Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@TopSecret píše:
No kdyz jsme mohli jet v kratky felicii jako deti do Italie a prezili jsme to.
A myslis, ze kazdej ma na dovolenou? A ze kazdy dite bavi cestovat v horku autem nebo delat pesi vylety.
Casto vidam fabie a normalne jedou napakovany pryc. Je to o prioritach. Jenze lidi jsou zmlsany dnesni dobou.
A já někde psala o dovolené u moře? ![]()
Taky jsem před 25 lety byla s nasima v Chorvatsku favoritem a bylo to děsný. Ano, lidi jsou zmlsany, ale pokud to rozpočet dovolí, tak si koupím nové auto v plné výbavě a ne Fabku ve výbavě žid.
@Lada84 píše:
Ford Mondeo?
Víš o tom že se říká Fordem tam a autobusem zpátky? Jo to je přísloví které přesně vystihuje značku Ford ![]()
@debra.morgan píše:
hele, my se ve 4 nabalili na 2 tydny do chorvatska - pod stan… fabka je v pohode![]()
edit: zapomnela jsem napsat, že jsem jeli v golfu
Příspěvek upraven 16.10.17 v 21:28
Golf je podobne stavenej jak fabie. Velikostne podobna.
Ale golf variant je prostornej, snad sem i cetla, ze tam das v poho tri autosedacky. @MaminkaLucka .
Ale cenove nevim, jak se pohybujou.
@debra.morgan píše:
hele, my se ve 4 nabalili na 2 tydny do chorvatska - pod stan… fabka je v pohode![]()
edit: zapomnela jsem napsat, že jsem jeli v golfu
Příspěvek upraven 16.10.17 v 21:28
Tak to ses dobra, já mám problém se vejít na 14 dnů do A6 combi. A to nejezdime pod stan. ![]()
@MaminkaLucka píše:
@wendy chytrá paní, a když každý nemá tolik peněz, tak co mu zbývá? Dle vás asi MHD.
Hele, my bysme si třeba mohli dovolit dražší auto, ale chlap cíleně hledal starší modely, protože je nešťastný z přemíry elektroniky dneska. Jedno pípnutí a bez odtahovky se dál nehneš. A on se v autech vyzná. Sharan sice nebyl do 100 tis, ale jen lehce přes a rozhodně to není jezdící rakev.
Známí mají nějakou novou Dacii. Není to drahé auto, ale mají tenké plechy a při bouračce by to nebyla asi žádná sláva.
A chcete vyloženě 7 místné? Využijete tak velké?
My třeba ano. Jezdíme stanovat, a kufr je narvaný po strop. Nebo bereme někam rodiče, takže se auto zaplní. Ale jsou menší auta, kde se dobře vejdou 3 sedačky dozadu.
Ahoj moje zkušenosti s auty jsou naopak také že nejlepší a nejspolehlivější auto u nás byl Peugeot 307sw jediné co bylo potřeba vyměnit byly vždy jen gumy… Momentalne mám Volvo V70 a za mě super jen spotřeba hrůza jako druhé Mitsubishi Pajero a také perfektní ale opět spotřeba vysoká. Kupujeme jen bazarová auta a zatím vždy do 100 tis… Teď koukáme po Subarech bydlíme na horách a potřebujeme něco sem třeba Subaru legacy a nebo Outback a to jsou auta sehnatelná do 100tis a naopak u nich je dobré koukat na roky max do 2005 to tě doby držáky… Znám to ne každý si může pořídit káru za mega že
@Big boss píše:
Víš o tom že se říká Fordem tam a autobusem zpátky? Jo to je přísloví které přesně vystihuje značku Ford
Máme Roomster, koupili jsme ho dva roky starýho. Máme ho 8 let, bez oprav, bez problémů. Brácha má takY " rumíka" a je na tom stejně.
@cilly píše:
A já někde psala o dovolené u moře?
Taky jsem před 25 lety byla s nasima v Chorvatsku favoritem a bylo to děsný. Ano, lidi jsou zmlsany, ale pokud to rozpočet dovolí, tak si koupím nové auto v plné výbavě a ne Fabku ve výbavě žid.
Tak ona te dovolena v cr vyjde nekdy draz nez u more.
Tak jasne. Kdyz na to je. Proc ne.
A ja teda vedu nazor, ze cim vic „kur. vitek“ v aute, tim drazsi servis. To radsi budu mit manualni klimu nez digi a oprava bude drazsi, nez nova klima, napriklad.
Ale vetsina tu vybavu uprednostnuje. Je to tak.
@cilly píše:
Fabka ještě budiž jako druhé auto pro manželku, ale jako rodinné auto? Si nedovedu představit v tom jet zabalena napr. na týdenní dovolenou.
Tak hele, my máme zmiňovaného Sharana a na týden do Maďarska v 5 lidech poloprázdný kufr (a to jsme vezli i dost jídla). Do fabie bysme se vešli naprosto v pohodě (ale rodina si snad koupí kombika).
Pod stan je teda kufr narvanej, to jo. A tam je jedno, jestli jedeš na 3 dny nebo na 2 týdny.
@cilly píše:
A já někde psala o dovolené u moře?
Jinak my meli felicii s klimou. Takze v tomhle pohoda. Jen proste vsude byli veci.
Dacia je nejhorší auto na trhu a to beze srandy, celkově všechno co má co dočinění s Renaultem je špatně, nejvíc svolávaček, přes 20 svolávaček za půl roku, prostě shit jednoznačně největší.
Pajero je super auto, do terénu jedno z nejlepších, ale nedej bože když se na něm něco podělá, to pak peněženka těžce zapláče.
Pokud hledá někdo auto do kopců tak jednoznačně Audi Quattro. Vyjede to všude a Audi všeobecně je držák, ceny náhradních dílů stejné jako u WV nebo Škoda, je to stejný koncern. Do Subaru bych nešla, jo jsou to super závodní auta, ale kazový a ND jdou taky pěkná raketa.
@TopSecret píše:
Jinak my meli felicii s klimou. Takze v tomhle pohoda. Jen proste vsude byli veci.
Tašky pod nohama? ![]()
@Šarlota4 Tak pokud by jste měli vyšší cenový limit, tak bych šla do Sharana, ale už něco trochu novějšího. To je krásné, prostorné auto.
Tourana nedoporučuju, to měla známá a zbavovala se ho, taky se tam furt něco s.alo.
Pokud do 100 tisíc, tak Golfa v kombiku. Máme vždycky jedno auto levnější, pracovní do 100 tisíc a střídáme jen starší Golfy dotažené z Německa v plné výbavě (máme třetího za 15 let) a všechny úplně super. Ve své třídě prostorné, malá spotřeba a nekazí se. Nikdy jsme s ním nezůstali nikde viset.
@cilly píše:
Tašky pod nohama?
Ne. Karton plechovek piv
kdyz sem teda vyrostla, tak mi to tam prestali davat ![]()
Taska byla v prostredku. Ale zas se na ni dobre spalo ![]()