Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jééžiš tohle taky aktuálně řešíme a jsem ráda za diskuzi! máme po rekonstrukci bytu, a jak máme světlé kachličky v koupelně a na wc, tak tam furt něco leze:-(( vůbec nechápu, když jsou místnosti nově dělané a už takové potvůry:-(( zabíjím jak divá, ale řekla bych, že každý den tam nějakou vidím + i takové titěrné cosi, malilinkatí broučci, na těch světlých kachličkách jde vidět úplně vše.. savo vůbec nepomáhá:-( máme malinké miminko + psa, takže nechci nějaké moc chemikálie - jak moc „škodlivé“ jsou všechny ty formitoxy, liquidy nebo biolity?
@NikolaMM píše:
Milují vlhkost, a tak je jejich útočištěm koupelna a záchod, a to i přes veškerou čistotu. Svým pohybem připomínají plovoucí rybičky a věřte, že jsou neskutečně rychlé.Jak na ně?
Co rybenky opravdu nesnášejí, jsou určité vůně! Provoňte si koupelnu i záchod vanilkou, levandulí či citrusy. A máte po problému! Výborné jsou k tomu esenciální olejíčky, kdy stačí pár kapek na vatičku a v místnosti pak nechat vůni uvolňovat. Po pár dnech nebude po rybenkách ani stopy.
fakt stačí olejíčky? a tu vatičku jako dát na zem do něčeho nebo přímo třeba do rohů? a kde ty olejíčky seženu? v lékárně?
Bydlíme u tchýně, už jsem překousla že sem ze zahrady lezou pavouci. Před týdnem jsem si otevřela velkou krabici Granka a dala ji do špajzu a chtěla jsem si dneska dát to granko do mléka a pět rybenek tam bylo, hnus, jelikož ty dvířka uvnitř špazu netěsní a je to propojený se stupačkama a ony mi tam vlezli tak jsem to Granko vyhodila.
Budu to muset dát do pokoje to Granko pro příště, nesnáším hmyz. Jak je odrazit aby lezly do jídla, ale proč moje Granko, proč si nevybrali strouhanku. Já za to Granko dala osmdesát korun a na další nemám.
Co vím, tak rybenky mají rády vlhkost a papír. Spižírna je ideální kombinace. ![]()
To mě ale štve, a nejhorší je že kdybych tam tchýni chtěla dát přípravek proti nim, tak mi vynadá a nebude to tam chtít. už mi stačilo že mi ukázala že ve strouhance nejsou.
@Ištar ja je mam v koupelne
existujou na ne takove lepici prouzky papiry neni to nic jedovatyho jen se to da nekam, kde se hodne vyskytujou.je to s lepidlem a jak na to vlezou uz se z toho nedostanou. Kupovala jsem v drogerii za 20kc tusim
To je blbý a věřím že jsi naštvaná. Příště přesyp granko do plastové krabičky s pevným víčkem a bude to v pohodě. ![]()
To je jasny ja bych to taky vyhodila.Taky presypavam veci do uzaviratenych doz protoze parkrat jsme ty mrchy mela i v lince. Nastesti ne v potravinach, ale lezli po policich. ![]()
To je jasný, otevřený granko s rybenkama bych taky vyhodila. Myslela jsem příště, hned po otevření přesypat a dobře zavřít. ![]()
Ahoj, opravdu ta vanilka funguje? A jen vanilkove lusky nebo i treba svicka nebo olej do aromalampy apod?
@Jurajs píše:
V novém bytě se nám objevily „rybičky“. Osvědčil a pomohl nám „Biolit proti mravencům a jinému lezoucímu hmyzu“. Vystříkali jsme byt po celém obvodu a rybičkám jsme pěkně zavařili-povylézali a chcípli. Snad to bude natrvalo.
Aktuálně řeším rybenky. Mám je v kuchyni, na záchodě, v koupelně a viděla jsem je i v ložnici. Jsem zoufalá. Zatím mám Eco pastě, ale je to málo.. Prosím, uvažuji o vystříkání místností Biolitem.. Ale nevím, jestli můžu, jak je Biolit škodlivý, protože mám skoro 5 měsíční miminko a 7mi letého syna. Jak moc to vadí? A co si myslíte o stříkání Biolitem v kuchyni? Jsou tam potraviny.. Prosím, poraďte..
Za me je to strasne agresivní. Spis bych se zamerila na odbourani vlhkosti, ktera je pro ne jak delana..
@Sonreir No tak to bych chtela vedet, jak mam odbourat vlhkost v koupelne?
Ahoj holky, já taky řeším rybičky. Bydlímě v bytě který se stavěl v 70.letech, podle toho stáří koupelny vypadá, je to městský byt takže koupelnu nemůžu předělat
Je to hnus když se jdu umýt a lítají tam rybenky, co s tím? Jar ani savo nepomáhají. V koupelně je vlhkost.