Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Girls96 Přesně. Najdou si vždycky něco, do čeho si budou moci rýpnout.
Tak ať. ![]()
Tak to buď v klidu. Nemám komplet postýlku, nemám lékárničku, nemám kosmetiku, nemám odsávačky a takový ty věci.
A mám necelých 7 týdnů do porodu, když budu brát porod v termínu. ![]()
@Destiny4974
Ja nemam komplet postylku, lekarnicku, kosmetiku, vanicku, chuvicky, zavinovacku… No proste jeste toho chybi dost
i kdyz uvazuju, jestli tu zavinovacku vubec porizovat… Abych ji v tom horku „neuvarila“
@Girls96 A hele ještě chůvičky.
Díky.
No já jsem nad tím taky přemýšlela, že asi nějakou jo, ale bůhví, jak ji využiju. ![]()
@Destiny4974
Zase kdyz uz se nevyuzije jako zavinovacka, tak se treba da vyuzit jako deka… Takze to mozna uplne tak zbytecne nebude ![]()
@Girls96 Teď jsem se tu pobavila sama nad sebou. Uvažuju tady nad zavinovačkou a možná bych ji vážně zvládla využít pouze jako deku.
Protože nemám tušení, jak se používá. To bude novinek. Přijdu si jak pako.
Doufám, že člověk do toho nějak přijde sám.
![]()
@Destiny4974
Do toho to miminko zavines - zabalis a kdyz to reknu blbe, tak mu bude videt jen hlavicka a ono se bude ze zacatku citit bezpecneji a jako v brisku
… Znam spoustu maminek, kterym malicke plakalo, nevedely proc… Daly do zavinovacky a byl klid…
@Girls96 Jo to já vím.
Znám zavinovačky. Jen si nedokážu představit, že takový malý uzlíček budu chovat a zavinovat a tak. Ne, že bych miminko nikdy nedržela, ale než se do toho člověk dostane.
Bude to všechno taková novinka. ![]()
@Destiny4974
No z toho mam hruzu taky… Pritom ja miminka uplne zeru a kamkoli prijedu kde jsou deti tak jsem „chuva“… Ale tohle bude jine… Ale ja myslim, ze to prijde samo, az se narodi… Moje spoluzacka ta deti nikdy nemela v lasce, nikdy je nedrzela ani nic a rikala, ze kdyz se ji narodila mala, tak hned tak nejak vedela… Sice ji to treba troaku dyl trvalo, ale to bylo vse ![]()
@Girls96 No právě já taky. Vždycky jsem byla ta hodná teta.
Děti miluji. To máš asi pravdu, přijde to samo nějak, kdyžtak tomu pomůžeme.
Hrozně se těším. Naštěstí na nás nastoupí mateřský pudy a instinkty.
Tak by to mělo být v pohodě. ![]()
Ty brďo. Taky máte dneska takový vedro? Já jsem jen vyprala, za hoďku suchý a víc nic dělat nebudu, venku určo ne. Ani na jídlo nemám pomyšlení. ![]()
Holky, zavinovačku jsem vyřadila až nyní u 19m syna. Spal nejdříve zabalený, pak vybalený, pak to měl už jen jako deku v postýlce.
Chůvičku nemáme, místo toho jsem byla na kurzu první pomoci novorozencům, to mi přišlo efektivnější.
Destiny, já nyní přežvýkávám oběd (rajskou, vepřový a těstoviny), prádlo se suší od večera a dítě spí. Mám v plánu plést deku pro mládě, chybí mi už jen pár řádků a hotovo…Na ven to dnes nevidím a večer chceme jít obhlédnout nové auto s manželem
![]()
@ASAndrea Ten kurz mám taky. Už ze školy. ![]()
Taky mám udělanou rajskou.
No, zatím jsem si nic moc nedala. Jen ovesnou kaši a ovoce.
Tak to je super. Nějakou pořídím. Nějaké typy máš?
Tak to máte pěkný plány.
Tak snad dobře vyberete. ![]()
@Destiny4974
Presne, vse to prijde samo… Ale je fakt, ze od tatove sestry dcera ma 3 miminko (zacatkem kvetna) a dostala nejaky ten syndrom, u kteryho vlastne to miminko jakoby nechces, mas k nemu uplne odpor…atd… Tak se ted leci nekde na psychiatrii… Tak snad to bude brzy dobre… Cetla jsem o tom, ze se to muze stat, i kdyz se na to miminko tesis, tak te ten porod muze „zmenit“
S tim horkem mi povidej, 29°C ve stinu, sileny dusno… Uplne hnus…
jelikož je syn listopadový, tak máme tyto, ty slabší stály kolem 300 Kč, ta silná kolem 700 Kč, tuším…
@Girls96 Jo nějaká ta poporodní psychóza?
Mamka ji měla chvíli u mě. Takovou slabší formu. Do měsíce se srovnala. Neublížila by mi a nic, ale neměla potřebu se o mě starat a tak… Přitom jsem byla třetí mimčo. ![]()
Věřím, že někdy to s člověkem dokáže zamávat. Naštěstí toho není moc, snad. ![]()
@ASAndrea Tak super. To mně teď budou stačit nějaké slabší, pak až bude chladnější počasí, tak dokoupím. ![]()
Vůbec netuším, jak v těch vedrech budu malý oblíkat. ![]()