Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebuju poradit ![]()
Stojíme před volbou nového auta (tedy nového ojetého auta, pravděpodobně) a nevíme si rady ![]()
Rádi bychom prostorné auto, aby se tam vešly děti, pes, kočár a spousta dalších krámů
Taky bychom rádi, aby údržba auta nestála majlant a spotřeba paliva nebyla vysoká.
Jo a cena max. 300 000,– a to fakt maximálně
Něco málo jsme našli, ale chybí mi osobní zkušenost někoho, kdo by auto měl.
A tak se ptám vás - s jakým autem jste spokojeni a doporučili byste nám ho?
Všem co budou přispívat, děkuji ![]()
Budete jezdit někam hodně daleko??
Já jsem si minulý týden koupila Citroena Xantii combi…Narvu do něj dvojčecí kočár, čtyři děti, psa a spoustu tašek a krámů okolo.
Cena 28 tisíc a náhradní díly za pakatel…
![]()
Mám v rodině samé automechaniky, takže auto za 300 tisíc by je položilo… Ne že bych na něj neměla, ale je to investice, která se nikdy nevrátí… ![]()
peggy.sl píše:
Já jsem si minulý týden koupila Citroena Xantii combi…Narvu do něj dvojčecí kočár, čtyři děti, psa a spoustu tašek a krámů okolo.
Cena 28 tisíc a náhradní díly za pakatel…![]()
Mám v rodině samé automechaniky, takže auto za 300 tisíc by je položilo… Ne že bych na něj neměla, ale je to investice, která se nikdy nevrátí…
Poměrně nikam daleko nejezdíme, spíš jen klasické cesty nákup, lékař, sem tam nějaký výlet či dovolená.
No jo, to ani nečekáme, že by to byla investice, která by se nám vrátila. Ale zase očekávám, že třeba novější auta budou bezpečná a to je pro mě k nezaplacení ![]()
my máme seata alhambru v naftě a spokojenost, může mít až sedm míst, takže když se někam jede je to super že nemusí třeba dvě auta a stačí jedno ![]()
Chce se mi napsat - kup si ojetého Renaulta Espace, ale známí automechanici říkají, že Francouze z druhé ruky nikdy… ![]()
Tak radši ojetého Japonce… Ale před podpisem smluvy s ním na pořádnou prohlídku. Rodinné auto za 300 000 je tak na tříleté doježdění, pokud se teda o něho nebudeš starat třeba čtyři dny v týdnu… ![]()
Weruska píše:peggy.sl píše:
Mám v rodině samé automechaniky, takže auto za 300 tisíc by je položilo… Ne že bych na něj neměla, ale je to investice, která se nikdy nevrátí…
Poměrně nikam daleko nejezdíme, spíš jen klasické cesty nákup, lékař, sem tam nějaký výlet či dovolená.
No jo, to ani nečekáme, že by to byla investice, která by se nám vrátila. Ale zase očekávám, že třeba novější auta budou bezpečná a to je pro mě k nezaplacení
Já vím, ale na výlety a nákupy já moc extra bezpečné auto neřeším. Už jsme měli hrozně moc aut od trabanta po mercedesa, ale pořád je to jenom auto… A ten trabant byl nakonec nejlepší - nemusíš se bát, že ti ho někdo ukradne… ![]()
Jura007 píše:
Chce se mi napsat - kup si ojetého Renaulta Espace, ale známí automechanici říkají, že Francouze z druhé ruky nikdy…
Tak radši ojetého Japonce… Ale před podpisem smluvy s ním na pořádnou prohlídku. Rodinné auto za 300 000 je tak na tříleté doježdění, pokud se teda o něho nebudeš starat třeba čtyři dny v týdnu…
Mně zase automechanici říkají, že Japonce nikdy, protože náhradní díly tě položí a je jednodušší to pustit ze skály…
![]()
peggy.sl píše:Weruska píše:Já vím, ale na výlety a nákupy já moc extra bezpečné auto neřeším. Už jsme měli hrozně moc aut od trabanta po mercedesa, ale pořád je to jenom auto… A ten trabant byl nakonec nejlepší - nemusíš se bát, že ti ho někdo ukradne…peggy.sl píše:
No jo, to ani nečekáme, že by to byla investice, která by se nám vrátila. Ale zase očekávám, že třeba novější auta budou bezpečná a to je pro mě k nezaplacení
No nevím, před porodem jsme jeli jednou na nákup, podruhé pouze pár metrů k našim na oběd a měli pokaždé nehodu kvůli nějakému pitomci, co si myslel, že mu patří svět
Tohle už zažít nechci v autě z papindeklu bez airbagu ![]()
Juro myslíš tím, že 300tis. je malá částka?
No jo, s japoncema máš určitě pravdu, ale zase je o poznání dražší údržba, protože se nedají sehnat díly z druhovýroby ![]()
Ono je to těžko, všechno má své pro a proti ![]()
Werun jak píše Jura, sebou někoho zkušeného kdo rozumí, aby vás neojebali, 300 za auto už je dost. A s japoncem jen souhlasím a doporučuju třeba honda ackord v kombíku, nádherná limuzínka
To by jsme jednou mooc chtěli, ale nejsou many spokojíme se s aerodeckem ![]()
Ahoj,
tak my donedávna jezdili v citroen C5, hezký, velký, ale ta spotřeba děsivá a po pár letech ježdění šlo postupně do háje. Dokonce se snad říká, že citroeny tu životnost nemají moc velkou. Japonská auta zase mají nízkou spotřebu, o náhradních dílech nevím. No naše octávka je snad jedno z nejdražších aut na trhu, i když mě by se třeba líbila.
Já osobně mám zálusk na ford focus combi nebo volkswageen passat combi, ale ceny jetých netuším.
A volila bych bezpečné auto, jak už tu někdo psal, i na cestě do obchodu tě může srazit nějaký kretén, co si myslí, že mu patří svět.
Příspěvek upraven 03.06.11 v 11:33
Máme doma jen japonce hondy a nissana a nádradní díly z druhovýroby ![]()
Peggy: kolikrát do roka se pokazí Francouz a kolikrát Japonec??? A zkoušelas něco objednávat na Francouze, i když znáš VIN na kastli? Oni mají takové šílené množství mezitypů, že ani sami nedokážou v katalogu tu správnou součástku najít… ![]()
Vloni jsem dělal u subdodavatele odlitků pro francouzské automobilky, tak se pod toto tvrzení můžu podepsat. Zatímco třeba pro Jaguar se ty odlitky jedou už dvanáct let pořád stejné..... ![]()
Jura007 píše:
Chce se mi napsat - kup si ojetého Renaulta Espace, ale známí automechanici říkají, že Francouze z druhé ruky nikdy…
Tak radši ojetého Japonce… Ale před podpisem smluvy s ním na pořádnou prohlídku. Rodinné auto za 300 000 je tak na tříleté doježdění, pokud se teda o něho nebudeš starat třeba čtyři dny v týdnu…
Auto za 300tis na 3 roky na doježdění? Co to je za blbost? Za 300tis koupíš pár let staré auto http://www.aaaauto.cz/cz/cars.php?…