Rodinné auto

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
17.10.17 22:37

@Big boss nemůžu souhlasit kolem mě jsou jen Subaru a to starší ročníky od 1997 do max 2005 a na autech majitele dělají jen servis jako u jiných aut a jinak naprosto bezporuchové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
19.10.17 17:11

No, tak jste si pokecali holky?
Dík za reakce. Vypadá to, že nám zůstane pořád ta stará Kia.
Nemám totiž ani těch 100 tisíc. Páč mi nepujci.
Takže… Odloženo na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 10:14

První auto pro rodinu a řidičku začátečnici

Prosím o zachování anonymu (finance)

Ahoj, zkouším obnovit diskuzi…

Během pár měsíců budu shánět naše první auto. Máme 1 dítě, druhé na cestě. Oba jsme neřídiči a vydrželi jsme s 1 dítětem v pohodě doteď bez auta, ale babičky nám stárnou a 4-clennou rodinu už těžko někdo někam odveze. Bez autosedaček s malýma dětma jezdit nehodlám ani těch pár km od vlaku vesnicema, je mi z tý představy úplně zle, moje máma má za to, že je to v pořádku, zvažovala jsem i půjčování auta, ale u nás tato služba není na dostatečné úrovni, aby auto bylo k dispozici zrovna když si usmyslim. Navíc představa, že s dětma musím na pohotovost a nejdřív musím někde auto sehnat, mě děsí.

Manžel nikdy auto neměl a nevyzná se, jde to zcela mimo něj, já to samý, takže se ptám známých a kde se dá a snažím se zjistit co nejvíc info.

Potřebujeme auto:

• na provoz po městě a občasné výlety za hranice města ca do 100km za babičkama, na výlety
  • bezpečné
  • s isofixem a dostatečným prostorem pro děti vzadu a vysokého manžela jakožto spolujezdce (místo na nohy pro něj, pro děti pohodlí a prostor na autosedačky)
  • do 200.000 Kč, takže ojeté
  • v kufru místo na složený kočár a nějaký ten nákup (jsem zvyklá momentálně vše tahat kočárem a kupovat v menším, takže kufr není úplně priorita)
  • dobře ovladatelné, řidičák mám, ale 9 let jsem neřídila, znovu začínám chodit do autoškoly na kondičky…

Prosím, poradíte mi, jak se v té autové džungli vyznat? Uvedené parametry jsou vše, co tak vím, že potřebuju. Jinak se v ničem nevyznám. 😔 Jak nevybrat špatně a nebýt nešťastná?.. Já vím, že je to těžký, sháním info, kde se dá. Jsme úplně motoristicky nepolibeni.

Děkuju za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
3429
28.2.19 10:23

Konkrétní typ neporadím, jenom mě napadlo, když jste oba neřidiči, neuvažovali jste nad automatem? Mně to pomohlo začít znovu řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
28.2.19 10:24

Ahoj, my teď na podzim kvůli miminu kupovali Peugeota 307 v kombi, 1.6 benzín (peugeoťáckej motor, držák). Prostorově super auto a jezdí se s tím moc hezky. Jen to chce vychytat fakt hezký a zachovalý kus, spousta z nich jsou plečky… Já konkrétně mám dovezeného z Itálie, ale je to až neuvěřitelně zachovalé auto, měli jsme štěstí. Mám tedy bez isofixu, ale dělaly se verze i s ním.

Rozhodně ale na koupi auta si vezměte s sebou někoho, kdo tomu rozumí, je lehké koupit nesprávně… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.2.19 10:24

Asi bych šla do VW Golf plus, taky záleží co se ti líbí. Jestli chceš spíš MPV nebo Combíka. S kočárem zapomeň na klasickou fábii apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.2.19 10:27

Taky zohledni kolik měsíčně jste ochotni do auta investovat. nákup nového ojetého vždy znamená, že do něj cca ještě tak 20-30t budeš muset investovat na různé opravy (nebo výměnu rozvodů, které se musí udělat vždy, abys měla jistotu, že to je opravdu udělané)

My už měli doma ledacos, od miniaturní c1, přes clio, golf, scénic a teď od ledna máme berlingo. U těch krabicovitých MPV/rodinných je výhoda, že sedíš vysoko, máš výborný přehled jak o okolí, tak o svém autě (pořád je to dodávka, takže se počítá, že se pohybuješ „tip-ťop“ po městě). Nemůžu si vynachválit šoupací zadní dveře. Mít je, když jsem nosila vajíčka autosedačky, to by byla pohoda. Nelimituje tě nikde úzké místo na parkování, když děti potřebuješ umístit nebo zapnout jim pásy, navíc dobře je na stojáka v autě i oblíkneš/převlíkneš.
Už bych do malého auta nešla. Jo, stálo nás 110.000, žere kolem 6L nafty. Novější bude žrát míň, ale bude dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
28.2.19 10:28

Kupte si Octávii nebo Golfa. Tím nic nezkazíte. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.2.19 10:29
@Šarlota4 píše:
Asi bych šla do VW Golf plus, taky záleží co se ti líbí. Jestli chceš spíš MPV nebo Combíka. S kočárem zapomeň na klasickou fábii apod.

Dá se to, záleží, jakej máš kočár (jak moc se složí). Ale souhlas. čím víc místa, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 10:29

Co Peugeot Partner tepee? Prostorný, vysoký i na nohy místa dost, v klidu se dozadu dají dát dvě sedačky a ještě si tam třetí člověk sedne :) v kufru je taky místo. Na řízení v pohodě jen v něm tedy člověk sedí jak na židli ale to je o zvyku :D

• Citovat
  • Upravit
105
28.2.19 10:30

Isofix má všechno vyrobené po roce 2011 (je to povinnost pro výrobce)

Příspěvek upraven 28.02.19 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
28.2.19 10:31

Hadgeback je pro vas kvuli kufru maly, combi dle vseho nepotrebujete.
Ja osobne preferuji MPV/crossovery s tim, ze bezne jezdime na 14denni dovolene.

• Citovat
  • Upravit
37126
28.2.19 10:32

Máme VW golf, jako sváteční řidič dávám přednost automatu (ale tam se to odrazi na pořizovací ceně i spotřebě), jinak s těma golfama mám celkově dobré zkušenosti, už mám tu čest se třetím. Pořizovací ceny nejsou tak závratné, místa je v nich dost, kočár do kufru dám v pohodě (záleží teda na konkrétním modelu, ale nebývají vyloženě mini), navíc je plus servis, jsou u nás poměrně levné a dostupné náhradní díly, když se neco po… S isofixem nevím jestli mají všechny teda. Jinak na popojizdeni po městě určitě zvolte benzín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.19 10:34

Měla jsem VW Passat v kombi verzi, i Octavii RS v combi a ta mi sedla nejvíc. Místa dost, sportovně vyladěný podvozek, kufr jako kráva, v automatu, jízdní vlastnosti perfektní. Byl to diesel, takže i spotřeba rozumná, i když jsme to nechali načipovat. Co se narodila třetí, tak jsme pořizovali větší a komfortnější auto, ale ta Octavka byla super :palec: Jinak co tak slyším, tak hodně lidí se našlo v Hyundai, je to asi docela dost muziky za relativně málo peněz, tak zkus mrknout i na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.2.19 10:35
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu (finance)

Ahoj, zkouším obnovit diskuzi…

Během pár měsíců budu shánět naše první auto. Máme 1 dítě, druhé na cestě. Oba jsme neřídiči a vydrželi jsme s 1 dítětem v pohodě doteď bez auta, ale babičky nám stárnou a 4-clennou rodinu už těžko někdo někam odveze. Bez autosedaček s malýma dětma jezdit nehodlám ani těch pár km od vlaku vesnicema, je mi z tý představy úplně zle, moje máma má za to, že je to v pořádku, zvažovala jsem i půjčování auta, ale u nás tato služba není na dostatečné úrovni, aby auto bylo k dispozici zrovna když si usmyslim. Navíc představa, že s dětma musím na pohotovost a nejdřív musím někde auto sehnat, mě děsí.

Manžel nikdy auto neměl a nevyzná se, jde to zcela mimo něj, já to samý, takže se ptám známých a kde se dá a snažím se zjistit co nejvíc info.

Potřebujeme auto:

• na provoz po městě a občasné výlety za hranice města ca do 100km za babičkama, na výlety
  • bezpečné
  • s isofixem a dostatečným prostorem pro děti vzadu a vysokého manžela jakožto spolujezdce (místo na nohy pro něj, pro děti pohodlí a prostor na autosedačky)
  • do 200.000 Kč, takže ojeté
  • v kufru místo na složený kočár a nějaký ten nákup (jsem zvyklá momentálně vše tahat kočárem a kupovat v menším, takže kufr není úplně priorita)
  • dobře ovladatelné, řidičák mám, ale 9 let jsem neřídila, znovu začínám chodit do autoškoly na kondičky…

Prosím, poradíte mi, jak se v té autové džungli vyznat? Uvedené parametry jsou vše, co tak vím, že potřebuju. Jinak se v ničem nevyznám. 😔 Jak nevybrat špatně a nebýt nešťastná?.. Já vím, že je to těžký, sháním info, kde se dá. Jsme úplně motoristicky nepolibeni.

Děkuju za jakoukoliv radu.

Pokud se v autech nevyznáte tak se ojetině vyhněte velkým obloukem, v cenové hladině kolem 200k seženete novou Dacii kde budete prvních pár let řešit jenom nezbytný servis. Moje zkušenost je taková že u ojetiny za 200tisíc si připravte tak dalších minimálně 50 na nezbytné opravy když budete mít štěstí na dobrý kus. Nedávno jsme prodali auto do bazaru protože potřebovalo opravu na motoru za 70 tisíc a oni ho obratem inzerovali jako v bezvadném stavu a nebourané (bourali jsme na předek tak že se měnila světla, kapota a nárazník a bazar tu informaci měl). Bylo pryč během 3 dnů takže ho určitě neopravili.

Edit. A s tímhle plánovaným nájezdem kilometrů určitě benzínový motor Diesel je na krátké trasy nevhodný a prodraží se na opravách.

Příspěvek upraven 28.02.19 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák