Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišela1 Taky mi přijde, že tady už vůbec nejde o fotku, ale o celkový vztah zakladatelky a její mámy.
@Mišela1 píše:
No jak to čtu tak to celé nebude ani tak o focení jak o ne úplně dobrém vztahu s maminkou:-(.
Zrovna jsem to chtěla napsat…
Taky bych se na to vyprdla, sebrala bych dítě a manžela šli bychom se vyfotit sami ![]()
@Loll ono jet ke své matce 25km daleko a umýt si vlasy dlouhé pozadek a ještě k tomu být těhotná a pak jet 40km na focení-je také kumšt. Šatník plno oblečení těhu nemám, mám jen jedny těhu rifle a jedny těhu tepláky, bohužel to vyšlo tak že rifle v sobotu večer leželi u pračky.
@Mišela1 píše:
No jak to čtu tak to celé nebude ani tak o focení jak o ne úplně dobrém vztahu s maminkou:-(.
souhlas, taky se mi to zdá jako dost naschválů.
Pravda, když se na svatbě ségry mého bývalého přítele (byli jsme spolu tehdy 3apůl roku, měli domeček a plánovali budoucnost) fotila rodina a mě tam nechtěli, tak mi to taky bylo líto… teď si říkám dobře jim tak, mám SVOJÍ rodinu a jinou než ti, co mě nechtěli
Ale u těhle urážení se a naschválů většinou nejde o konkrétní problém, ale o celkový vztah. Ale těžko říct, jak to řešit, osobně přístup babičky/maminky nechápu ![]()
@M+M+S píše:
@Loll ono jet ke své matce 25km daleko a umýt si vlasy dlouhé pozadek a ještě k tomu být těhotná a pak jet 40km na focení-je také kumšt. Šatník plno oblečení těhu nemám, mám jen jedny těhu rifle a jedny těhu tepláky, bohužel to vyšlo tak že rifle v sobotu večer leželi u pračky.
Promiň, ale tohle už výmluvy jsou. Ty nemáš v místě bydliště nějakou kamarádku, u který by sis mohla vlasy umýt? Tady už prostě nejde o fotku ani o vlasy, ale o to, že ty jsi naštvaná, tvoje máma taky a prostě nejste v pohodě. Kdyby šlo o cokoliv jiného (pro tebe důležitého) věřím, že by sis ty vlasy prostě nějak vyřešila. Ale já do vašeho vztahu nevidím, jen to beru z pozice toho, kdo takové focení už organizoval a kdyby nebyla dostatečná tolerance na všech stranách, tak se neuskutečnilo. A znova píšu, že neumytá hlava je prostě prkotina - i kdyby sis měla vodu ohřát na sporáku a umýt si hlavu v hrnci.
@M+M+S píše:
jo, chápem, prostě to nešlo zařídit. Ale co s tím?
Stejně je to debilní nápad, souhlasím, dávat umírajícímu dědečkovi fotku celé rodiny, no nevím ![]()
Teď už s tím nic nenaděláš a jestli chceš slyšet, že to bylo naschvál a sviňárna, tak bylo, fakt. Taky bych se naprdla ![]()
A jinak kdo je na té rodinné fotce? Máma a ségra?
@Loll píše:
Takže chápu i to, že se tvoje máma naštvalo, hlavu sis mohla dojet umýt i k ní.
Souhlasím…
@Kačus82 taky jsem jim řekla, že bych to dědovi nedávala, přijde mi to trapné. Na fotce-ságra+přítel, brácha, matka-její sestra+její bratr. A od její sestry syn+přítelkyně a od máminýho bráchy jeho syn.
No tak ja osobne kdybych delala foto pro babicku, tak bych tam chlapi taky nechtela, jen dejme tomu dcery a vnoucata. Nevim, co by tam ten chlap mel jako delat. A za druhe to ze ti dala matka termin a ty ses nedostavila, za to si muzes sama. Sehnat celou rodinu v jeden den neni jednoduche.Jo a pokud ti to tak vadi tak se vyfot s rodinou a babicce dej svuj darek, ale hlavne at tam manzel neni do pul tela nahej, to jsou hrozne fotky ![]()
A jaký je vhodný dárek pro umírajícího dědečka? Mně ta fotka přijde asi tak nejvhodnější.
Já bych se třeba i obětovala a před profi focením si došla ke kadeřnici.
No já nevim, matka taky mohlla brát trochu ohledy na to, že je zakladatelka těhotná, pokládají dlažbu v koupelně nebo kde, to jistě věděla, přijde mi to od ní jako naschvál. A jako já jako těhule bych teda nestáhla o to se táhnout jinam, tam si umýt vlasy, foukat, pak jet zpátky pro muže a děcko jestli má a znolvu na focení a mezi tím pokládat dlažbu. Za ně to asi nikdo neudělá, že.
A navíc volat mi v sobotu večer, že ve 2 hodiny zítra ám někde být, tak to si měla zalůadatelka sednout na zadek? Matka nic nedomlouvala, neorganizovala, ona to nařídila, nezeptala se, zda se jim to hodí nebo nedala vědět dostatešně dopředu. Věřím, že kdyby to řekla týdej dopředu tak si to zaladatelka zařídí.
@Caty píše:
No já nevim, matka taky mohlla brát trochu ohledy na to, že je zakladatelka těhotná, pokládají dlažbu v koupelně nebo kde, to jistě věděla, přijde mi to od ní jako naschvál. A jako já jako těhule bych teda nestáhla o to se táhnout jinam, tam si umýt vlasy, foukat, pak jet zpátky pro muže a děcko jestli má a znolvu na focení a mezi tím pokládat dlažbu. Za ně to asi nikdo neudělá, že.
Pro zakladatelku je důležité aby stihla položit dlažbu, pro její matku zas bylo důležité vyfotit se pro dědečka.
Já bych to pro mamku udělala i kdyby se mi to zrovna nehodilo.
@Caty Na druhou stranu jako těhotná asi jediná nechodí do práce. Fakt si nemyslím, že zrovna kvůli tomu, že si těhotná nemůžu umýt vlasy, by si měl zbytek rodiny brát dovolenou z práce…
@Caty píše:
Tady to je ale vyloženě o vztazích. Ze zakladatelky vylezlo, že je nemají nijak růžové. V rodinách, kde normálně vychází, by se domluvili na jiném termínu i na umytí vlasů. Já mám s mamkou vztah dobrý, klidně bych si jela vlasy umýt k ní. Ale kdybych neměla, tak bych se jim na celé focení vykašlala vlasy nevlasy a taky bych hledala výmluvy… ![]()