Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Co Volkswagen - Touran, Sharan, Passat combi- to jsou kvalitní a velmi bezpečná auta
.
Za 300 000,– už si můžete slušně vybírat ![]()
PetiteFillette píše:Jura007 píše:Auto za 300tis na 3 roky na doježdění? Co to je za blbost? Za 300tis koupíš pár let staré auto http://www.aaaauto.cz/cz/cars.php?…
Chce se mi napsat - kup si ojetého Renaulta Espace, ale známí automechanici říkají, že Francouze z druhé ruky nikdy…
Tak radši ojetého Japonce… Ale před podpisem smluvy s ním na pořádnou prohlídku. Rodinné auto za 300 000 je tak na tříleté doježdění, pokud se teda o něho nebudeš starat třeba čtyři dny v týdnu…
Nooo, taky mě to rozesmálo ![]()
My máme opel Zafira, jsme s ní strašně spokojení, jenom dost papá ![]()
Werun mám na mysli něco takového Kdo s manželových kolegů kupoval auto, tak mu doporučoval jen hondu a teď si temůžou vynachválit ![]()
Taky záleží zda chcete diesel nabo benzín, zda chcete jezdit jen po městě nebo i dál a zda vám záleží i na motoru a kolik to má koní ![]()
Jéé děkuji za tolik reakcí, vše poctivě čtu ![]()
Jako za 300 se nové auto sehnat dá, to jo, ale dokud nevíme jaké chceme, tak je to těžko … ale např. zmoňovaný VW, Škoda či Ford, Japonci určitě ne ![]()
My nutně nemusíme koupit za 300, nebráním se autu za 100, ale nejsem si jistá, že nám to auto pak vydrží třeba 7 let ![]()
Nejsem mechanik, ani žádného známého mechanika nemám, čerpám jen ze svého úsudku a toho, co se dočtu či doslechnu
![]()
Jura007 píše:
Peggy: kolikrát do roka se pokazí Francouz a kolikrát Japonec??? A zkoušelas něco objednávat na Francouze, i když znáš VIN na kastli? Oni mají takové šílené množství mezitypů, že ani sami nedokážou v katalogu tu správnou součástku najít…
Vloni jsem dělal u subdodavatele odlitků pro francouzské automobilky, tak se pod toto tvrzení můžu podepsat. Zatímco třeba pro Jaguar se ty odlitky jedou už dvanáct let pořád stejné.....
My máme francouze celá rodina a nedám na ně dopustit, náhradní díly nejsou problém, brácha je automechanik, takže opravy neřešíme. Většinou to jsou blbiny… Je to věc názoru…
Tejchi píše:
Werun mám na mysli něco takového Kdo s manželových kolegů kupoval auto, tak mu doporučoval jen hondu a teď si temůžou vynachválit
Taky záleží zda chcete diesel nabo benzín, zda chcete jezdit jen po městě nebo i dál a zda vám záleží i na motoru a kolik to má koní
Tejchi my asi spíš ten benzín, nafťák by u nás trpěl, studené starty a krátké trasy
V koních se nevyznám
Ale dle mě na ten kombík ideální 1.6 a výš, čili nějakých 75Kw a výš, ale fakt jen tipuju ![]()
peggy.sl píše:Jura007 píše:My máme francouze celá rodina a nedám na ně dopustit, náhradní díly nejsou problém, brácha je automechanik, takže opravy neřešíme. Většinou to jsou blbiny… Je to věc názoru…
Peggy: kolikrát do roka se pokazí Francouz a kolikrát Japonec??? A zkoušelas něco objednávat na Francouze, i když znáš VIN na kastli? Oni mají takové šílené množství mezitypů, že ani sami nedokážou v katalogu tu správnou součástku najít…
Vloni jsem dělal u subdodavatele odlitků pro francouzské automobilky, tak se pod toto tvrzení můžu podepsat. Zatímco třeba pro Jaguar se ty odlitky jedou už dvanáct let pořád stejné.....
Za mě bych taky francouze nevolila, ale jak píšeš věc názoru a taky toho kde a jak ho kdo používá ![]()
za mě opel astra kombi-tdi-při jízdě 100-120km/h spotřeba 5,5, při 170/h-7,5-8l
Při jízdě ve městě cca 2,–/km.
My měníme jen olej a filtry, bez poruchy, koupené z bazaru, dovezené z Itálie.V září budeme prodávat a bude mi smutno
.Předešlé auto jsme měli taky opla astru, ale menší, taky super. Teď jsme přešli na Forda-galaxy, ale to je výš než 300tis. ![]()
Jiný pohled na auto mají lidi, kteří mají v rodině mechanika, jinak lidé kteří ne.
Za mě auto za 28tis. bych si nekoupila, to by bylo jasné, že ho za chvilku povezu na šroťák. není pro mě spolehlivé, to bych se bála vyjet někam dál, že zůstanu viset. Když sama, půl bídy postarám se, ale nedej bože s dětma. Toť můj názor. ![]()
Tejchi píše:
Weru a proč japonce ne??
My se japoncům nebráníme
Mě osobně se třeba líbí Toyota Avensis či Honda CRV
Jen jaksi nemáme nikoho, kdo by tomu rozuměl a pomohl nám koupit
Technika máme jen na VW a Škodu ![]()
Z hlediska statistik si určitě nepořizujte nic francouzského. Mají strašnou poruchovost, obzvlášť pokud jde o starší auta.
Jak byla krize, tak se hodně značek snažilo vyrábět levněji, takže se možná zhorší.
Je pravda, že Japonci mají zase šíleně drahé náhradní díly.
Možná Ford, VW. Ale ani tam nejsou náhradní díly zrovna za pakatel.
Určitě auto dejte zkontrolovat nějakým odborníkem, za peníze, které máte, můžete koupit slušné auto.
Bayuska píše:
Co Volkswagen - Touran, Sharan, Passat combi- to jsou kvalitní a velmi bezpečná auta.
Za 300 000,– už si můžete slušně vybírat
Bayu- taky z nich jsme vybírali. To jsou slušné auta. Souhlasím!
Kac píše:
za mě opel astra kombi-tdi-při jízdě 100-120km/h spotřeba 5,5, při 170/h-7,5-8l
Při jízdě ve městě cca 2,–/km.
My měníme jen olej a filtry, bez poruchy, koupené z bazaru, dovezené z Itálie.V září budeme prodávat a bude mi smutno.Předešlé auto jsme měli taky opla astru, ale menší, taky super. Teď jsme přešli na Forda-galaxy, ale to je výš než 300tis.
Jiný pohled na auto mají lidi, kteří mají v rodině mechanika, jinak lidé kteří ne.
Za mě auto za 28tis. bych si nekoupila, to by bylo jasné, že ho za chvilku povezu na šroťák. není pro mě spolehlivé, to bych se bála vyjet někam dál, že zůstanu viset. Když sama, půl bídy postarám se, ale nedej bože s dětma. Toť můj názor.
No, mluvíš mi z duše, co se týče posledního odstavce ![]()