Rozchod a ztráta všech přátel

Anonymní
31.1.21 12:10

Rozchod a ztráta všech přátel

Ahoj, potřeboval bych radu. Byli jsme s přítelkyní spolu od svých 16 let. Teď se se mnou po 11 letech rozešla. Jelikož už prý není zamilovaná a nevidí v našem vztahu budoucnost. Ona to bere sportovně, protože už si našla nového chlapa, já se v tom bohužel ale strašně utápím.

Podobných diskuzí o rozchodu je tu ale spousta, takže určitě nechci poradit s tím, jak se s ním vypořádat. ;) Spíš bych potřeboval pomoct, jak mám vycházet s našimi přáteli. Jelikož jsme byli spolu od 16 let, takřka 99 % svých kamarádů máme společných. A bohužel oba dva býváme v jedné malé vesnici, takže se s našimi přáteli chtě nechtě musím každý den potkávat. A to mi úplně drásá srdce, když si představím, že půjdu za kamarády, a oni se mě budou ptát, kde mám Terku? A co hůř. Vůbec si nedokážu představit, že tam ona přijde i s jejím novým přítelem a já tam budu úplně sám. Z té představy zažívám úplně panické záchvaty. :(

Jak byste se s tím vypořádali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20921
31.1.21 12:19

Beztak uz to vsichni vi, ze nejste spolu a ze ma jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
31.1.21 12:19

To chce čas. Teď to vypadá hrozně ale časem se hrany obrousí. Naopak by byla blbost se vyhýbat kontaktu s přáteli. Některým snad můžeš i říct, že se ještě necítíš na přímý kontakt s bývalou, ať vás nezvou na stejné akce. Určitě to pochopí…

Vlastně teď neee!! Teď se nesmí shlukovat, takže o problém míň :zed:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 12:32

To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa. :(

• Citovat
  • Upravit
1540
31.1.21 12:34
@Anonymní píše:
To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa. :(

Sorry, ale teď nějaké akce na dlouhoj dobu úplně nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
31.1.21 12:36
@Anonymní píše:
To je jasné, že všichni to už ví. Mně jde spíš o ten vnitřní pocit, že až bude nějaká akce (a těch míváme u nás na vesnici fakt hodně), tak já tam budu úplně sám a ona tam bude s někým úplně jiným. Strašná představa. :(

To chce buď čas - ale jednou budeš muset vylézt z baráku. Ale už to nebude tak hrozné. A nebo se odstěhuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
31.1.21 12:46

Tajy, si bohužel myslím, že jsi úplně ten poslední, kdo se to dozvěděl.

Hodně štěstí, bude lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8882
31.1.21 12:59

Dej tomu čas, teď to všechno vidíš hrozně černě, ale ono to ve skutečnosti žádný problém nebude. Mě si muž přivedl do party lidí, jejíž součástí byla i jeho bývalá holka. Já jsem to hned od začátku věděla a neměla jsem s tím žádný problém. Tedy napřed mi to přišlo zvláštní a nepříjemné, ale postupně jsme se poznaly, řekly si spousty věcí a staly se z nás kamarádky, byla to super holka, někdy mi dost chybí, manželovi taky. Uvidíš, že v partě nebude problém. Pokud náhodou ani, hned ze začátku je srovnej a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
31.1.21 13:00

Klid..teď to vypadá děsně.. ale je obvyklý scénář, že přátelé - zvláště dlouholetí - se velmi často pak stýkají s oběma rozešlými..
jasně, že nějaké společné párty bys teď nedal, ale je nouzový stav, takže máš o problém méně, ještě určitě pár týdnů či měsíců (bože chraň) žádné akce nehrozí..

Musíš se oklepat a jít dál.. všichni to stejně dávno ví (tohle jsou zprávy šířící se na dědině rychlostí australského požáru), takže s nějakým vysvětlováním bych si hlavu nelámala.. to je život a stává se..
ale byli jste spolu dlouho, tak chápu, že to chce čas, než se s tím srovnáš a sedne si to.. Určo máš pro začátek aspoň jednoho kámoše, který je víc „tvůj“ ne? (ve smyslu spolužák už od základky, který taky zůstal u vás na vsi) a určitě tě podpoří i někdo z tvé rodiny (zvlášť v situaci, že ona dala kopačky tobě a už má náhradníka)… drž se, to přebolí, neboj.. známe to všichni :mavam:

Příspěvek upraven 31.01.21 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
31.1.21 13:00
@Anonymní píše:

Taky tam časem budeš s jinou :nevim: zase z toho nedělej že jste největší atrakce ve vesnici, no tak jste se rozešli, to se stává. Opravdoví přátelé zůstanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.1.21 13:03

Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Neboj, bude líp. A po 11 letech to měla být manželka a měli jste mít děti. Tak dlouhé chození není k ničemu. Pro příště. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
31.1.21 13:17

V těhle situacích naopak člověk pozná, kdo je opravdu jeho kamarád… a i když se to teď zdá nemožný, jednou ti to bude už úplně jedno až potkáš ex s někým jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
31.1.21 13:17

No tak pokud vy řešíte v 27 letech tak běžné věci jako je to, že musíte i po rozchodu fungovat s lidmi, kteří z 99 % s vaším vztahem a rozchodem nemají nic společného a vůbec je nezajímá, tak se moc nedivím, že odešla. Prostě jste to asi famózně přechodili a vy jste včas neposunul vztah výš ve smyslu, že jste ji nepožádal ani o tu ruku. Každá normální ženská to vzdá a přestane být zamilovaná, když se 11 let vlastně nic neděje a chlap se nemá k nějakému posunu…

Pokud je to pro vás tak hrozné, tak se můžete odstěhovat někam za lepší prací třeba. Předpokládám, že na vsi tolik možností není… A stýkat se zatím můžete odděleně. Až budou akce, budete to už mít odžité..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
31.1.21 13:32

@DeeDee.518 souhlasím, že je to i jeho chyba, já bych teda 11 let s nikým nechodila :lol:
vdávala jsem se po dvou letech a myslím, že ty 2-3 roky jsou optimální (třeba do těch 5, když ještě dostudovávají vš apod.)
ale aby mne 11 let nikdo ani nepožádal o ruku - a pak se diví… ;)
no nic, nebudeme mu nakládat, má co dělat sám se sebou… začli prostě brzo, no..
on je podstatný rozdíl se seznámit v 16 nebo 26…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 13:34

Stara laska nerezavi… mne to dela problem se videt na vesnici s byvalym jeste ted po patnacti letech :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky