Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:Že s ním trávím čas, I když ona nebyla doma, takže netravil čas se mnou a jí odsunul, ale prostě jsme šli spolu na nějakou akci. Pak se to opakovalo ještě několikrát v její přítomnosti, stačilo abychom si chvíli sami povídali, bylo vidět že ji to strašně vadí. Fakt jsem to nepochopila.
@Nefesh Jak zarlila?
Taky svou švagrovou nemusím. Je to přítelkyně manželova bratra. Ona mi takhle nikdy nic neudělala, ale není to má krevní skupina. Je jednoduchá, primitivní a opravdu si s ní nemám co říct. Snažím se zdvořilostní návštěvy zkrátit na minimum kdy se bavíme o neutrálních věcech. A dělám to jen kvůli našim dětem, jsou to přeci jen bratranci a sestřenice.
Nejlíp mi na to pomůže dát si předtím panáka ![]()
@Anonymní píše:
@kemeny13 Ideální. U nás tohle nejde. Manžel ji má rád, nic si neudělali. Já nevím, proč mi nesedí. Prostě mi neco, dost věcí vadi. A jsem o to víc zmatená, protože presne nevím, co mě tak šíleně vytáčí nejvíc. Nechci s ní mluvit, být, pretvarovat se. Chci mít od ní pokoj.
Trochu divný, že ani nevíš co ti na ní vadí. Takze konkrétně ti nic spatneho nedělá? Nesedí ti jako člověk, není tvoje krevní skupina, což ale neznamená, že s ní nemůžeš vyjít vramci rodinných setkání. Vzdyt běžné se v životě člověk setká s tolika lidma který mu nesedí. Mě třeba úplně do noty nepadla jedna kolegyně v praci, což ale neznamená, že s ní nedokazu vycházet. Musím, když ji vidím deně 8h.
Švagrovou nemám, ale mám bratrance, se kterým jsem omezila styky na minimum.
Jeho manželka je žárlivá(ne na mě), ale na jeho dceru z prvního manželství, se kterou, aby měl doma klid, omezil styky na minimum.
Já ty její poznámky vůči ní nedávám, navíc ona nemá zájem ani popřát k narozeninám, na Vánoce…
Její věc, ale je mi to líto.
@Anonymní píše:
Je to úplně na sílu. Ona a já. Moje svagrova. Nemáme si co říct, jsme tak jiný! Nemame se rády. V rámci společenských konvencí spolu ovsem musíme vycházet, ale nikdy nevím, co čekat. Strašně mě její chování mate. Když nemusím, raději se jí vyhýbám. Ale to jde velmi omezene. Manžel by byl zklamaný, nechápal by. Vy, které nemáte svagrovou taky rady, jak to zvládáte? Jak komunikujete? Jak se event. setkání vyhybate? Jakékoli praktické rady, jak to ustát… vždycky, když se přiblíží (navsteva), okamžitě ztrácím náladu a je mi mizerne. Nedokážu vysvětlit proč.
Jestli to dobře chápu, tak nemáš ráda ty jí, a ona o tom nemá ani tušení že? Co ti na ní tak vadí? ![]()
Nemusíš se s ní stýkat, ani se přetvařovat. Na druhou stranu pokud ti nic neudělala a ty děláš zbytečné dusno, měla by ses uklidnit a naučit se chovat slušně. To je základ sociální inteligence.
Tak pokud ti nic spatneho neudelala, tak chyba nebude v ni a netrestala bych tim manzela. Ani nevis, co ti vlastne vadi. Vzdyt snad spolu nebyvate samy, abyste si musely hrat na nejake kamaradky u kaficka. Normalne bych se rodinnych seslosti dal ucastnila, jen nevyhledavala kontakt s ni. Muzes se bavit s kymkoliv jinym. Moc to hrotis…
@Anonymní píše:
Je to úplně na sílu. Ona a já. Moje svagrova. Nemáme si co říct, jsme tak jiný! Nemame se rády. V rámci společenských konvencí spolu ovsem musíme vycházet, ale nikdy nevím, co čekat. Strašně mě její chování mate. Když nemusím, raději se jí vyhýbám. Ale to jde velmi omezene. Manžel by byl zklamaný, nechápal by. Vy, které nemáte svagrovou taky rady, jak to zvládáte? Jak komunikujete? Jak se event. setkání vyhybate? Jakékoli praktické rady, jak to ustát… vždycky, když se přiblíží (navsteva), okamžitě ztrácím náladu a je mi mizerne. Nedokážu vysvětlit proč.
Priznej napřed sama sobě, čím tě štve a pak to řeš. Tipuju, že je mladší, hezčí, hubenejsi, úspěšnější, má prachace, všechno se jí vede… Něco z toho a nebo i více a tebe štve i to, že vůbec existuje. Buď k sobě upřímná. Ty na to přijdeš.
@Anonymní píše:Že ona ti nastavuje zrcadlo? Jedno z mých dětí mě někdy dost vytáčí. A víš proč? Protože je celé já. Nejvíc mi na druhých vadí moje špatné vlastnosti.
@kemeny13 Ideální. U nás tohle nejde. Manžel ji má rád, nic si neudělali. Já nevím, proč mi nesedí. Prostě mi neco, dost věcí vadi. A jsem o to víc zmatená, protože presne nevím, co mě tak šíleně vytáčí nejvíc. Nechci s ní mluvit, být, pretvarovat se. Chci mít od ní pokoj.
Ja mam na moji svagrovou uplnou alergii.
Nema me rada od prvniho dne, ukradla jsem ji pry bratra. Bohuzel oni jsou jak siamsky dvojcata, protoze tchyne mu od malicka vstepovala, jak se o ni musi starat. Tak mi ted po 18 letech manzelstvi prijde obcas, ze ja jsem sestra a ona manzelka. Svagrova je sama, je lesba, ale neprizna to. Uz to mam tak daleko, ze sotva ze sebe vypravom ahoj.
Chodi k nam kazdy sen, kdyz jsem ja v praci.
Vanoce musim pretrpet, protoze je u nas. Ale asi jsem si uz zvykla a uz vim, jak zminimalizovat kontakt s ni. Ale bohuzel jak s manzelem travi hodne casu, manzel chyta od ni ty jeji manyry. Tak to je nekdy tezky.
Vadí mi asi, že ví vždycky všechno nejlip, ale neřekne přímo, co si mysli, spíš popichuje, přitom zadna bedna to není, spis naopak. Vycházíme slušně, ale jen naoko, vím, že mě nemá ráda stejně jako já ji, taky něco ve smyslu, že jsem ji ukradla brasku. Zakl.
Ženy je hrozné, jak si lidi komplikují zbytečně život. To jsem z Marsu, když se všemi švagry a švagrovými vycházím dobře?
@Nefesh píše: Že s ním trávím čas, I když ona nebyla doma, takže netravil čas se mnou a jí odsunul, ale prostě jsme šli spolu na nějakou akci. Pak se to opakovalo ještě několikrát v její přítomnosti, stačilo abychom si chvíli sami povídali, bylo vidět že ji to strašně vadí. Fakt jsem to nepochopila.
No z mé zkušenosti… Bývalý měl také sestru, starší. A ano, zarlila jsem na ni. A proč? Protože když jsem neco chtěla já, třeba někam jít, byl s tím problém. Když to samé chtěla sestřička, málem si vyvrtnul kotníky, aby jí to splnil. Když jsme někam šli všichni tři, těšila jsem se. No, vždy to dopadlo tak, že šli oni dva spolu a já 3 metry za nimi poskakovala, kolikrat i celou procházku, protože na mě prostě zapomněli
mě kolikrát ani neodepsal, sestře psal miláčku a zlatíčko… Jinak byla jeho ségra super, to nemůžu říct. Ale vztah značně divný… Možná se zkus zamyslet, jestli se přítelkyně tvého bratra nemůže cítit podobně, jako kdysi já. Prostě třetí kolo u vozu.
@divine woman píše: Ženy je hrozné, jak si lidi komplikují zbytečně život. To jsem z Marsu, když se všemi švagry a švagrovými vycházím dobře?
Já mám jen jednu svagrovou, manželku svého bratra. A víš co? Taky s ní vycházím… Nevím, proč by ne. Ikdyby byla kdoví jaká. Jednou si ji můj bratr vybral za manželku, miluji se, svagrova se stará úžasně i o bratrovu dceru… A jakou má povahu je mi ukradene. Vždyť i mezi pokrevnimi příbuznými se může najít někdo, kdo ti povahově úplně nesedne…
@Barevné klubíčko píše:
No z mé zkušenosti… Bývalý měl také sestru, starší. A ano, zarlila jsem na ni. A proč? Protože když jsem neco chtěla já, třeba někam jít, byl s tím problém. Když to samé chtěla sestřička, málem si vyvrtnul kotníky, aby jí to splnil. Když jsme někam šli všichni tři, těšila jsem se. No, vždy to dopadlo tak, že šli oni dva spolu a já 3 metry za nimi poskakovala, kolikrat i celou procházku, protože na mě prostě zapomnělimě kolikrát ani neodepsal, sestře psal miláčku a zlatíčko… Jinak byla jeho ségra super, to nemůžu říct. Ale vztah značně divný… Možná se zkus zamyslet, jestli se přítelkyně tvého bratra nemůže cítit podobně, jako kdysi já. Prostě třetí kolo u vozu.
To co popisuješ by mě štvalo taky ale tohle není náš případ. Jsem mladší a je mezi námi velký věkový rozdíl. Vidali jsme se vždy sporadicky, psali si jednou za několik měsíců a pod. Nikdy jsme po něm nic nechtěla. Když jsme spolu někam šli bylo to v situaci, kdy byl sám, ženu měl na několik dní u rodičů a tak měl volno a neměl co dělat. Tak jsme se domluvili, že něco podnikneme, stalo se to ta těch téměř 20 lež asi tam 6×, víc ne. A i to pro ni bylo moc. A opravdu nebyla odsunuta na druhou kolej.