Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@modravlocka píše:
@hanzy K Tvému druhému dotazu - ne, neexistuje. Alespoň ne nový.
Klidne ojety.. ale ne zas nejakou vykopavku starou. Me se libi treba Sharan tak max 10let stary.. no proste ten novejsi. Ale jako je to palka za nej.. tak jestli je jeste treba nejake spolehlive s dobrymi jizdnimi vlastnostmi, co se da poridit ne uplne 15let stary a treba kolem 250. Libi se mi i Alhambra, ale ta nova je asi jeste uplne moc nova, ojete se neprodavaji, nebo jsem namatkou nikde nenasla
Takze zbyva nevim, Sharan, Touran, Zafira, Galaxy.. jeste neco zajimaveho?
Pravda, poplatek za kontrolu ojetého před koupí v autoservisu jsme teď platili 580,–, a řekli opravdu na férovku, co s tím je a není. Je to standardní služba servisů a není to žádná hanba. Jen to dejte tam, kde dělají danou značku (znají nemoci jednotlivých typů a vědí, na co kouknout) To jsou zanedbatelné náklady a ušetří to spouuustu peněz v budoucnu.
A když by to byla ojetina, tak bacha na podezřele super stav. Takhle se nám (v mládí) podařilo koupit superkauf, než jsme zjistili, že auto muselo stát ve vodě až po stěrače tak dlouho, že se do vodní pumpy dostalo bláto. Takže vytopenec z povodní po celkové generálce. (odhalilo to až rozebrání vodní pumpy, což se normálně nedělá) Zbavili jsme se ho do bazaru, protože prodat to „živému člověku“ by mě hanba fackovala, ale tratili jsme i tak.
Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Citroën Xsara Picasso. Vřele doporučuji, vzadu mnoho místa na nohy. Jedná se o vyšší vozy, takže je krásný rozhled na silnici a super na/vystupování.
@Luka123 píše:
Jo, všechny MPV se samostatnýma sedačkama vzadu (=3 sedačky, ne 1+1 lavice) vyrobené po 2011
@hanzy píše:![]()
A nejake SUVky, co maj tri sedacky samostatne a trochu solidni kufr? To uz bych chtela asi moc, ze?
@Heivka píše:
@Šarlota4 Aha takže 10 let staré auto s neznámou historií, možná svařené ze dvou kusů je bezpečnější než fungl nové auto které vyjelo z fabriky není zrezlé…Kamarádka má manžela automechanika teď když jsem u ní byla tak měli na dvoře jedničkovou oktávku a Dacii Sandero, vzali to do sebe v cca 30 km čelně na spolujezdce a kupodivu u Dacie se měnila jenom kapota světlomet a nárazník a rovnal se podjezd kola, Octavia měla hnutý A sloupek a chladič v řiti (a to co je před chladičem taky). Jako kdyby ta oktávka byla nová tak dopadne líp, ale byla prorezlá a protože auta už nedrží nosný rám ale samonosná karoserie tak to bezpečnost vozu ovlivňuje neuvěřitelně moc.
Ale to je přeci o tom jak do sebe auta narazí. Já jsem jako náctiletá bourala se starou fábiií a Touaregem. Já odjela se zničenym nárazníkem a SUV neodjelo ( nejednalo se tedy o nic fatálního ). A jinak ano, věřim že 20 let staré Volvo je lepší než nová Dacia. Za 200K muže mít 5 let staré VW. Já chápu, že si Daciu někdo pořídí, ale bezpečnýho a komfortního na tom nevidím zhola nic.
@Šarlota4 opět musím souhlasit. Samozřejmě 30let staré auta vs. nová Dáčka to vyhraje asi Dáčka. Ale za 200 tis. seženete auto v dobrém stavu. Dačie je ok, jen po dobu záruky. Pak ji budete mít problém i slušně prodat. Jen pro info, ta naše sjela přes zataženou ručku z kopečka dolů (cca 5-7 metrů). Jela pomalu a narazila do suchého smrčku. Smrk na spadnutí se nehnul, ale u ní to byla totálka.
@hanullllka píše:
@Šarlota4 opět musím souhlasit. Samozřejmě 30let staré auta vs. nová Dáčka to vyhraje asi Dáčka. Ale za 200 tis. seženete auto v dobrém stavu. Dačie je ok, jen po dobu záruky. Pak ji budete mít problém i slušně prodat. Jen pro info, ta naše sjela přes zataženou ručku z kopečka dolů (cca 5-7 metrů). Jela pomalu a narazila do suchého smrčku. Smrk na spadnutí se nehnul, ale u ní to byla totálka.
@hanullllka píše:
@Hermina.p píše:
Rapida v automatu, ale to se asi nevlezete do 200.000
Delaji ho vubec v automatu?
vim, ze je to osekany. Zbytkovy dily, aby vyplnili diru mezi Fabkou a Octavkou.
@hanullllka píše:
ale zase nepřeháněj, na 5-7 metrech to nechytne takovou rychlost aby to byla totálka odnesly to max pasty…
PS: tvoje blbost, že nenecháváš zařazenou i rychlost, ve všech manuálech se píše že se tam má nechat zařazená rychlost pro případ selhání lanovodu ruční brzdy
Dacia dosti od výroby Loganu pokročila, takže Dokker nebo Duster už je v pohodě
@TopSecret píše:
Delaji ho vubec v automatu?vim, ze je to osekany. Zbytkovy dily, aby vyplnili diru mezi Fabkou a Octavkou.
jj momentálně s litrovým tří hrnkem
@hanzy píše:![]()
A nejake SUVky, co maj tri sedacky samostatne a trochu solidni kufr? To uz bych chtela asi moc, ze?
to těžko, to by musela být už opravdu vykopávka. My kupovali loni novou Q7 v 7 místní verzi a jen zálohu jsme platili vyšší než máte vy celý rozpočet
Radši slevit z nároků a pořídit auto, které bude v rozumném poměru cena/výkon ![]()
@zuracz1 píše:
jj momentálně s litrovým tří hrnkem
No fuj. Litrovej motor v docela velkym aute. Jdi s tim nekam
jak v sekacce. A nez nekam dojedes, tak budes zadejchanej a budes mit furt zizen
teda ono tomu to turbo snad trochu pomuze ![]()