Rodinná fotka bez nás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
21.12.12 09:19

My dávali dědečkovi k 80tinám fotku na plátně máých dětí ač jsme věděli, že tady dlouho nebude, měl 80tiny jaké si přál, z fotky byl uplně vedle. Já bych tu fotku klidně dala. Nechovala bych se k němu jakože už t má spočítané a aprostě umře, rozhodně bych mu to tak nedávala najevo, že už to za tu fotku ani nestojí. Naopak, foto celé rodiny je skvělý nápad. NAvíc co vís potěší umírajícího člověka než to, že má skvělou velkou rodinu, která drží pohromadě.

• Citovat
  • Upravit
2445
21.12.12 09:20
@Caty píše:
My dávali dědečkovi k 80tinám fotku na plátně máých dětí ač jsme věděli, že tady dlouho nebude, měl 80tiny jaké si přál, z fotky byl uplně vedle. Já bych tu fotku klidně dala. Nechovala bych se k němu jakože už t má spočítané a aprostě umře, rozhodně bych mu to tak nedávala najevo, že už to za tu fotku ani nestojí. Naopak, foto celé rodiny je skvělý nápad. NAvíc co vís potěší umírajícího člověka než to, že má skvělou velkou rodinu, která drží pohromadě.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
21.12.12 09:21

Je těhotná né nemocná panebože co to je? když je ženská těhotná tak je státem chráněné zvířátko? od večera do 2 do odpoledne je času moře na přípravu.. kdyby o to focení tak moc stála prostě si to zařídí…
Navíc o tom přeci s mámou mluvila tak věděla že teď někdy bude focení logicky muselo být co nejdřív aby se to před vánoci stihlo. Jako neříkám že by mě nemrzelo že se vyfotili beze mne ale tak měla šanci tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
21.12.12 09:21

Je to blby, ale vykašlala bych se na to. Když to nedokáže pochopit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.12.12 09:24

Holky, umýt vlasy jsem si mohla u kamarádky-jo, to beru. Ale co oblečení? Myslíte že když dám večer prát prádlo, tak že budu mít uschlé rifle do dopoledne? Jinak obkládáme jednu místnost a to je: Obyvák, kuchyň a chodba (na které se rozvětvuje vchod jiných místností jako je kuchyň, pokojíčky, ložnice…). Já bych se šla fotit-je mi to jedno, jen jsem své mámě řekla, že mi to připadne blbý dávat fotku když děda umírá). Nehledala jsem nějakou záminku abych se nemusela s rodinou fotit-to fakt ne. Prostě to vyšlo tak, že manžel mi obložil celou chodbu a my spaly těch 24 h v obyváku, pak se obložila kuchyň a pak obyvák. Musí se postupně-průchoznost po dlažbě je až po 24h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.12 09:25
@Caty píše:

My dáváme každý rok kalendáře. Jedna z manželových babiček je už třičtvrtě roku upoutaná na lůžko, musejí ji krmit a umývat, sama už nikam nedojde. Prakticky jí funguje jen srdce, to má silné, jinak je ležák a ani už nemluví. Přesto dostane kalendář se svými pravnoučaty. Nejspíš se na něj ani nepodívá, a i kdyby, nebude vědět, kdo tam je, ale přece bychom ji neodepsali 8o! Ještě tady je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
21.12.12 09:26

A proč by ses tam musela táhnout dvakrát? Přijedu ve dvanáct, umyju a vysuším vlasy a ve dvě jsem akorát připravená na focení.
A to ty rifle byly tak špinavé, že bys je nemohla od té pračky vzít, vyžehlit a jet v nich?
Tohle už mi přijde opravdu jako hledání důvodu, proč nevyhovět. Promiň.
Ale dávat někomu fotku soudržné rodiny, když vůbec očividně soudržní nejste, je vlastně k ničemu, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
21.12.12 09:27

@M+M+S nezlob se ale já jsem kolikrát na poslední chvíli večer prala co potřebuju na druhý den a pokud to nebylo suché vzala jsem žekličku a přežehlila to a tím se to dosušilo.. chtělo by se mi napsat co tam tedy máš dál?
Né nechci být zlá ani se hádat jen se mi to nezdá jako neřešitelný problém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
21.12.12 09:29

@M+M+S
Tak tohle už je vyloženě důvod. Mysela jsem, že vám voda neteče a že prát dát nemůžeš. Copak nemáš na ty dlouhé vlasy fén, že bys ty kalhoty vysušila? Už jsem to párkrát dělala, holt když nějakou věc hodně potřebuju, tak si způsob najdu.
Tak neházej tu vinu jen na mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.12.12 09:30

@evick2 státem chráněné zvířátko???-pokud bych byla, myslíš že mi manžel postavil zděné wc s topením na zahradu, abych mohla chodit těch 24h čůrat tam???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
21.12.12 09:34

To nevím co by ti manžel stavěl nebo ne.. to byla reakce na to že tu někdo psal že bys neměla přejíždět a kdesi cosi.. já jsem se v první těhu stěhovala, s miminkem jsme stavěli koupelnu a do toho se starala o babičku.. nevím na tom přejíždění nic špatného. Teď jsem zase těhu mám rok a půl starého dráčka a jsem stejně činná jako kdykoli jindy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.12.12 09:40

Holky, moje máma věděla, že máme od rána do večera naplánované pokládání dlažby celého víkendu. Já nechci se vymlouvat-jen nechci, abychom byly na betoně v době Vánoc. Prostě všichni věděli, že budeme od rána pokládat až do večera neděle. Máme malé pokojíčky, teď obědváme u stolečku na kterém si kreslí malá. Chtěla bych abychom se mohly aspoň všichni navečeřet na štědrý den u jednoho velkého stolu, kde člověk nebude klečet u jídla. Opravdu, výmluva v tom není. Prostě rychle se snažíme položit dlažbu, abychom na ni mohly dát stůl, sedačku, tv…a trochu normálně prožít vánoce. Všechny věci máme narvané ve 3 pokojíčkách (obývací stěna, židle, stůl, sedačka…) je tu nohnutelno. Prostě se snažíme co nejdřív udělat dlažbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
21.12.12 09:41

@M+M+S to chápu u nás v paneláku jak se rozdělá jedna místnost tak je bordel všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.12.12 09:44
@M+M+S píše:
@evick2 státem chráněné zvířátko???-pokud bych byla, myslíš že mi manžel postavil zděné wc s topením na zahradu, abych mohla chodit těch 24h čůrat tam???

Máš to určitě trochu složitější, ale taky souhlasím s tím, že tě matka něčím štve a nechceš jí vyhovět. Vždyť jsou to blbosti. Jsi těhotná, nenervuj se.
Tím, že jsi sem napsala, je vidět, že se kvůli tomu trápíš. Už se to prostě stalo. Byla to fotka pro rodinu, tak neřeš matky nápady a jestli se to hodí, když děda umírá a nebo ne. Kdyby tě chtěli vyfotit na poutač do pavilonu opic do ZOO - jo tak to by bylo na zvážení. Tam by teda mohli vyfotit mě :,(
Dokud matka nebude sama chtít, nezmění se. Je vidět, že tě štve i svým způsobem života. Peníze mění lidi a ona je má a podle toho se chová. Ale to je její boj. Přijmi ji takovou, jaká je. Nebojuj, pokud můžeš vyhovět - vyhov jí amysli si svý.

• Citovat
  • Upravit
3115
21.12.12 09:44
@M+M+S píše:
Holky, moje máma věděla, že máme od rána do večera naplánované pokládání dlažby celého víkendu. Já nechci se vymlouvat-jen nechci, abychom byly na betoně v době Vánoc. Prostě všichni věděli, že budeme od rána pokládat až do večera neděle. Máme malé pokojíčky, teď obědváme u stolečku na kterém si kreslí malá. Chtěla bych abychom se mohly aspoň všichni navečeřet na štědrý den u jednoho velkého stolu, kde člověk nebude klečet u jídla. Opravdu, výmluva v tom není. Prostě rychle se snažíme položit dlažbu, abychom na ni mohly dát stůl, sedačku, tv…a trochu normálně prožít vánoce. Všechny věci máme narvané ve 3 pokojíčkách (obývací stěna, židle, stůl, sedačka…) je tu nohnutelno. Prostě se snažíme co nejdřív udělat dlažbu.

Zakladatelko, já chápu že pokládáte a myslím, že to chápe i maminka. Spíš jde o tom, že Vánoce jsou za dveřmi a možná opravdu nebyl jiný termín, ptala si se na to? Opravdu myslíš, že maminka vybrala termín aby ti udělala naschvál? A kde zůstal ten dědeček? Možná kdyby jste obě víc myslely na něho než na sebe fotka by byla kompletní.
Prostě je potřeba začít řešit ty vztahy, dobré nejsou opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová