Rodinné auto

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18107
16.10.17 23:05

@MartinKa36 Evidentně propaguješ koupi nového auta, ale nepočítáš s tím, že zakladatelka psala, že mají max 100 tisíc.
A nesouhlasím s tebou ani tak. Nové auto bych si nikdy nepořídila, pokud bych ho nekupovala kvůli odpisům na firmu. Když uvedu příklad, naši si teď koupili nové auto za 400 tisíc, sine nové, ale v základní výbavě, očesané skoro o všecko. My máme za tu cenu nabušené 7- mi místné rodinné auto, Sharana, 3 roky staré v plné výbavě, jehož pořizovací cena byla přes milion. Přivezli jsme si ho z Německa.
Byla bych blázen, kdybych si za ty prachy koupila nějakou Fabii, Renaulta, Dacii apod., byť nové.
Je to věc názoru a štěstí. Máme vždycky 2 rodinná auta, vždycky ojetiny, jedno dražší, druhé levnější a vždycky zatím bez problémů. Kámoška má teď 2 roky starého Renaulta v servisu, kupovala ho nové, najeto 30 tisíc a motor na odpis. Vůbec neví, jak to dopadne, náhradní auto nedostala a už je měsíc bez auta.
Podle mě je investice do nového auta úplná blbost. A málokdo má v ČR prachy na plnou výbavu, auta jsou očesané na maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
17.10.17 00:39
@Big boss píše:
Dacia je nejhorší auto na trhu a to beze srandy, celkově všechno co má co dočinění s Renaultem je špatně, nejvíc svolávaček, přes 20 svolávaček za půl roku, prostě shit jednoznačně největší.
Pajero je super auto, do terénu jedno z nejlepších, ale nedej bože když se na něm něco podělá, to pak peněženka těžce zapláče.
Pokud hledá někdo auto do kopců tak jednoznačně Audi Quattro. Vyjede to všude a Audi všeobecně je držák, ceny náhradních dílů stejné jako u WV nebo Škoda, je to stejný koncern. Do Subaru bych nešla, jo jsou to super závodní auta, ale kazový a ND jdou taky pěkná raketa.

S timhle by se i dalo souhlasit, az na ta Subaru. Tady ve Statech neustale vyhravaji ceny „spotrebitelu“…ala ktere auto jste meli a ZNOVU by jste si ho koupili. Ja mela leta Subaru Forestra a bylo to to nejnej auto co jsem mela…velka laska :mrgreen: nikdy nic zasadniho neodeslo, jezdila jsem v nem v zime do lesa (beham traily), zvladlo vse…mela bych ho porad, ale s tretim ditetem se slo do vetsiho Mitsubishi Outlander, ktery je taky super, ale Subaru je Subaru. Nicmene tady zakladatelce radit nemuzu, ziju jinde, nemam paru co stoji auta v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.10.17 00:57
@bigl píše:
@MartinKa36 Evidentně propaguješ koupi nového auta, ale nepočítáš s tím, že zakladatelka psala, že mají max 100 tisíc.
A nesouhlasím s tebou ani tak. Nové auto bych si nikdy nepořídila, pokud bych ho nekupovala kvůli odpisům na firmu. Když uvedu příklad, naši si teď koupili nové auto za 400 tisíc, sine nové, ale v základní výbavě, očesané skoro o všecko. My máme za tu cenu nabušené 7- mi místné rodinné auto, Sharana, 3 roky staré v plné výbavě, jehož pořizovací cena byla přes milion. Přivezli jsme si ho z Německa.
Byla bych blázen, kdybych si za ty prachy koupila nějakou Fabii, Renaulta, Dacii apod., byť nové.
Je to věc názoru a štěstí. Máme vždycky 2 rodinná auta, vždycky ojetiny, jedno dražší, druhé levnější a vždycky zatím bez problémů. Kámoška má teď 2 roky starého Renaulta v servisu, kupovala ho nové, najeto 30 tisíc a motor na odpis. Vůbec neví, jak to dopadne, náhradní auto nedostala a už je měsíc bez auta.
Podle mě je investice do nového auta úplná blbost. A málokdo má v ČR prachy na plnou výbavu, auta jsou očesané na maximum.
Špatně jsi četla, jen uvádím že kůli financování je lepší koupit nové auto než roční s malou slevou a drahým financováním, co se týče starých aut tak jsou modely kterým je vhodné se zdaleka vyhnout…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 09:21

My jsme jeli v 90. s nasima po Evrope (akce na 4 tydny) starickou 120 :-)
A za sedackama jsme měli narvany takovy ten stan rodiny, jak se stavel s tou konstrukci(stan s okynkem).Klimatizaci to nemelo a na motoru mama mohla varit brambory.
Jako deti jsme to mely radi…Sedacky tehdy ještě nebyly povinne.
Ale ze bych bez klimky musela dneska najezdit xy set km denne ve vedru, to uplne ne, no.

• Citovat
  • Upravit
13955
17.10.17 09:34

Tak ve finale my jeli po Evropě na motorce jen s kufry přidělanými na motorce a taky to šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
17.10.17 09:36
@cilly píše:
My jezdili naštěstí do apartmánu s polopenzi, kdyby měla mamina vařit, byla by taky jako puchejř. :mrgreen: Ty rodinné dovolené mě tehdy prudily, ale teď na to rada vzpomínám. Asi i proto, ze táta už tu není…

To potom jo :kytka: zustaly aspon ty vzpominky.
U nas musela mama varit, protoze bracha nejedl ovoce, zeleninu. A jedl jen precezenej gulas nebo rizek :mrgreen: takze by tam byl asi celej tejden hlady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.10.17 09:39
@Lenka_Hal píše:
S timhle by se i dalo souhlasit, az na ta Subaru. Tady ve Statech neustale vyhravaji ceny „spotrebitelu“…ala ktere auto jste meli a ZNOVU by jste si ho koupili. Ja mela leta Subaru Forestra a bylo to to nejnej auto co jsem mela…velka laska :mrgreen: nikdy nic zasadniho neodeslo, jezdila jsem v nem v zime do lesa (beham traily), zvladlo vse…mela bych ho porad, ale s tretim ditetem se slo do vetsiho Mitsubishi Outlander, ktery je taky super, ale Subaru je Subaru. Nicmene tady zakladatelce radit nemuzu, ziju jinde, nemam paru co stoji auta v CR.

Ale jo, já neříkám že Subaru je špatný, ale je to tady v ČR problém, moc těch aut tady není, ceny ND jsou hodně vysoké a moc lidí se tím nezabývá, jako že každej mechanik se tváří že to opraví, on to i opraví, ale jak? Jsou to prostě jiná auta, mají svá specifika jako každá jiná značka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.10.17 09:44
@bigl píše:

No tak na to lze říci jedině to, že jste měli štěstí, my jsme měli také štěstí až do doby, kdy jsme koupili plečku, na které jsme nakonec prodělali čtvrt mega. Od té doby už jen nové auto. Nyní jsme koupili nový Hyundai, máme na tom havarijko a 5 letou záruku, za 3 roky ho ještě v záruce střelíme a koupíme zase nové, rozhodně můžeme klidně spát, že nemusíme vrážet peníze do plečky u které nevíme, co se podělá. A kdybychom to náhodou rozbili sami, tak první 3 roky je to pojištěno na cenu nového. Takto opravdu jezdíme bez rizika finančních ztrát. Jediné co musíme dělat je lít do toho benzín a v pravidelných intervalech vozit do servisu na běžnou údržbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.10.17 09:49
@MartinKa36 píše:
Do každé ojetiny musíš cpát peníze, u starších aut nikdy nevíš v jakém jsou stavu hodně zálaží na tom proč lidi auta prodávají, Obecně ti dám tyto rady:
Pokud uvydíš na autě rez tak od něj uteč… v jisté vekové kategorii je rezatý asi všechno ale záleží na rozsahu… před nakupem si prolustruj typické vady jednotlivých aut a motorů některé motory jsou problematické například TSI motory z roku 2011 které dávala do aut škodovka, mají špatně vyřešené rozvody a přeskakuje na nich rozvodový řetěz a jen tak pro informaci v oktavce z tohoto roku mi na tomhle motoru odešlo do 80000km turbo, klimatizace a rozvodový řetěz a kdybych o této závadě nevěděl a jezdil s tím dál tak bych tak ve 100000km řetěz přeskočil a zničil motor.Pozor na zánovní ojetiny, sice jsou trošku levnější ale je na ně minimálně 2-3* dražší úvěr takže za nové auto dostaneš úvěr 3% a na ojetinu 6.9-9.9% ročně, takže pokud auto nekupuješ v hotovosti tak nakonec zjistíš že je roční ojetina levnější o 10000kč než nové auto, navíc na nové auto máš delší záruku má vyšší prodejní hodnotu a dostaneš na ně levnější havrijní pojistku, a během 5 let co budeš uvěr splácet zaplatíš mín za servis nového auta vic než auta ročního.

Já bych se rzi až tak nebála, pokud na starém autě rez není, tak je to většinou přestříkané a pošolichané a nikdy nevíš, kde všude to stříkané je a proč. Rez která není maskovaná naopak může být plus. My jsme takto prodali auto s rezivějícími předními blatníky a nový majitel byl rád, že vidí pravý stav věci, auto mu jezdí výborně, nic jsme netajili, prostě koupil auto ve stavu o kterém věděl všechno od a do z od nás včetně našich interních záznamů o každé opravě. Sice koupil mírně reznoucí auto, ale motoricky naprosto v pořádku, opravit si rez ho bude stát pár šupů, ale zase má auto které ještě 100 000 bude jezdit a má ho za hubičku. Odradit ho rez, tak koupí nějakou šunku přelakovanou v bazaru a neví, jestli mu to za rohem neklekne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.10.17 09:59

@MaminkaLucka
Nestačím se divit, kolik lidi propaguje nová auta.. Nesmysl, vsechno je to prolezlé všelijakou elektronikou- servis je fakt pálka a i třeba k výměně blbý žárovky se musí rozmontovat cele světlo-v lepším případě. V tom horší musíte kupovat cele světlo a místo toho aby jste si ji doma vyměnili samy, dáváte min 5tis za nový světlo :mrgreen:
Vážně by mě zajímalo, kdo vám tohle radí… Ikdyž chápu to, jste další zákazníci :)
Kdo má na nové auto, musí mít i na opravy. Což ale není tenhle případ.
A ani nechápu keci, ze za 100 tis se koupi akorát tak rakev. Bože… V dotazu stojí rodiné auto a to neznamená jen SUV, kde je cena vysoká a ještě se se***…
Bohužel, ti nikdo z nás neřekne jen značku, protože i dobrá značka má mode co stojí za prd.. Osobně bych v téhle situaci nešla do japonců-drahej servis a já osobně nemám rada Francouze. Nelíbí se mi.. přesto s nim jezdím, dostala jsem Picasso, 2009, měl 39tis najeto, bylo po důchodci co ho měl v garáži a jezdil s nim snad jen v neděli na hřbitov. Auto ve stavu funglovky, vše origo i zabalená původní rezerva :D stalo okolo 65 tis :P jediná nevýhoda ze docela žere…
Soused od našich svoji dílnu už 15 let, má Picassa 3, ten zase doporučuje samé Francouze. Nějak extra se to nemrví, servis drahej není a místa ukrutně. Ale opět to neplatí o všech francouzech, protože na výlet s nim jet můžeš, ale zpátky už pojedeš vlakem :lol:
Nejhorší pekáce co můžou byt jsou dle mého Renaulty a dacie. Ale jinej automechanik ti je zas muže doporučit, každej má jiný názor…
Jinak Vám bych doporučila transportera, caravelu, apod. Jenže to by jste museli drobet přidat, ale věř, ze se ti budete nad míru spokojeni a investice se vyplatí!!
Pokud ne, tak Wv, Forda a i opla(zafiru). A i to Picasso..Dostupné cenou, opravou i dílama ;) za sto koupíš pěkné, kvalitní jen se musí hledat..
Pokud nemáš známého automechanika napiš do sz a mužem něco vybrat, rada se ti pozeptám.
Jsem z rodiny mechaniku, celej život se mezi automa pohybuji, většina mých kamarádů i rodinných příslušníků jsou mechanici, nekdo se věnuje autosportum, mají své bazary či prodávají díly, tak už jsem něco pochytila.
Jinak kupujte si nová auta, pak totiž jezdíte k nám do servisu(spoustu chlapů div měl s pláčem) jenom s tou blbou žárovku, protože v autorizovanym vám řeknou za výměnu s dílem min 10tis. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 10:06

A co jsme měli dělat?
Na nové auto bychom si museli brát úvěr, to jsme nechtěli.
Máme 4 děti a někam je naskládat musíme.
Auto potřebujeme i k dojíždění do práce.
Novou Zafiru si na splátky fakt pořizovat nechci a nehodlám.
Než jsme ji koupili, tak ji prolezli 3 mechanici, projeli ji.
Měli jsme kliku a byl to možná risk, ale zatím se vyplatil.
Mám na ní najeto 55 tis. a drží zcela ok.
Další technickou prošla bez problémů, žádná výtka, ani koroze:-)

• Citovat
  • Upravit
8523
17.10.17 10:30

Diskuse o nových autech je fakt legrační, když se zakladatelka ptala na auto do sto tisíc. Taky budu kupovat v takový cenový relaci, na nový auto fakt nemám a i takhle si budu muset půjčit.
Chci auto s větším kufrem a vyšším posezem. Nechci Sharana apod., to už je na mě moc velký (mám problémy s parkováním :lol: :oops: ), takže mám zatím vybranýho Opla Zafiru B v benzínu. Máte s ní někdo zkušenost? Co cena náhradních dílů (teď mám jedničkovou Fábku) a jaká je spotřeba? Je mi jasný, že to bude žrát víc než ta Fábka.
Ještě přemýšlím o áčkový Zafiře, je to sice starší auto, ale není tam tolik elektroniky, z který mám docela strach. Kdysi jsme měli Scénica v plný palbě a ty opravy, to byl mazec. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.10.17 10:41

@Zabatko My kupovaly 3 roku starou ojetinu od ARWAL a nekterý auta už byli rezavý. K autu nam daly navic seznam vsech faktur co a kdy se na aute dělalo takže to auto bylo čisty a stejnou věc jsem udělal když se to auto prodávalo, vzal jsem faktury od arwal a naše faktury a kupující klidně si mohl zavolat do značkového servisu a zeptat se jaké náklady na servis ho v budoucnosti čekají pokud najdeš takovýhle auto v bazaru tak je to určitě dobra koupě. Naopak sousedka odstala na dálnici do auta ránu z boku tím se jí prohnula I střecha, a dala za opravu fabie 41kkc nez to opravily tak si koupila nové auto, fabia byla celej život garážovaná je bez rzi jenže ránou do střechy byla poškozena nosná konstrukce auto muže mít proglém s geometrii, a protože to v neznackovem servisu pravděpodobně opravily strechu tak že z jineho auta vyřízly středovej sloupek tak když auto dostane ránu na čumák tak to lidi v autě odnesou protože se celá bouraná strana zbortí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.10.17 10:46
@PetraJ píše:
Diskuse o nových autech je fakt legrační, když se zakladatelka ptala na auto do sto tisíc. Taky budu kupovat v takový cenový relaci, na nový auto fakt nemám a i takhle si budu muset půjčit.
Chci auto s větším kufrem a vyšším posezem. Nechci Sharana apod., to už je na mě moc velký (mám problémy s parkováním :lol: :oops: ), takže mám zatím vybranýho Opla Zafiru B v benzínu. Máte s ní někdo zkušenost? Co cena náhradních dílů (teď mám jedničkovou Fábku) a jaká je spotřeba? Je mi jasný, že to bude žrát víc než ta Fábka.
Ještě přemýšlím o áčkový Zafiře, je to sice starší auto, ale není tam tolik elektroniky, z který mám docela strach. Kdysi jsme měli Scénica v plný palbě a ty opravy, to byl mazec. :cert:

Dej si pozor na jednu věc u spousty aut s vysokým posezem neuvydím cumák auta a s tím mám při parkování fakt problem i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.10.17 11:05
@PetraJ píše:
Ještě přemýšlím o áčkový Zafiře, je to sice starší auto, ale není tam tolik elektroniky, z který mám docela strach. Kdysi jsme měli Scénica v plný palbě a ty opravy, to byl mazec. :cert:

A 1.4 nebo 1.6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák