Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby vás tam chtěla, tak by se s váma domlouvala jinak. Prostě jste tam být neměli. Na to bych se vyto… A bez manžela? Co to je? Copak on do rodiny nepatří? Bych ji poslala někam. Pro babi a dědu bych si připravila hezkou fotku vaší rodiny, na to nepotřebujete žádného profifotografa, stačí slušný foťák a kamarád a ještě to stihnete vyvolat, dát třeba do rámečku…
Anebo si vymyslete nějaký jiný dárek za vás a nenechte se tlačit do ničeho.
Možná babi uděláte větší radost, když ji vytáhnete ven, k sobě na návštěvu nebo navštívíte s malou a donesete pár kousků cukroví atp., aby nebyla sama.
Nesouhlasím s příspěvky zde, že pokud máte malé dítě a obkládáte, tak v předvánočním shonu se máte splašit, všechno nechat být a běžet, kam matinka pískla… To ani náhodou.
A pokud se babi/děda zeptají, proč tam nejste, řekla bych to slušně, a jasně. Žádný velký servítky. Takto se nejedná. Když někoho chci na fotce, avízuju mu to dopředu, když mám někdo malý dítě, tak tím spíš bych se domlouvala, kdy se mu to hodí + rodiče menších dětí toho mají před Vánocema dost.
A pokud paní matka nemá jinej nápad nebo dárek a na poslední chvíli si něco vymyslela, její věc, nejste povinni se z toho to.
Já to vidím tak, že kdybys netrvala na tom, aby tam byl manžel (moc nechápu proč by nemohla být jen dcera, vnučky a pravnučka), tak by žádný problém nevznikl. Ani s obkládáním, ani s ničím. Neříkej, že s břichem pokládáš dlažbu… Vy byste se s malou vyfotily a manžel by měl klid ně pokládání ![]()
@Cmochy píše:
Já myslím, že zadostiučinění bude reakce babi a dědy když dostanou fotku bez vás…Pochyuju, že by to prošlo bez jejich povšimnutí… Určitě se zeptají jak je to možné… Byla bych připravená slušně reagovat a babi a dědovi přislíbit vaši jinou fotku, třeba přímo s nimi
Já jsem jediná z rodiny, kdo umí ovládat techniku a fotit tak, aby tam všichni měli hlavu atd. takže rodinné fotky dělám jenom já a na žádné nejsem a nikomu to nevadí, myslím, že jim to ani nepřijde
Pokud někdo chce dělat rodinné foto, tak si myslím, že by měl dát dostatečný časový prostor ostatním členům rodiny na to, aby si uzpůsobili program, což se nestalo.
Do foto hurá-akce bych se také nehrnula, kor, kdybych měla rozpracovanou dlažbu na 70m2 a chtěla to mít do vánoc hotové. Nechápu, jak zde některé pisatelky odsuzovaly to, že jsi si čas neuzpůsobila k hurá-focení. Chtěla bych takové hrdinky vidět, jak položí pracovní náčiní a utíkají od rozdělané zednické práce (zřejmě zedničinu nikdy neokusily na vlastní ruce
).
Takže měj dobrý pocit z toho, že máš vše hotové, a na jednání matky se vykašli. Znemožní se už tím, že dá rodinné foto, jako by dávala zlaté z nebe, a bude tam půlka rodiny. Babičce a dědovi to rozhodně divné bude, takže si asi o tom jejím foto činu pomyslí své a Tebe se na to určitě zeptají, takže jim řekni pravdu.
Netrap se tím, hlavní je, že u vás v domě jste všichni ready a máte položenou dlažbu.
![]()