Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak rodina snad od toho je, aby pomáhala v krizových situacích.
JO, většina ano. Každý svým spůsobem se snažil. Od někoho to byo pro mne účinnější, od jiných méně. Máma byla krapet hysterická, montovala se do věcí, do kterých neměla. Ale nemyslla to zle, chtěla mi pomoct.
A proč by měli ocekavat a divit se, že všechno neni v poradku?
My si pomáháme nejen v případě rozchodu, ale i v nemoci a dalších.
@robinka píše:
A proč by měli ocekavat a divit se, že všechno neni v poradku?
To nevím
Nestalo se mi to a pevně věřím a doufám, že nestane, zato jsem si naprosto jistá, že by mne plně podpořila jak má rodina (a to i širší), tak rodina manžela. Vůbec o tom nepochybuji.
Anonymní tulipane, pokud chceš trochu více reakcí, budeš muset svou situaci více popsat. Na tohle de neda nijak uspokojivě reagovat. Chybi motivace dle mého. ![]()
@robinka píše:
Anonymní tulipane, pokud chceš trochu více reakcí, budeš muset svou situaci více popsat. Na tohle de neda nijak uspokojivě reagovat. Chybi motivace dle mého.
Může to být tím, že si o přímou pomoc neumím říct.. Ale přijmout bych ji přijala, kdyby to někoho napadlo (nemyslím tím peníze)
@Anonymní píše:
Může to být tím, že si o přímou pomoc neumím říct.. Ale přijmout bych ji přijala, kdyby to někoho napadlo (nemyslím tím peníze)
@Anonymní píše:
A co bys teda potřebovala?
HLídat děti? Vykecat se? Shánět právníky? Zmlátit ex baseballkou? Narvat milence do vejfuku bramboru? Zanadávat na ex? Uklidit byt? Sehnat lépe placenou práci? Obejmout? Najít nového chlapa? POradit, jak ho dostat zpátky? POlitovat? Nakopnout k nějaké akci? Odvést myšlenky jinam a zabavit?…
@Lama Lama píše:
A co bys teda potřebovala?
HLídat děti? Vykecat se? Shánět právníky? Zmlátit ex baseballkou? Narvat milence do vejfuku bramboru? Zanadávat na ex? Uklidit byt? Sehnat lépe placenou práci? Obejmout? Najít nového chlapa? POradit, jak ho dostat zpátky? POlitovat? Nakopnout k nějaké akci? Odvést myšlenky jinam a zabavit?…
Pro začátek by stačilo, kdyby měli pochopení, že prostě nemůžu dělat a zvládat všechno a v podstatě ještě víc a netvrdit, že si za vše můžu sama. Konktrteni pomoc už by byla jen příjemný bonus, jako například pohlídat děti apod
@Anonymní píše:
Pro začátek by stačilo, kdyby měli pochopení, že prostě nemůžu dělat a zvládat všechno a v podstatě ještě víc a netvrdit, že si za vše můžu sama. Konktrteni pomoc už by byla jen příjemný bonus, jako například pohlídat děti apod
A čekáš, že to přijde samo?
Ono fakt píšeš málo informací na to, aby jsi dostala nějakou kloudnou odpověd.
@Anonymní píše:
Téma spíše pro ty, co si tím prošli… Pomohla / podpořila Vás vaše rodina, přátelé, okolí nebo jen automaticky očekávali, že vše bude ok a ještě se divili, že není? Doplním: dlouholetý vztah, společně děti, odešel partner za jinou.
no.. nepodpořili, odešel manžel po 12ti letech. byli na jeho straně, musela jsem se ze všeho dostat sama.. jak se zabezpečit finančně, tak si zorganizovat dvě děti a práci ![]()
@Anonymní píše:
Pro začátek by stačilo, kdyby měli pochopení, že prostě nemůžu dělat a zvládat všechno a v podstatě ještě víc anetvrdit, že si za vše můžu sama.Konktrteni pomoc už by byla jen příjemný bonus, jako například pohlídat děti apod
A co je za tím? Jak to odůvodňují?
Téma spíše pro ty, co si tím prošli… Pomohla / podpořila Vás vaše rodina, přátelé, okolí nebo jen automaticky očekávali, že vše bude ok a ještě se divili, že není? Doplním: dlouholetý vztah, společně děti, odešel partner za jinou.