Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Monopoly - empire
Někdy se hra protáhne ale je svižná. Máme plno deskovek ale tahle vede, začaly jsme když měl syn 5 let a hrajeme minimálně 2× do týdne
synovi už je dneska 7 ![]()
@Lucius08 píšou tam čas 45-90 minut. To je hodně dlouhé, což nevydrží.
Monopoly máme dětské a nevydržel nikdy.
@Billi píše:Černý Petr, kvarteto, mikádo nebo balanční věž…
Hledám tipy na jednoduché a rychlé hry pro 2 hráče - já a dítě 9 let.
Nejlepší by bylo, kdyby bylo do 10 minut hotovo i s přípravou, protože dítě déle nevydrží.
Potřebuju jednoduchá a snadno zapamovatelna pravidla.
Máme oblíbené:Ubongo, Dobble, Honí tě Yetty, Logik. Člověče, pexeso a karty ho nebaví.
Co třeba slovní fotbal, nebo oběšenec ( dá se počet písmen ve slově a druhý hádá, za každé neuhodnute písmeno se kreslí šibenice)
@Anais Brno Černý Petr je ve dvou dost nuda, Kvarteto taky.
Dámu jsme zkoušeli, ale nebaví ho, umí ji a vyhrává ![]()
Na mikádo nemá trpělivost. On u hraní skáče, dělá dřepy, leží mi na zádech…
U nás frčí prší, je to svižný nebo mikádo, ubongo, hádej kdo a Karak, ale ten je delší..
@Anais Brno slovní fotbal hrajeme, když chodíme do a ze školy, oběšenec ho nebaví, moc to zavání školou ![]()
@Billi Ahoj, u nás dlouhodobě frčí tahle “šoupaná” - na kostce se hodi vzor a ten se pak šoupáním hracích kamenů na desce musí složit. Každé kolo zabere pár vteřin/minut a je to opravdu zábavný, baví to děti i dospělé ![]()
Kingdomino!!!
případně
Port Royal
Bang! Duel (spíš už pro znalce Bangu)
Výbušná koťátka
Cluster
Jízdenky, prosím! Londýn (ta je tak na 15 minut)
Similo - podle oblíbeného tématu - Pohádky, Strašidla, Harry Potter…
A pak hry od Dummy Bear - Florentina, Horrorstein, možná i Pirátský Bambilion
Syn má rad piskovorky
jinak mame třeba hádej kdo? Lodě. Většinou ale mame hry na delší dobu no, nebo je to pro mimina, když to trvá chvilku mi přijde ![]()
@Kriss Tina syn vydrží opravdu tak 10 minut max. Dlouhých her máme spoustu, on to začne a nedokončí, nebo přichází, odchází v průběhu celé hry a my hrajeme za něj.
No tak musíš počkat až k tomu dozraje…
Syn přeskočil všechny možné " dětské hry". Ve druhé třídě přišel s tím, že v družině obkoukal šachy a hraje od té doby s babičkou…
Hledám tipy na jednoduché a rychlé hry pro 2 hráče - já a dítě 9 let.
Nejlepší by bylo, kdyby bylo do 10 minut hotovo i s přípravou, protože dítě déle nevydrží.
Potřebuju jednoduchá a snadno zapamovatelna pravidla.
Máme oblíbené:Ubongo, Dobble, Honí tě Yetty, Logik. Člověče, pexeso a karty ho nebaví.