Rozvod kvůli tchýni - jsem vubec normalni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
11.8.21 10:17
@majdulinka12 píše:
Dobrý den děvčata,
nejsem vdaná nemám zatím děti, ale potřebuji se někomu vyzpovídat. Zakladatelka má problém s tím že mu nepřejou rodiče a chce se rozvést.. Já mám zase opačný problém.. můj přítel bydlí celý život s rodiči, zrekonstruovali jsme horní podkroví kde máme svůj vlastní pokoj. ale máme společné veškeré prostory. Jsem tam s ním půl roku a už to psychicky nezvládám :(.. snažíme se o dítě, ale nedaří se nám jsme ve stresu., jsme spolu rok (ale věk máme na to abychom šli dopředu a na nic nečekali), ale v tom problém není.. jeho máme je prostě svá jak to není po jejím tak je naštvaná, kope kolem sebe atd.. já věčně jsem nafouklá, nemluvím s ním, utíkám k našim.. nelze se prostě sloučit s tím že žiju v rodině kde je mu nejlépe, ale já se tam necítím jako doma.. teď jsme o tom mluvili že by to bylo ideální se odstěhovat, našli jsme byt, ale jak to říct jeho rodičům? Matka bude vyšilovat, že jsem ho naočkovala, přemluvila atd, budu ta špatná já :(.. přitom já proti nim nic nemám jen ono proti mě furt něco mají.. buď bych to vydržela v nervech u nich bydlet, ale musela bych se smířit s tím že nebudeme mít děti (mám i rozházený cyklus z nervů atd), a nebo ať si žije s rodiči, bez dětí a beze mně.. přítel je rozhodnutí odejít id nich a postavit se na vlastní nohy.. ona se bojí že se o něj nepostarám, ale jak jí to mám dokázat, když u nich nemůžu nic.. přijdeme z práce je uvařeno, uklizeno.. mohu Vás poprosit o nějaké rady, či co dělat? jinak by nám vztah skončil kvůli tchýni, ani se nedivím že se bývala s ním rozešla kvůli jeho mámě, pro ní nebude nikdo moc dobrý, i když ten člověk je sebevíc šťastnej… :(
Omlouvám se že jsem se rozepsala, ale potřebovala jsem se nějak vypovídat, nemám kamarádku, ke které bych se mohla přijít vypovídat..

A v cem je problem?
On se odstehovat chce, to je hlavni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
11.8.21 21:09
@Janli píše:
@takymanžel veř si čemu chceš, já budu taky. I ty tu vytváříš domněnku, že všechno, co říká zakladatelka, je pravda. V tom jsme úplně stejný. Tohle je diskuze a nevidím důvod, aby tady nemohli zaznít protichůdný názory. U jakékoliv diskuze to považuju za užitečnější než bezhlavý přitakávání. Taky znám případy, kdy rodiče manipulují svoje děti, ale nevidím důvod, abych to věřila každýmu. A i kdyby to u zakladatelky byla stoprocentně pravda, tak její přístup není ničím jiným než tím, co dělá její tchýně.

Rozhodně nejsme stejní. Já nikoho ze lži neosočuji, pokud k tomu nemám důvod. A pokud dotyčnou a jejího partnera neznám a nebo si nijak výrazně neodporuje, tak k tomu důvod nevidím. To, že beru něčí příběh jako bernou minci, není vytváření domněnek. Pleteš si dojmy s pojmy.
Názor můžeš mít jaký chceš, ale názor, že zakladatelka buď lže a nebo jedná stejně jako tchyně, mi zavání pouhou zaujatostí. Když už nic jiného, tak rozdíl je v tom, že zakladatelka chce mít klid, jak odpudivé. Na rozdíl od tchyně, která jen prudí za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.8.21 09:53
@zuzinka12 píše:
Mam skvelyho chlapa, kteryho opravdu miluju (ikdyz to ted tak nebude vypadat).. ale nesnasim svoji tchyni, je strasne zla, manzelovi psychicky ublizuje, nadava mu, ze jsme namysleni, ze jsem tohle a tamhleto, snizuje mu sebevedomi.. ma z neceho radost - zkazi mu to, tesi se na neco - zkazi mu to apod. vzdycky se na ni nastve, ze konci (za jejich chovani- nijak ho neovlivnuju, pouze mu vzdycky reknu nazor na vec - ma svoji hlavu) a pak zase, oni (ona) se mu nikdy neomluvi a my za chvili zase delame, ze se nic nestalo. Kolikrat se sebere a jde za ni, chapu ze to je jeho matka, ale ja tohle proste nezvladam. Je smesny, abych se o tom s nim o tom nejak více bavila.. kazdopadne nesnesu pohled na to, jak ho měni, jak ho kazi, jak mu ubližujou a on furt za nima. Dokonce se furt o nich se mnou bavi (zacina sam, ja tohle tema nesnasim, takze ho ani nezacinam), jaci jsou strasni, ale pak zas za nima jde.. trva to nejaký pul rok a zacinam z toho byt celkem zoufale psychicky na dne, jsem hrozne silna, sebevědomá a trpelivá. Tohle je opravdu jedina vec, ktera me dokaze vykolejit, nastvat a rozhodit. Vzdycky, kdyz je s nima, mam 100 chuti mu az se vrati rict, ze se rozvadime, nebo minimalne na chvili odloucime. Tyhle rodinny afery ja fakt nesnasim :poblion: Sedim ted v slzach na gauci a nevim co dal, opravdu ten pocit, kdy on je s nima.. nikdy jsem se hir necitila.. fakt nevim co mam delat :,( prosim pomocte mi, nechci tohle citit, opravdu ho miluju, on je jinak chlap bez jakéhokoliv problému :(

@zuzinka12

Ahoj Zuzinko,

určitě normálni jsi. Naprosto rozumím, že Tě takové chování deptá a máš 100 chutí ten vztah ukončit. Je to silně psychicky vyčerpávající.
Co se dá dělat?
Prvně je důležité, aby jsi pochopila, že pokud je to tak jak píšeš, tak jeho matka může trpět nějakou poruchou osobnosti nebo může být manipulátor a Tvůj manžel je jí ovládán. Nedělá to schválně, ale byl k tomu tak vychováván po dlouhá léta. Je strašně těžký si to uvědomit a odpoutat se od toho - většinou je stejně k tomu potřeba odborný terapeut, protože je to vážný problém a sám člověk nad tím nemá nadhled a nedokáže si uvědomit všechny podvědomé mechanismy a patologické vzorce, které takový rodič do dítěte vložil, aby je mohl zpracovat a změnit.
Mám matku s narcistní poruchou osobnosti a s následky její výchovy jsem se vyrovnala až po několika letech psychoterapie. Tak abys věděla, že opravdu toto co řešíš není rýma, která za týden zmizí, ale regulérní hluboký psychický problém na straně manželové rodiny a jeho. A Ty ho za něj nevyřešíš!
Co můžeš dělat a navrhnout Ty?
1) Párová terapie - kde můžete získat nadhled nad tím co se děje v manželově rodině a jak vám to narušuje manželství.
2) Psychoterapie pro Tebe - bylo by dobré, aby jsi si udělala pořádek i v sobě, protože není náhoda, že jsi si přitáhla muže s tímto problémem. A pokud chceš pomoct, vašemu manželství, je vždy nutné prvně pomoci sobě.
3) Navrhnout psychoterapii manželovi - ale pouze navrhnout. Pokud nebude chtít s tím dělat on sám něco, nemůžeš ho nutit.

Řeš tento velký a hluboký problém s odborníkem/kama. Emimino je sice fajn web, ale pro toto určený není. Kdyby jsi ještě něco potřebovala vědět nebo se zeptat, napiš mi vzkaz.

Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.8.21 10:17

@majdulinka12

Z mého pohledu bezva, že jsi zkusila žít s jeho rodičema, ale jak sama cítíš, je na čase od tohoto upustit, protože Ti to nevyhovuje. Přítel se chce taky odstěhovat tak ted to jen udělat a nechat emoce na obou stranách vychladnout a ono se to vykrystalizuje.

A jak jsi psala, že se bojíš, jak začne jeho matka vyšilovat a že Ty budeš za zlou. Vyřeš si, proč máš strach z toho, jak budou ostaní regovat a co si o Tobě budou myslet. To ukazuje na to, že máš někde deficit sebelásky a tím narušenou nějakou část sebehodoty a to v Tobě vyvolává strach z toho jak budou reagovat ostatní a co si budou myslet.

Kdybys tu sebehodnotu měla zdravou tak bys toto vůbec neřešila, protože bys sis byla sama sebou jistá.

Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria