Rodinné auto

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
28.2.19 10:36

Rekla bych, ze to je strasne obecny. Tech aut je hrozna spousta. Ja bych byt vami volila urcite neco v combi verzi (uz si vubec neumim predstavit mit nekombika, nejsme ted aktualne se do toho sbalit ani 4 clenna rodina :-D ). Jinak jak tu nekdo psal, golf/oktavka jsou takova klasika. Drzaky. Ale obecne bych byt vama koukala po techto strednich kombicich a pak klidne uz vybirala i podle toho, aby se vam libilo. Ono totiz zadne auto s velkym kufrem a pro 4clennou rodinu nebude uplne pro zacatecniky. Vzdy to bude rozmerove uz malicko vetsi auto, nez nejaka uplne fabka v sedanu, nebo ty malicky „nakupni tasky“. Ale zas.. clovek si rychle zvykne :mrgreen: Uplne nejvic hlavni je myslim mit stesti pri vyberu konkretniho vozu :lol: :lol: :lol:

A mimochodem… pripojim se s podobnym dotazem. Existuje nejaky fajn vuz, co ma 3 isofixy a nestoji 400t a vic? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.2.19 10:36

Já bych vybrala kombik se slušným motorem, ať se s tím nebojis předjíždět. Isofix mají dnes uz všechna auta, starší pěti let bych stejne nekupovala. Měli jsme insignii, golfa, citroen Picasso - teď mame Octavku a Hyundai i30, oboje kombi a popravdě pokud jsi sváteční řidič, tak ti to stejne bude připadat vse stejne. Taky záleží na aktuální nabídce ojetin - na co narazis. Určitě to před koupi vemte do servisu na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.2.19 10:37
@Heivka píše:
Pokud se v autech nevyznáte tak se ojetině vyhněte velkým obloukem,v cenové hladině kolem 200k seženete novou Dacii kde budete prvních pár let řešit jenom nezbytný servis. Moje zkušenost je taková že u ojetiny za 200tisíc si připravte tak dalších minimálně 50 na nezbytné opravy když budete mít štěstí na dobrý kus. Nedávno jsme prodali auto do bazaru protože potřebovalo opravu na motoru za 70 tisíc a oni ho obratem inzerovali jako v bezvadném stavu a nebourané (bourali jsme na předek tak že se měnila světla, kapota a nárazník a bazar tu informaci měl). Bylo pryč během 3 dnů takže ho určitě neopravili.

Chtěla bezpečné auto. 100× lepší ojeté VW, Volvo apod než nová Dacie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
28.2.19 10:39

@hanzy K Tvému druhému dotazu - ne, neexistuje. Alespoň ne nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
28.2.19 10:41

Já bych se teda zaměřila hlavně na bezpečnost, vzhledem k tomu, že ani jeden není vyježděný. Jestli hodláte jezdit jen pár kilometrů mezi vesnicemi, tak bych šla do benzínu. Nafta trpí na krátké vzdálenosti. Samozřejmě benzín žere trochu víc, ale zase není potřeba tak velká údržba a jsou levnější opravy motoru. U rodiny bych volila alespoň kombíka, nebo malé MPV. A pak hledat správný typ. Každá značka má nějakou pověst, ale zas je to auto od auta. Na koupi bych přizvala možná i mechanika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
28.2.19 10:45

Doporučila bych MPV - my jsme si pořídili Opel Zafira, taky ojetý, kočár stačí do kufru jen dát se sklopeným madlem - nemusím skládat. Pak taky jezdí na CNG, takže neskutečná úspora benzínu. Navíc se dá kufr zmenšit a vytáhnout z něj další 2 sedačky, rázem máš auto pro 7.

Ještě se nám hodně líbil VW Touran, ale to už bylo nad naše finanční možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.19 10:45
@Šarlota4 píše:
Chtěla bezpečné auto. 100× lepší ojeté VW, Volvo apod než nová Dacie.

přesně tak. Dacii ani darem :jazyk:

@hanzy nemusíš se uchylovat nevyhnutně k ojetině. Zkuste mrknout na referentské, předváděcí nebo roční vozy. Mají je všichni, jen to chce fakt hledat. Také mrkni na tipcars.cz, tam se občas objeví dobré auta za dobré peníze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
28.2.19 10:46
@Šarlota4 píše:
Chtěla bezpečné auto. 100× lepší ojeté VW, Volvo apod než nová Dacie.

Souhlasim, staci se podivat na vysledky crash testu. Divala jsem se po novem Dusteru, vysledky crash testu u ridice a ditete me presvedcily, ze navzdory cene toto auto ani omylem. Ostatni modely jsem neprohlizela.

• Citovat
  • Upravit
105
28.2.19 10:47
@hanzy píše:
Rekla bych, ze to je strasne obecny. Tech aut je hrozna spousta. Ja bych byt vami volila urcite neco v combi verzi (uz si vubec neumim predstavit mit nekombika, nejsme ted aktualne se do toho sbalit ani 4 clenna rodina :-D ). Jinak jak tu nekdo psal, golf/oktavka jsou takova klasika. Drzaky. Ale obecne bych byt vama koukala po techto strednich kombicich a pak klidne uz vybirala i podle toho, aby se vam libilo. Ono totiz zadne auto s velkym kufrem a pro 4clennou rodinu nebude uplne pro zacatecniky. Vzdy to bude rozmerove uz malicko vetsi auto, nez nejaka uplne fabka v sedanu, nebo ty malicky „nakupni tasky“. Ale zas.. clovek si rychle zvykne :mrgreen: Uplne nejvic hlavni je myslim mit stesti pri vyberu konkretniho vozu :lol: :lol: :lol:A mimochodem… pripojim se s podobnym dotazem. Existuje nejaky fajn vuz, co ma 3 isofixy a nestoji 400t a vic? Dekuji

Jo, všechny MPV se samostatnýma sedačkama vzadu (=3 sedačky, ne 1+1 lavice) vyrobené po 2011 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
28.2.19 10:49

Za nás doporučuji VW Touran. Kufr veliký, vejde se nám tam složený kočárek i velký nákup, v zadu máme dvě sedačky na isofix a uprostřed je ještě hromada místa i pro třetí osobu. Přítel je také vysoký a nemá problém poskládat nohy jak u řidiče, tak u spolujezdce a limit 200tis je na Touran dostačující. :)

Příspěvek upraven 28.02.19 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
28.2.19 10:49

@Šarlota4 ano naprosto souhlasím. Máme Volvo a měli jsme i Dácii a do té bych NIKDY nešla. Hrozně rychle rezla, plasty v kabině odpadávaly a celkově, co se mohlo posat se posalo. Volvo máme veterána a šlape, jak hodinky. Vw je taky držák. A za 200 tis. se dá sehnat auto v dobrém stavu v pohodě. Ale spíš je to skoro lepší brát od soukromníka než z autobazaru. Radši ojetou kvalitu než nový shit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
28.2.19 10:59

By mě nikdy nenapadlo napsat jediný klad na Peugeota nebo Dacii. :lol: automat už bych teď volila taky (zvykla jsem si z firemního), je ovšem dobrý počítat s tím, že nemusí být bezporuchový a oprava je drahá. A taky je ostuda, když někdo neumí s manuální převodovkou. Zavrhla bych diesel. Těch rad je milion a vzhledem k tomu, že tomu ani jeden nerozumíte, byla by to dlouhá diskuze. Já třeba miluju silný, velký auta. U nás - 1× Mazda 2.0 TDI rv. 2004 - bezúdržbové, moje láska. Isofix má, přední airbag nejde vypnout, vypíná se sám automaticky, když se připoutá iso sedačka. (Já bych teda dítě dopředu nedala), kufr velký (rovný, není jako „vana“), 1× Subaru Forester 4×4 rv. 2016 - Isofix, přední airbag jako to má Mazda. Kufr též velký. Je to muže auto a půjčuju si ho ráda. Až doslouží moje Mazda, půjdu zase do Mazdy a určo taky SUV. Každému sedí něco jiného, přeju ať vyberete spolehlivého společníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
28.2.19 11:01

Urcite automat, ridim dobre 8 let ale je to sakra pohodlny, isofix maj vsichni od 2002. Ojetinu jedine s nekym, kdo se vyzna, zaplatit kamosovi automechanikovi a ten vam neco s vami najde + da do kupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
28.2.19 11:04

Ja bych rekla, ze takova kladika je, jak uz tady zaznelo, Octavka, Golf. Z tech vetsich Touran. Volila bych benzin. Min narocnej na pripadny poruchy.
A musim souhlasit. Dacii ani zadarmo. Bezpecnost nula. To si muzete koupit 120-tku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.2.19 11:08

@Šarlota4 Aha takže 10 let staré auto s neznámou historií, možná svařené ze dvou kusů je bezpečnější než fungl nové auto které vyjelo z fabriky není zrezlé…

Kamarádka má manžela automechanika teď když jsem u ní byla tak měli na dvoře jedničkovou oktávku a Dacii Sandero, vzali to do sebe v cca 30 km čelně na spolujezdce a kupodivu u Dacie se měnila jenom kapota světlomet a nárazník a rovnal se podjezd kola, Octavia měla hnutý A sloupek a chladič v řiti (a to co je před chladičem taky). Jako kdyby ta oktávka byla nová tak dopadne líp, ale byla prorezlá a protože auta už nedrží nosný rám ale samonosná karoserie tak to bezpečnost vozu ovlivňuje neuvěřitelně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák