Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To chce čas. Teď to vypadá hrozně ale časem se hrany obrousí. Naopak by byla blbost se vyhýbat kontaktu s přáteli. Některým snad můžeš i říct, že se ještě necítíš na přímý kontakt s bývalou, ať vás nezvou na stejné akce. Určitě to pochopí…
Vlastně teď neee!! Teď se nesmí shlukovat, takže o problém míň
!!!
To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa. ![]()
@Anonymní píše:
To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa.
Sorry, ale teď nějaké akce na dlouhoj dobu úplně nehrozí.
@Anonymní píše:
To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa.
To chce buď čas - ale jednou budeš muset vylézt z baráku. Ale už to nebude tak hrozné. A nebo se odstěhuj.
Tajy, si bohužel myslím, že jsi úplně ten poslední, kdo se to dozvěděl.
Hodně štěstí, bude lépe!
Dej tomu čas, teď to všechno vidíš hrozně černě, ale ono to ve skutečnosti žádný problém nebude. Mě si muž přivedl do party lidí, jejíž součástí byla i jeho bývalá holka. Já jsem to hned od začátku věděla a neměla jsem s tím žádný problém. Tedy napřed mi to přišlo zvláštní a nepříjemné, ale postupně jsme se poznaly, řekly si spousty věcí a staly se z nás kamarádky, byla to super holka, někdy mi dost chybí, manželovi taky. Uvidíš, že v partě nebude problém. Pokud náhodou ani, hned ze začátku je srovnej a bude klid.
Klid..teď to vypadá děsně.. ale je obvyklý scénář, že přátelé - zvláště dlouholetí - se velmi často pak stýkají s oběma rozešlými..
jasně, že nějaké společné párty bys teď nedal, ale je nouzový stav, takže máš o problém méně, ještě určitě pár týdnů či měsíců (bože chraň) žádné akce nehrozí..
Musíš se oklepat a jít dál.. všichni to stejně dávno ví (tohle jsou zprávy šířící se na dědině rychlostí australského požáru), takže s nějakým vysvětlováním bych si hlavu nelámala.. to je život a stává se..
ale byli jste spolu dlouho, tak chápu, že to chce čas, než se s tím srovnáš a sedne si to.. Určo máš pro začátek aspoň jednoho kámoše, který je víc „tvůj“ ne? (ve smyslu spolužák už od základky, který taky zůstal u vás na vsi) a určitě tě podpoří i někdo z tvé rodiny (zvlášť v situaci, že ona dala kopačky tobě a už má náhradníka)… drž se, to přebolí, neboj.. známe to všichni ![]()
Příspěvek upraven 31.01.21 v 13:03
@Anonymní píše:
Taky tam časem budeš s jinou
zase z toho nedělej že jste největší atrakce ve vesnici, no tak jste se rozešli, to se stává. Opravdoví přátelé zůstanou.
Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Neboj, bude líp. A po 11 letech to měla být manželka a měli jste mít děti. Tak dlouhé chození není k ničemu. Pro příště. ![]()
V těhle situacích naopak člověk pozná, kdo je opravdu jeho kamarád… a i když se to teď zdá nemožný, jednou ti to bude už úplně jedno až potkáš ex s někým jiným…
No tak pokud vy řešíte v 27 letech tak běžné věci jako je to, že musíte i po rozchodu fungovat s lidmi, kteří z 99 % s vaším vztahem a rozchodem nemají nic společného a vůbec je nezajímá, tak se moc nedivím, že odešla. Prostě jste to asi famózně přechodili a vy jste včas neposunul vztah výš ve smyslu, že jste ji nepožádal ani o tu ruku. Každá normální ženská to vzdá a přestane být zamilovaná, když se 11 let vlastně nic neděje a chlap se nemá k nějakému posunu…
Pokud je to pro vás tak hrozné, tak se můžete odstěhovat někam za lepší prací třeba. Předpokládám, že na vsi tolik možností není… A stýkat se zatím můžete odděleně. Až budou akce, budete to už mít odžité..
@DeeDee.518 souhlasím, že je to i jeho chyba, já bych teda 11 let s nikým nechodila ![]()
vdávala jsem se po dvou letech a myslím, že ty 2-3 roky jsou optimální (třeba do těch 5, když ještě dostudovávají vš apod.)
ale aby mne 11 let nikdo ani nepožádal o ruku - a pak se diví… ![]()
no nic, nebudeme mu nakládat, má co dělat sám se sebou… začli prostě brzo, no..
on je podstatný rozdíl se seznámit v 16 nebo 26…
Stara laska nerezavi… mne to dela problem se videt na vesnici s byvalym jeste ted po patnacti letech ![]()
Ahoj, potřeboval bych radu. Byli jsme s přítelkyní spolu od svých 16 let. Teď se se mnou po 11 letech rozešla. Jelikož už prý není zamilovaná a nevidí v našem vztahu budoucnost. Ona to bere sportovně, protože už si našla nového chlapa, já se v tom bohužel ale strašně utápím.
Podobných diskuzí o rozchodu je tu ale spousta, takže určitě nechci poradit s tím, jak se s ním vypořádat.
Spíš bych potřeboval pomoct, jak mám vycházet s našimi přáteli. Jelikož jsme byli spolu od 16 let, takřka 99 % svých kamarádů máme společných. A bohužel oba dva býváme v jedné malé vesnici, takže se s našimi přáteli chtě nechtě musím každý den potkávat. A to mi úplně drásá srdce, když si představím, že půjdu za kamarády, a oni se mě budou ptát, kde mám Terku? A co hůř. Vůbec si nedokážu představit, že tam ona přijde i s jejím novým přítelem a já tam budu úplně sám. Z té představy zažívám úplně panické záchvaty. 
Jak byste se s tím vypořádali vy?