Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@TopSecret píše:
Delaji ho vubec v automatu?vim, ze je to osekany. Zbytkovy dily, aby vyplnili diru mezi Fabkou a Octavkou.
dělají
tchyně má Rapida Monte Carlo a má to automat/benzín
není to žádný drak, zespodu to táhne hezky, ale pak je to lemra
Ale jí to naprosto stačí a myslím, že běžné rodině by určitě taky stačilo ![]()
@Šarlota4 píše:
Chtěla bezpečné auto. 100× lepší ojeté VW, Volvo apod než nová Dacie.
Přesně tak. Než novou Dácii, která totálně propadá v bezpečnostních testech, tak raději ojetou Oktávii, Golfa, Passata… Nevím, kolik máte rozpočet. Pokud nechcete sypat za opravy velké peníze, vyhněte tzv. prémiovým značkám jako Mercedes, Volvo a spol.
Hele na vaše pojezdy určitě benzín. Mám zkušenost jen s peugeotem, ale šla bych trošku nad váš rozpočet (to co byste stejně vrazili do opravy ojetého) a koupila novou peugeot 2008. My máme riftera, ale ten je cenově trochu jinde. Možná ale partner tepee by se mohl vejít.
@TopSecret píše:
No fuj. Litrovej motor v docela velkym aute. Jdi s tim nekamjak v sekacce. A nez nekam dojedes, tak budes zadejchanej a budes mit furt zizen
teda ono tomu to turbo snad trochu pomuze
ty převodovky jsou 2 typy, tzv suché spojky a nebo mokré, do rapidu se dávají ty suché, které velmi často odchází už při nájezdu ani ne 100t km, a oprava je veeeelmi drahá
@neila ja ho mam
1.6 tdi. Ten jede. Jak je lehci, nez Octavka, tak proste se s nim jede jedna basen
a to sem ho nechtela
(chudej pibuznej Octavky
)
V 1.6 s Octavkou sem nejela, ale podle me nemuze jet tak krasne, lehce jako Rapid. Neb je O tezsi.
To i nase 1.9 je linejsi nez R. ![]()
@zuracz1 píše:
ty převodovky jsou 2 typy, tzv suché spojky a nebo mokré, do rapidu se dávají ty suché, které velmi často odchází už při nájezdu ani ne 100t km, a oprava je veeeelmi drahá
Aha. O prevodovky sem se nikdy nezajimala, protoze automat jde mimo me. Aby mi to radilo, kdy ja nechci
to teda ne ![]()
Jela sem s Karoqem. Ale ten automat.
nezvyk no ![]()
@TopSecret tchyňa má ten litrový benzín a je s ním spokojená
já jsem do toho sedla a málem po příjemném překvapení jak to hezky na litr táhlo zespodu, jsem se zchladila při vyšší rychlosti. Jakože předjíždět bych se s tím nedala
Jsem zvyklá na trochu jiný výkon (aktuálně mám Superba Sporline s 280 koňmi
), sešlápnu a vystřelím… s Rapidem sešlápneš a…nic
Jakože zahučí, hne se, ale to je asi tak všechno
Řekla bych, že je to dobré a dostačující auto, pokud člověk nejezdí nijak moc a spíš na pohodu
Nikomu bych ho asi nevymlouvala, nepřijde mi to zas takový nesmysl ![]()
Máme Passata jsme s ním moc spokojený. Máme druhého a oba ojeté. Dají se sehnat za dobré peníze se slušnou výbavou. chtěla jsem hlavně parkovací cidla, bydlíme na sídlišti a nejsem dobrý parker
. Auto je prostorné máme i protisměru sedačku a v předu je stále hodně mista… Hlavně je důležitý si nechat auto prohlédnou před koupí, vyšetřit si peníze na výměnu olejů, rozvodů, ať máte jistotu, že je to nove. Když to bude automat je dobře vyměnit i olej v převodovce. Pripravte si aspoň 25 000 na tyto „opravy“
@hanullllka Tak že praskne brzdové lanko se může stát u jakéhokoliv auta (svědčí to spíš o tom že řidič se občas snaží přeprat ruční brzdu a neví že na svahu se parkuje se zařazenou rychlostí). Jinak Dacie jsou v pohodě i dlouhodobě, třeba co máme úplně první generaci Logana (ano u toho prvního je karoserie papírová, další modely jsou již úplně jinde) tak ten slouží už od roku 2005 bez jakýchkoliv problémů, jediné zásahy co byly nutné tak výměna pásů za výškově nastavitelné (auto kupoval manželův děda takže absolutní základ), posilovač volantu (ten taky nebyl), přidání rádia a oprava kufru a boku které děda zrušil než mu doktorka konečně (po naší dlouholeté urgenci) sebrala papíry jinak zadek zrušil o Renault Trafic (na Dacii škoda 3 tisíce, na dodávce 15) a bok o nového rapida (Dacia lehce ohnutý zadní blatník a rýha na zadních dveřích na straně řidiče, rapid měl na výměnu celý B sloupek a dveře na straně spolujezdce o 15 cm víc v autě než konstruktér zamýšlel, škoda 150 tisíc, naštěstí děda do toho auta najel na parkovišti když si spletl jedničku a zpátečku a brzdu s plynem, nikdo nebyl zraněn). Dokker nám už slouží šestým rokem a jediná závada byla že se zkratovaly hodiny v palubní desce (vadný kus) který nám v záruce vyměnily. Jinak Dacie se špatně prodávají protože je nikdo moc neprodává protože u takového auta se vyplatí dojet ho na hranici životnosti (cca 15 až 20 let) a pak ho vyměnit za nové, do té doby spolehlivě slouží, protože jsou tam použité ověřené a spolehlivé technologie Renaultu (to jsou taky držáci první Clio co měl táta od roku 2000 ještě jezdí bez problémů a to slouží jako auto pro dělníky na stavbách, takže se s ním nikdo moc nemazlí).
@neila píše:
@TopSecret tchyňa má ten litrový benzín a je s ním spokojenájá jsem do toho sedla a málem po příjemném překvapení jak to hezky na litr táhlo zespodu, jsem se zchladila při vyšší rychlosti. Jakože předjíždět bych se s tím nedala
Jsem zvyklá na trochu jiný výkon (aktuálně mám Superba Sporline s 280 koňmi
), sešlápnu a vystřelím… s Rapidem sešlápneš a…nic
Jakože zahučí, hne se, ale to je asi tak všechno
Řekla bych, že je to dobré a dostačující auto, pokud člověk nejezdí nijak moc a spíš na pohodu
Nikomu bych ho asi nevymlouvala, nepřijde mi to zas takový nesmysl
Vim o cem mluvis. Mela sem Fabku 1.2 tsi. Jako vystrelila si a aaa…a nic
zvykla z Octavky, ze jede ![]()
No to vis, to musi bejt jina liga. Ten musi jet
a je i dooost povedenej. Akorat jina cenova kategorie
![]()
Koukala sem na ojety v dieselu. Zacinal na 400 000 Kc a najeto 300 tisic ![]()
@TopSecret Já měla v 18cti fábku 1.2 htp
Hele musela jsem vozit jen školní tašku, pak už to nejelo ![]()
Pořídila bych si rapida. Vzadu má dost místa na nohy, kočár nám tam vlezl skvěle, na to vaše ježdění v pohodě.
@Šarlota4 píše:
@TopSecret Já měla v 18cti fábku 1.2 htpHele musela jsem vozit jen školní tašku, pak už to nejelo
@TopSecret píše:![]()
![]()
takze milenec musel bezet vedle tebe, jo?
Milenec musel jet vlastním škopkem ![]()
@xstrasilka píše:
Pořídila bych si rapida. Vzadu má dost místa na nohy, kočár nám tam vlezl skvěle, na to vaše ježdění v pohodě.
Ale jen sedan. Spacebak ma mensi kufr. Tam by ten kocar moc nenarvali. Me rikali, ze sedan ma stejnej kufr jako jednickova Octavka.