost běžný. ![]()
Jinak já měla nahoře něco mezi 15-17kg a pořád mám 5-6kg navrch. ![]()
@Kejdík Zase tě to trápilo? Tady taky leje no. Tak je to takový dlouhý dneska. Šla bych se projít s kočárkem.
Ale snad to bude jen víkend. ![]()
Tak snad to nebude přímo moučnivka a jen jak si ublinknul. Kdyžtak s ním zajdu. ![]()
Jinak holky mně se udělaly strie na prsou, tam dost, jinak nikde. Možná na přední straně stehen nějaký malinký.
Ony zesvětlají snad. Teď jsou takový do fialová. ![]()
@Destiny4974 jj už to zase vypadalo. Byly o hodně silnější a pak už i po 3 minutách a zase to nakonec přešlo. Někdy si fakt už přijdu jako blázen. Kdybych to neměla už 2× za sebou. Bylo to jak u kluků, ale místo toho, aby to došlo k porodu to zase přešlo. No nic, jednou to zvládneme do zdárného konce ![]()
Může mít v pusince bílé kousky z ublinknutí. Kdy jdete do poradny?
Neboj strije zmizí. ![]()
@Kejdík Chjo ta ti dává. To je lumpík malý. Každopádně to do zdárného konce dotáhnete.
Já doufám, že brzy. Natrénováno máš víc než dost viď, s tím jak tě teď trápí po nocích.
Stejně je to zajímavý, že vždy v noci a přejde to.
Mě by to šíleně frustrovalo, jak se znám.
Na konci září. Myslím 27. až.
Strie mi nevadí. Prsa jsem celý těhu mazala a měla jsem jen pár malých. A teď najednou jich mám po prsou hodně.
Ale to je to nejmenší. Jen někdy nepříjemně pnou a svědí.
@Destiny4974 to jdete docela za dlouho. Ze začátku jsem s klukama chodila častěji. Někdy po týdnu, někdy po 14 ti dnech. Oni měli oba žloutenku, tak je chtěla doktorka raději vidět.
To mě trénuje, abych si užila konec posledního těhotenství, další děti už neplánujeme, 3 jsou tak akorát
Zase tolik mi to nevadí, ale vždycky už se těším, že jí uvidíme a zase nic.