Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je snad všude.
Ony si děti nakonec uvědomí samy, jak to je. Bohužel někdy se slzama.
Halt s idiotama nic nenaděláš.
Moje dcerka za prarodiči jezdí jen když ví, že něco…málo… dostane. Narozeniny, Vánoce apod.
Halt jak si to udělali…
Moc ty prarodiče ani nechápu co jim ty malé dětí udělalí že to pravě oni musejí chytnout od nich
…a jestli mají prarodiče nějaké problémy se snachou a zetem tak ať si to vyřídí mezi sebou..ale tahat do toho malé dětí a dělat mezi němi rozdíly je ze strany prarodiču ubohost
buď se budou chovat ke všem dětem stejně nebo nebudou mít ani jednoho když jsou to dětí jen od jedné dcery nebo syna tam se to utnout dá..ale když už to jsou rozdíly mezi neteřemi synovcemi tam už to moc nejde utnout jedině si promluvit se švagrovimi a s prarodiči, ale kdoví jestli s tím oni něco udělají spíš ne bo nebudou okradat své dětí.. ![]()
Co na to říct, první vnouče od milovaného synáčka, k tomu mužského pohlaví, pokračovatel linie…
jinak je to fakt hnusný, co píšeš. u nás naštěstí toto není.....to bude tím, že jedna babička má 4 vnoučata, druhá 7 vnoučat, maj se holky co ohánět a na nějaké upřednostňování není čas ![]()
Díky za názory. S manželem jsme se kvůli tomu párkrát chytli.On sice to taky uznává, ale on že byl pro své rodiče taky č.2 a vyrostl.Ale stěžuje si na to pořád. Prý to dceři vysvětlí. K vánocům dostali obě děti stejně. Jen tchán měl připomínku, proč kupovat dceři hračky, když jich máme doma dost po synovi. Určitě by jí prý nevadilo hrát si s traktorama místo panenek. To jsem řekla, že nepřichází v úvahu. Naštěstí i manžel a tchýně řekli, že bude dostávat holčičí hračky. Dcera se občas nechá od tchána pochovat. Tchán to ale vždy zkazí tím, že na ní vrčí jako čert, a pak se diví, že malá brečí.
U nás v rodině se teda spíš protežují ty mladší děti na úkor starších. Mladší sestřenka byla před starší vždy ta nejhodněší a nejmilejší, co s ejí pořizovaly nové šaty (ale je pravda, že měla také mnohem klidnější a milejší povahu). no a já třeba dostanu na Vánoce 10 euro a o dost mladší členka rodiny 100 euro, ale neřeším to. Navíc se to příbuzným taky pěkně vrací, vyrostla z ní tlustá a rozmazlená předpubertální holka, co je schopná návštěvě vytrhnout misku brambůrků, protože je přece jenom její a říct babičce, že se jí zlaté náušnice, co jí dala k narozeninám nelíbí a má jí koupit další apod.
Dneska se tomu směju, jak jsou z ní vykulení, před tím byla nejrozmazlovanější.
Jinak k těm vnoučatům u tchýně - ta má zatím jedno od mého přítele, o jeho existenci se dozvěděl až když byl už větší, žena, s kterou si ho udělal je známá svobodná matka „lehkých mravů“, co žije z podpory na „nechtěné“ děti a z alimentů. V té době jsme už spolu chodili a byl to hrozný šok. Už jsem tady o tom několikrát psala - no a od té doby já jsem u tchýně ta nejhorší, co odvádí muže od rodiny. Do té doby jsem byla „dcera“ a teď jsem asi překážeka a prý moje děti stejně nebudou první a pokud to bude holka, tak ji nikdy nebudou mít tak rádi jako tohoto vnuka, o kterém ví až teď.
Tady na foru se objevují názory, že první dítě je prostě PRVNÍ apod. a že to je normální, podle mě je jakékoliv protěžování, že si toho dítě všimne fakt hnus hnusný. Protože mu akorát dáte komplex, že je méněcennější ![]()