Rodinné auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22856
28.2.19 22:33

Kazdy poradi jine auto :mrgreen: chce to si načíst nejake recenze a hlavne pri nakupu s sebou nekoho, kdo tomu opravdu rozumi…
My mame klasika Fabii Combi, taky nase prvni auto a super.Kufr veliky, isofix, klimoska tam uz je, provozni naklady super, levne dily..zatim jsme spokojeni.ALE samozřejmě mame 2 deti a doprostřed uz se horko tezko 5.clovek vejde..neter ktera je jak nit ano (už nemusi mit podsedak),babicka kdyz s nami jede na vylet, sedi na pul zadku..takze tak, dalsi auto budeme vybirat opravdu 5 místné, s 5 plnohodnotnymi misty..takze tohle.bych rozhodne zvazila pri nakupu.
Pro nas je důležité aby malo zralo a melo levne dily, pak ty opravy u ojetin kdyz jsou,cloveka uplne vysajou.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
1.3.19 03:13

@neila jako že na ojetinu dostaneš urok 3% jako na nové auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.3.19 08:27

@MartinKa36 nepsala, že chce auto brát na úvěr, psala, že má 200k. Ale abych ti odpověděla, tak ano, i to je možné. Ovšem nenabídnou ti to u stolu, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 20:02

Roomster vs. Touran

Ahoj holky, tak začínám prozkoumávat nakonec i Roomster - zatím na netu - ale nevím, vejde se mi tam 2m chlap? samozřejmě on si šoupne sedačku, jak bude potřebovat, ale nezlomí větším dětem vzadu nohy? Musím ta auta už chodit reálně prozkoumávat - no, je to teď těžký, už velrybovatím před porodem, ale brácha mi přislíbil, že pomůže… zatím jsem aspoň začala chodit na ty kondičky a dost pohoda, i po těch 9 letech :-) asi mám štěstí na autoškoláka…

Jinak strop je opravdu těch 200k bez úvěru, ale do těch 200k se musí vejít i další sada kol a co bude pro začátek potřeba - pokud by mi v autě něco chybělo (což si nemyslím, protože na mě je v autě čudlíků až až :D ), případně nové rozvody (poučil mě brácha) atd. Pojištění a třeba nákup kvalitních autosedaček pro děti (což jsou taky docela velké položky) už tam nepočítám…

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
9022
7.3.19 20:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak začínám prozkoumávat nakonec i Roomster - zatím na netu - ale nevím, vejde se mi tam 2m chlap? samozřejmě on si šoupne sedačku, jak bude potřebovat, ale nezlomí větším dětem vzadu nohy? Musím ta auta už chodit reálně prozkoumávat - no, je to teď těžký, už velrybovatím před porodem, ale brácha mi přislíbil, že pomůže… zatím jsem aspoň začala chodit na ty kondičky a dost pohoda, i po těch 9 letech :-) asi mám štěstí na autoškoláka…

Jinak strop je opravdu těch 200k bez úvěru, ale do těch 200k se musí vejít i další sada kol a co bude pro začátek potřeba - pokud by mi v autě něco chybělo (což si nemyslím, protože na mě je v autě čudlíků až až :D ), případně nové rozvody (poučil mě brácha) atd. Pojištění a třeba nákup kvalitních autosedaček pro děti (což jsou taky docela velké položky) už tam nepočítám…

zakladatelka

My Roomster máme jako druhé auto. Takže na projížďky do města a tak. Sezení je tam docela vysoké, manžel má 187 já 180. Nad hlavou máme místa opravdu dost. Rozhodně víc, než v octavce 3. Taky kupujeme auto, protože jsem svému udělala bebicko.Takze jsem právě lezla tento týden do x Octavek. Upozorňuji tě, že z Roomstera není moc dobrý výhled, když je člověk dlouhán. Nevidíš na semafory a nic. I jsou taková divná slepá místa ve výhledu. Děti mají vzadu místa docela dost. Zadní řada se dá dotlačit dozadu nadoraz a tak je místa dost. Ale nevím jak moc tvůj manžel potřebuje odsunovat kvůli délce nohou. Na můj vkus je to trochu kostitřas. Pokud máte limit do 200 tis. Zkusila bych Renault grand Scénic. Peugeot 5008. My bychom tedy tyto dvě značky nebrali, ale někdo si to chválí. Toho Roomstera já beru jako doplňkové auto :think: Ale záleží na tom, kam jezdíte a kolik toho nájezdite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.3.19 19:31

Roomster je dobrá volba jen pozor na TSI motor z roku 2011 je hodně problemajickej , jeste se koukni na Ford Tourne Courier nové stál od 319000,– je to malé auto pro ženskou s vysokým posezem takze velkej mužskej si pohodlne sedne tak že na ním zůstane hodně místa, má zadní posuvné dveře. Ale na ojetinu do 200 000 si musíš počkat… až auto budou 3 roky a bude mit najeto kolem 60kkm protože v bazarech skoro nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
8.3.19 20:24
@MartinKa36 píše:
Roomster je dobrá volba jen pozor na TSI motor z roku 2011 je hodně problemajickej , jeste se koukni na Ford Tourne Courier nové stál od 319000,– je to malé auto pro ženskou s vysokým posezem takze velkej mužskej si pohodlne sedne tak že na ním zůstane hodně místa, má zadní posuvné dveře. Ale na ojetinu do 200 000 si musíš počkat… až auto budou 3 roky a bude mit najeto kolem 60kkm protože v bazarech skoro nic není.

na tohle si dovolím reagovat, motory TSI jsou problematické do poloviny roku 2011, poté už jsou v pohodě. Nejlepší motor je atmosféra 1,4 16V, je to držák a pokud se mění olej co 15t km je to držák, do roku 2010 jsou i slušné i diesely, ale jen 1,9TDI, má ale vadu je to po zvukové stránce traktor, tichý diesel je až později 1,6TDI, která má už ale DPF filtr, který ale netrpí nějakou velkou poruchovostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák