Rodina za vsim vidi katastrofy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
16.10.21 12:27
@Parninas píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tvl tak lepší hlod jsem tu ještě dnes nečetla.Natruc sportují a žijí aktivně. U televize na gauči by se jim nic stát nemohlo, proč to pořád nemůžou pochopit? :cert:

Nejde o to, že žijí aktivně, ale jakým způsobem o tom mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
16.10.21 12:29
@Sany80s píše:
Nejde o to, že žijí aktivně, ale jakým způsobem o tom mluví.

Mě přijde zakladatelka naprosto normální a dle reakcí nejsem sama. Asi si tam do toho něco projektuješ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.21 12:31
@Parninas píše:
A měli to tak rodiče zakladatelko vždy? Já to ve svém okolí vidím, že to hodně přichází s věkem. Poslední dobou nepoznávám své rodiče a s prarodiči je to snad ještě horší. Ta vyděšenost ze světa. Skoro jako by mi mělo každým okamžikem nalítnout do bytu ozbrojené komando. Když na tyhle alarm témata přijde řeč, tak okamžitě měním téma a pokud ho měnit nechtějí, tak se prostě otočím a nereaguju. :nevim: Šetřím si duševní zdraví.

V nejake podobe asi vzdycky, co ja pamatuju, s vekem se to horší do extrémních rozmeru..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.21 12:44

To mas jeste dobry. Moje tchyne vidi nebezpeci uplne vsude i doma a bombarduje me, co se dcera narodila. Nemam dceru kojit, protoze pri kojeni usnu, dceru zavalim a udusim. Kdyz jsem s ni doma sama, nemam chodit po schodech ani se sprchovat. Kdyz jsme doma oba, mame se domluvit, kdo ma prave dceru na starost, aby se nestalo, ze oba odejdeme. Kdyz ji poslu video, hned mi vypise vsechna mozna nebezpeci. Treba si vsimne, ze je na stole prupiska a dcera by si ji mohla strcit do nosu. Porad nas ohmatava, protoze jsme malo obleceni.

• Citovat
  • Upravit
Pimperelle
16.10.21 12:48

Přesně to samé dělá moje matka, ovšem v naprosto zesílené verzi. Včera jsem vezla sedmiletou dceru na oslavu narozenin jejího nejlepšího kamaráda do herny 10 km cesty autem. Ona doma zhroucená, že určitě potkáme zfetovaného řidiče, který nás zabije. A takhle je to úplně se vším. Jako dítě jsem nesměla nic, do školy a zpět (nejlépe s dozorem), na kroužek a zpět, všechno ostatní je nebezpečné, něco se mi stane, proto je lepší nedělat nic. Takhle se to vyhrotilo po smrti mého bratra (mně bylo tenkrát 5 let), ona se svým strachem dokáže uvést do stavu fyzického zhroucení jen proto, že se zdržím 5 minut (z naprosto oprávněného důvodu). Odbornou pomoc odmítá, protože ji podle svého názoru nepotřebuje. Neříci nefunguje, bydlíme v jednom domě. Zakladatele neporadím, ale naprosto s ní soucítím. A svým dětem dopřávám věku úměrnou míru svobody.

• Citovat
  • Upravit
13048
16.10.21 12:50
@Parninas píše:
Mě přijde zakladatelka naprosto normální a dle reakcí nejsem sama. Asi si tam do toho něco projektuješ.

Jako co?
Víš co, ono už to slovo smrtelně v souvisloti s pobytem doma mluví za vše.
Já třeba jedu taky radši na výlet než bych byla doma. Ale používat tak exrémní výraz? To spíš vypadá, že to prostředí jim svým způsobem deformuje náhled. Já se ani nedivím, ty výroky jsou trak směšné, až to hezké není. Žít v tom musí být o nervy a možná je i pochopitelné, že něco, kde jim má být dobře, vidí v souvislosti s výrazem smrtelná nuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
16.10.21 12:54
@Sany80s píše:
Nejde o to, že žijí aktivně, ale jakým způsobem o tom mluví.

A to mají vysílat kouřový signály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
16.10.21 12:55
@fera21 píše:
A to mají vysílat kouřový signály?

Tak pokud nebudou v tak extrémním výrazivu, jak to mají ústně, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
16.10.21 12:57
@Anonymní píše:
@kalie Opakovat, ze na blby kecy nejsem zvedava, muzu treba donekonecna. Ne, neprestanou s tim. Nikdy. Proc uvazovat o omezeni kontaktu? Treba proto, ze to dost otravuje zivot?

Tak to neopakuje. Odjed a až zavolají, kde jste, odjeli jsme na dovolenou, jsme v Chorvatsku. Anebo jsme u kamarádky. To je toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.10.21 13:11

Nejak nechapu, tak dopredu nerikam nic, pak nahlasim „jsme v Chorvatsku“ a polozim telefon :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.21 13:15
@Lucie_Sx píše:
Nejak nechapu, tak dopredu nerikam nic, pak nahlasim „jsme v Chorvatsku“ a polozim telefon :nevim:.

Deti jeste neudrzi zadne tajemství. A v soustave dumyslnych otazek, co budeme kdy delat, je to tezke i pro nas.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
16.10.21 13:21
@Anonymní píše:
Deti jeste neudrzi zadne tajemství. A v soustave dumyslnych otazek, co budeme kdy delat, je to tezke i pro nas.

A co by se stalo kdybyste řekli, že někam jedete a tím by info haslo? Soukromé očko na vás nepošlou a dělat problémy se strachováním se budou tak jak tak, tak ti to vyjde ve finále na stejno.

• Citovat
  • Upravit
23966
16.10.21 13:28
@Sany80s píše:
Ne myslím celkově až agresivní lpění na životním stylu.

a co by měla dělat? Sedět doma na zadku? Na tom co napsala nevidím nic extrémního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
16.10.21 13:43

A ty babičky někdy někde byly, že mají takový přehled, co se všechno může stát? Uklidňovat a uklidňovat a dát rázně najevo, že ti jejich řeči vadí, nic jiného ti nezbyde, pokud nechceš přerušit kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
16.10.21 13:54
@Anett.taa píše:
A ty babičky někdy někde byly, že mají takový přehled, co se všechno může stát? Uklidňovat a uklidňovat a dát rázně najevo, že ti jejich řeči vadí, nic jiného ti nezbyde, pokud nechceš přerušit kontakt.

Předpokládám, že babičky nevytahly nikdy paty a informace o světě mají z Novy nebo podobných zdrojů. Ještě líp když si začne hledat na internetu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová