Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak, dneska jsem byla. Našli jsme 2 košíky lišek, 1 křemenáč, pár holubinek, nic víc. (jižní Čechy)
Dokud pořádně nezaprší, tak ani prašivka nevyleze. ![]()
V lese se práší jak některým „od huby“…
![]()
@micelinka nevím, odkud jsi, ale třeba MS kraj je tak vyschlo, že i v parcích je tráva hnědá
nerostou ani prašivky..
Rostou, ale málo… dneska tady celý den poprchává, tak snad se to zlepší. Někde jsem četla, že odborníci tomu dávají 14 dní po pořádném dešti. Byla jsem minulý týden venčit děti a našla jen 12 hříbků (zato velmi výživných, když započítám všechny ty červíky a slimáky
)
Jihomoravský kraj nemá ani prašivku, teda co sme my kontrolovali:-) ![]()
My byli včera (Ústecký kraj) a našli jsme - zejména kováře, pak pár masáků a 1 podborováka. Nestěžujeme si, ale minulý víkend to bylo lepší, teď už je znát, že je dlouho sucho - houby byly sušší a drobnější. Snad bude brzy lépe…
Tak mi jsme vyrazili ted v sobotu a za 2 hoďky jsme měl plný koš a před 3 týdny jsme našli s celou rodinou asi 4 koše takže já jsem spokojená už mám nasušeno do další sezony
(lounsko, konkrétně doupov)
Už se těším až budou, jestli budou
. A pro ty dva kousky nemá cenu chodit dolesa ![]()
@zuzanka65 píše:
Tak mi jsme vyrazili ted v sobotu a za 2 hoďky jsme měl plný koš a před 3 týdny jsme našli s celou rodinou asi 4 koše takže já jsem spokojená už mám nasušeno do další sezony(lounsko, konkrétně doupov)
Jé, tam byl brácha na vojně
.
Ale závidím ty houby
, u nás (sev. Morava, Kružberk)je sucho jak na poušti. I když včera zapršelo, tak nevím, jak moc vody se do lesa dostalo. Uvidíme přes víkend.
Tak jak rostou nebo nerostou??!!!
Jestli má cenu se hrcat zítra ráno do lesa, mám to do kopce, strašnýho…