Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, ma tu nekdo skodu rapid a menily jste na ni rozvody? Vsude čteme že se to na všech kazí a musi se měnit u desetitisici najetych km? Diky za info
@marillynka rozvody se u diesel motorů musí měnit pravidelně, ale není to proto, že by se na autě něco kazilo. Já mám octávku a u ní je to po nějakých cca 100000km ![]()
Ja vim ale ja myslim u benzinu na forech pisi lidi ze to meni treba po dvou letech noveho auta a nekteri ze menili uz dvakrat.. Meli jsme rozhodnuto tohle auto s motorem 1.2 TSI a ted jsme nasly tohle..
@marillynka u benzínu nevím a neporadím. Já měla vždy diesla kvůli nižší spotřebě ![]()
No já bych teda do Rapida nikdy nešla. Mě se to nelíbí, vypadá to jako špatně udělaná Oktáva
Jinak rozvody ať u benzínu nebo nafty by měly vydržet stejně. Čili těch 80-90 tis minimálně. Doporučuje se měnit okolo těch 90ti. Já teda na Oktávě měnila po 100. zapomněla jsem na to ![]()
Pokud je tam nějaký problém, tak to automobilka asi nemá moc dobře vyřešené a je tam dán zas nějaký nekvalitní šunt. Za mě toto auto nebrat, a už vůůůůbec ne 1,2TSI…
![]()
@marillynka
No upřímně.. co se rapidu týče - nekoupila bych si ho, za ty prachy je to sakra málo muziky. Rozvody se většinou dělají po 100 000 u každého auta. A už vůbec nechápu lidi co si koupí obsah 1.2 TSI…a když už jsme u toho víš kolik stojí nový turbo?? A ty velice často odcházej a to mluvím o silnějších autech, u 1.2 to radši nekomentujju
@Natálka26 píše:
@marillynka
No upřímně.. co se rapidu týče - nekoupila bych si ho, za ty prachy je to sakra málo muziky. Rozvody se většinou dělají po 100 000 u každého auta. A už vůbec nechápu lidi co si koupí obsah 1.2 TSI…a když už jsme u toho víš kolik stojí nový turbo?? A ty velice často odcházej a to mluvím o silnějších autech, u 1.2 to radši nekomentujju
přesně tak ![]()
@Nejhodnější
Vždyť je to auto sežere, aby to trochu jelo tak se tomu furt musí šlapat na krk.. My měli půjčenou fabii 1.2 htp a v Praze to žralo 9-10 l nafty?? Nejelo to, ošklivý to je, nepohodlny, malý.. Ne už nikdy. A proto ty lidi nechápu proč do něčeho takovýho chtěj narvat tolik peněz.. ![]()
@Natálka26 píše:
@Nejhodnější
Vždyť je to auto sežere, aby to trochu jelo tak se tomu furt musí šlapat na krk.. My měli půjčenou fabii 1.2 htp a v Praze to žralo 9-10 l nafty?? Nejelo to, ošklivý to je, nepohodlny, malý.. Ne už nikdy. A proto ty lidi nechápu proč do něčeho takovýho chtěj narvat tolik peněz..
Taky to nechápu. Známá se strašně chlubila, že má těžkou nohu na plynu, a koupila si taky 1,2
Oktávku.. 12-13 l na 100
![]()
@Nejhodnější
12-13 l mi žere moje auto a to mám třílitra.. daleko větší auto a ještě k tomu automat.. Ne nepochopim kdo si tohle koupí…
@Nejhodnější mno nejhorší je že až se koukneme kamkoli tak je ten motor nasraný v každém autě tak moc na výběr nemáme když chceme auto do 300 000
ale plno lidí nám říkalo že jezdí kolem 6l v pohodě ![]()
@marillynka píše:
@Nejhodnější mno nejhorší je že až se koukneme kamkoli tak je ten motor nasraný v každém autě tak moc na výběr nemáme když chceme auto do 300 000ale plno lidí nám říkalo že jezdí kolem 6l v pohodě
Na tom motoru se nemá a nedá šetřit…
Tak v tom případě se poohlídněte třeba po autě, které je do roka staré, třeba předváděcí vůz, a pořídíte líp než (ne)slavného Rapida
mrkni třeba na sauto.cz co můžeš mít za 300papírů.
@Nejhodnější my chceme seat toledo ale je tam stejný motor právě..
@marillynka
určitě všechny auta nemají tenhle obsah to mi netvrď ![]()